Draft 2021: Evan Mobley, USC

For 10 år siden havde han været første-valget uden tvivl, dog er han stadig for god til at droppe ud af top tre. Forsvarsspiller i verdensklasse, fantastisk scorer i feltet samt en konstant trussel i alley-oop spillet. Pick and roll specialist, og alt det andet, som du gerne vil have i en big-man.
Foto: Flickr - Rivals.com
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Draften nærmer sig, og her på Fullcourt vil vi gerne klæde dig på, så du kender de kommende NBA-spillere. Det gør vi ved at se på de fem bedste spillere på hver position. VI har set på de bedste Guards og Small Forwards. Vi er nået til de store drenge, nemlig den klassiske center-position.

NBA sammenligning: Chris Bosh

Højde Vægt Alder Erfaring
7’0” / 213 cm 215 lbs / 97,5 kg 19 Freshman

 

Points Rebounds Blocks Of. Rebounds
16,8 8,6 3,0 2,7

 

Evan Mobley er en af de tre bedste spillere i draften. Det er lang tid siden vi har set et center-talent som ham. Den sidste spiller, der kommer tæt på må være Deandre Ayton fra Phoenix Suns. 

For 10 år siden ville Evan Mobley uden tvivl være førstevalget, det ville overhovedet ikke blive diskuteret. Det moderne NBA er bare gået væk fra den traditionelle center-position, hvilket betyder, at Cade Cunningham nok bliver valgt først. Mobley er dog for god til at falde ud af top tre. 

Mobley har spillet det seneste år for USC, hvor han blandt andet spillede med sin bror. Ordet, der bedst kan beskrive Mobleys sæson, er ordet latterligt. Fuldstændig latterlig sæson. Den 19-årige center havde 16,8 points per kamp samt 3,0 blocks og 8,6 rebounds. Han skød over 30 procent bag trepointslinjen. Mobley fik flere individuelle titler i PAC-12 conferencen. Han blev kåret til bedste spiller, bedste forsvarsspiller og naturligvis også bedste førsteårsspiller. 

Mobley førte holdet ind i March Madness, hvor holdet gjorde en rigtig god figur. De var blandt de sidste otte hold, hvor de desværre røg ud til finaleholdet Gonzaga, der kun tabte én kamp hele sæsonen.

Spilleranalyse

Mobley er et helt specielt talent, da han kan det hele. Han er alt, hvad du kunne tænke dig i en center, hvilket vil sige, at han nok bliver eftertragtet. 

Han kæmper med Florida States Scottie Barnes om titlen som bedste forsvarsspiller i draften. Han har hele pakken defensivt. Han er specielt god til at forsvare ringen, hvilket kan ses på hans tre blocks per kamp. Han har ekstremt lange arme, hvilket gør det nemt for ham at lukke både skud og drives ned. Hvis han er slået, så laver han bare et chase-down block. Som tidligere nævnt, han er fuldstændig latterlig. En anden styrke er hans disciplin. I forhold til den rolle han spiller, laver han urealistisk få fejl. 

Offensivt har han evner, som man kun ser sjældent ved en stor spiller. Han er allerede en pick and roll specialist, der både kan gå til kurven og tage skuddet. Han er en spiller, der kan være førstevalget i offensiven ved et hold, så god er han. 

Han er så dominerende til at score inde i feltet. Han kan score med begge hænder, og han kan lave alle mulige scoringer med ryggen til kurven. Hans lange arme gør, at han er en ekspert i hook-skud. Mobley besidder et fodarbejde, der vil gøre de fleste professionelle dansere misundelige. 

Han er en god playmaker, der faktisk er rigtig dygtig til at finde sine holdkammerater. Han kan se gulvet helt fantastisk, og han finder ofte sine holdkammerater med en aflevering ud inde fra feltet. 

Der er spørgsmålstegn om han kan stå imod de stærkere centere, som f.eks. Joel Embiid. Derfor skal de måske spille med to store spillere, hvilket man sjældent ser. 

Han kan godt lide at drible, selvom han ikke er super god til det. Det betyder, at han nogle gange nærmest forærer bolden væk. Han skal bare sætte en screening, så er han et våben uden lige. 

Han har et okay skud, der skal dog arbejdes på det, hvis han vil overføre sit pick and roll spil til NBA. Han skyder omkring 70 procent fra straffe, hvilket er ret godt for en college-center, men det kan altid blive bedre. 

De første fem hold, der kan vælge i draften er Pistons, Rockets, Cavaliers, Raptors og Magic. Her kan han lande ved alle holdene, og det ville passe ham fint. Mobley er et seriøst talent, og det bliver ekstremt spændende, om han kan få succes i NBA. 

Se andre spændende artikler