fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Rookie spotlight – Evan Mobley

Evan Mobley har haft en stor sæsonstart for Cleveland Cavaliers. Cavliers store line-up har leveret nogle spændende resultater, og mange af de resultater skyldes Mobley. Vi sætter spotlyset på Mobley i denne artikel.

Foto: Flickr - Erik Drost

Draftens tredje-valg har været en af de store historier i sæsonstarten. I, hvad der allerede ligner en meget stærk rookie-årgang, har Evan Mobley været en af de bedste, hvis ikke dén bedste. Cleveland har været et frisk pust med deres store startopstilling, hvor deres center Jarrett Allen også har imponeret. Nogle glade Cavaliers fans har allerede været hurtige til at sammenligne Allen og Mobley med den dominerende San Antonio Spurs duo i David Robinson og Tim Duncan.

Mobley har haft 15,3 points per kamp. Samtidig har han med sine lange arme hentet 7,9 rebounds og 1,3 blocks per kamp. Den lange store mand har også skudt glimrende, hvilket gør ham endnu mere spændende. Han har nemlig skudt 80 procent fra straffekastlinjen.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Han har levet op til alle forventninger, og han har også overgået nogle forventninger. Cavaliers hungrer efter at blive relevante igen, og selvom de nok ikke kommer i slutspillet i år, så er de ved at samle en masse spændende spillere til fremtiden, hvor Mobley kan blive den centrale brik.

En dominerende college-sæson

Evan Mobley spillede sammen med sin bror ved USC-universitetet i Californien. Her spillede han en sæson, hvor han specielt i den defensive ende gjorde sig bemærket. Han havde tre blocks per kamp, og han førte holdet langt i den ikoniske March Madness turnering. Her var de blandt de sidste otte hold, men de røg ud til Gonzaga, der tabte finalen.

Han blev også tildelt flere priser, da han blev kåret til bedste spiller, bedste forsvarsspiller og bedste førsteårsspiller i Pac-12 konferencen.

Derfor burde det ikke være en overraskelse, at Mobley har fået succes i NBA, men der var ikke mange, der havde regnet med, at han ville være så god fra start.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Fullcourts analyse inden draften

Foto: Flickr – Erik Drost

Det er altid svært at placere de nye spillere i draften. Inden draften lavede vi her på Fullcourt et overblik over 30 af de bedste spillere, hvor Mobley var en af de spillere. Du kan her læse nogle af de ting, som vi skrev om Mobley:

”For 10 år siden ville Evan Mobley uden tvivl være førstevalget, det ville overhovedet ikke blive diskuteret. Det moderne NBA er bare gået væk fra den traditionelle center-position, hvilket betyder, at Cade Cunningham nok bliver valgt først. Mobley er dog for god til at falde ud af top tre.”

”Han kæmper med Florida States Scottie Barnes om titlen som bedste forsvarsspiller i draften. Han har hele pakken defensivt. Han er specielt god til at forsvare ringen, hvilket kan ses på hans tre blocks per kamp.”

”Offensivt har han evner, som man kun ser sjældent ved en stor spiller. Han er allerede en pick and roll specialist, der både kan gå til kurven og tage skuddet. Han er en spiller, der kan være førstevalget i offensiven ved et hold, så god er han.”

”Der er spørgsmålstegn om han kan stå imod de stærkere centere, som f.eks. Joel Embiid. Derfor skal de måske spille med to store spillere, hvilket man sjældent ser.”

”Han kan godt lide at drible, selvom han ikke er super god til det. Det betyder, at han nogle gange nærmest forærer bolden væk. Han skal bare sætte en screening, så er han et våben uden lige.”

Du kan læse hele artiklen om Mobley her: Draft 2021: Evan Mobley, USC

Annonce. Scroll for at læse videre.
Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

NBA

NBA fejrer 75-års jubilæum. I de 75 år har der været mange spillere igennem ligaen, men aldrig har en dansker spillet en kamp i...

NBA

MVP-barometeret vender tilbage, og den er stadig anført af Golden State Warrirors’ Steph Curry

Denver Nuggets

Lørdag aften kl 19 slår Madison Square Garden dørene op for opgøret mellem øst og vest, når New York Knicks brager sammen med Denver...

NBA

Der er et udbrud af smitte hos Charlotte Hornets, hvilket har sendt flere af holdets spillere ud heriblandt LaMelo Ball

NBA

De seneste uger har budt på mange skader. Nogle af ligaens store navne er udgået med skader. I denne artikel får du et overblik...

NBA

Golden State Warriors fik revanche mod Phoenix Suns, da de natten til lørdag tog sejren i opgøret, hvilket betød, at Suns stime på 18...

Bakken Bears

Bakken Bears skal i det kommende gruppespil i FIBA Europe Cup møde Bahcesehir College, og det tyrkiske mandskab har ifølge basketballmediet Sportando oprustet truppen...

NBA

LeBron James var ikke med i Los Angeles Lakers kamp mod Sacramento Kings, da han er blevet placeret på NBA's "Health and Saftey" protocol....