fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Atlanta Hawks

Rookierne stråler i NBA i denne sæson

Rookierne i NBA har i denne sæson strålet, og er i den grad en af de bedre årgange i turneringen i rigtig mange år.

NBA sæsonen har indtil videre båret præg af uforudsigelighed, samtidigt med masser af spænding, overraskelser, og sidst men ikke mindst mange, og store præstationer af rookierne.

Dette er i sig selv et fantastisk, men samtidigt knap så normalt fænomen i verdens bedste liga, hvor det primært er de helt store stjerner, som stjæler overskrifterne.

Helt således har det dog ikke været i år. Utrolig mange rookier, har nemlig decideret domineret i ligaen, på niveau med de helt store stjerner.

Navne som Ben Simmons, Donovan Mitchell, Jayson Tatum, Lauri Markkanen, og sidst men ikke mindst Kyle Kuzma, som måske er det største scoope i årets draft, er nogle af de unge spillere, som har været på manges læber, og gjort et stort indtryk på hver deres hold.

Det er længe siden at NBA har haft en så fin årgang af rookies. En årgang, som TV2 SPORT kommentatoren Thomas Bilde, sammenligner med årgangene helt tilbage fra 2003 og 2009.

”Det første år jeg tænker på er 2003 med LeBron, Carmelo og Wade. Men det føler jeg også er at tage munden ret fuld. Jeg er vild med det jeg ser fra Simmons, og fortsætter han bare nogenlunde i den retning han er startet, uden at blive for meget skadet, så bliver han et bæst!” indleder han med at fortælle, og fortsætter.

”Ellers er det nok 2009, men der var ikke så mange af dem, der er store stjerner nu, der “bare” trådte ind på scenen og leverede,” fortæller han til Fullcourt.

Herunder kan du se et udpluk af navne med statistikker, fra nogle af de bedste rookies i denne sæson.

[table id=63 /]

NBA har ændret sig

Udover skader i diverse klubber, så vurderer Thomas Bilde at succesen også kommer af at spillerne i dag bare er mere klar til at kaste sig ud i ligaen end tidligere.

Herudover mener han at en spiller som fx. Simmons, har haft stor gavn af at være sammen med holdet i en hel sæson, før han fik debut, på trods af at den talentfulde rookie var skadet i denne periode.

”De er gode uden tvivl. Man kan også godt sige at de er mere klar – det har de jo tydeligt bevist. En spiller som Simmons, snyder dog lidt, da han jo sad ude hele sit 1. rigtige år i NBA, og hvor mærkeligt det end lyder, så tror jeg at det er en kæmpe fordel, at have været tæt med holdet en hel sæson,” fortæller han og uddyber.

”Han har set hvordan det fungerer. Mærket på kroppen hvordan det er at flyve rundt, og bare vide hvordan det hele virker, inden man reelt spiller sin første kamp. Jeg tænker ikke at det er en fordel at være skadet overhovedet, men hellere en skadet sæson i NBA, end i college lige inden.”

Samtidigt med at spillerne er mere klar, så har ligaen ifølge NBA-kommentatoren også ændret sig i forhold til hvordan rookierne bliver taget imod i klubberne.

”Ligaen har måske ændret sig lidt, og er klar på at tage nye talenter ind, men hvis de ikke er gode nok så spiller de altså ikke. Så her har spillerne også selv noget at skulle have sagt. Tidligere kunne man godt opleve at unge spillere, der var gode nok blev overset til fordel for en veteran. Det ser man ikke så meget af mere.”

Måske én af de bedste rookie-årgange i NBA

Thomas Bilde tør på nuværende tidspunkt ikke understrege om årgangen, kan blive den bedste nogensinde, men mener dog at den er godt på vej.

”Time will show. Jeg håber det. Og det ser allerede rigtig godt ud nu, men der er altså stadig et stykke vej til at vi kan kalde dem etablerede, og store stjerner, og for at de skal konkurrere om at blive den bedste Draft Class i NBA’s historie, så skal der mesterskaber og HOF (Hall of Fame red.) pladser til.”

Tre af de spillere som i høj grad har imponeret i denne sæson er Kyle Kuzma, Donovan Mitchell, og Ben Simmons.

Sidstenævnte er i øjeblikket favoritten til at tage ROY-awarden (Rookie of the year red.) stærkt forfulgt af de to øvrige. Selvom at konkurrencen i år er sund, og med til at øge præstationerne, er der dog stadigvæk et godt stykke vej op, til at blive den bedste rookie i ligaen nogensinde mener Thomas Bilde.

”Der er et godt stykke op til en plads som den bedste rookie nogensinde. De navne der popper op først hos mig er: Shaquille O’Neal, LeBron James, Magic Johnson og længere tilbage Wilt Chamberlain. Der er nogle rigtig flotte rookie sæsoner i NBAs historie og der vurderer jeg at Simmons er et stykke fra endnu,” understreger han og fortsætter.

”Alene det at Magic spillede alle fem positioner i finalen og vandt mesterskabet som Rookie. Eller Chamberlain der snittede 37.6 points og 27 rebounds pr kamp. Shaq som er i lidt nyere tid snittede 23.4 points, 13.9 rebounds og 3.5 blocks pr kamp i sit første år,” afslutter Thomas Bilde med at udtale til Fullcourt.

Herunder i videoen kan du se nogle af de bedste præstationer fra de ovennævnte navne fra denne sæson.

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Andre artikler med dette emne

NBA

Gruppespillet i NBA's In-Season turnering er nu færdigspillet, og otte hold er gået videre til kvartfinalerne. Få overblikket her.

NBA

Ifølge The Athletics' Shams Charania sælger Mark Cuban majoritetsandelen af Dallas Mavericks til Miriam Adelson og hendes familie med en værdisætning af franchisen til...

NBA

Det er stadigvæk en ung NBA-sæson, men der begynder allerede at danne sig et billede af, hvem der kommer til at konkurrere for det...

NBA

Kevin Durant passerede i nat Elvin Hayes som den 11. mest scorende spiller i NBA´s historie.

NBA

Kampen mellem Bucks og Mavericks bød på god underholdning, massere af point og dårligt forsvar da de to tophold tørnede sammen natten til søndag....

Golden State Warriors

Draymond Green fik tidligere på ugen sin karrieres største bødestraf, efter han blev udvist for at tage kvælertag på Rudy Gobert i en kamp....

LA Clippers

James Harden har nu tabt sine første fire kampe i LA Clippers-uniform. I nat blev det til et nederlag på 101-105 til bundproppen i...

NBA

Victor Wembanyama imponerede i nattens opgør mod Phoenix Suns, hvor franskmandens scorede på dominerende vis og sikrede sit hold sejren.