Redaktørens top 10

Blake Griffin, Marcin Gortat, Keith Allison - Flickr
Foto: Keith Allison - Flickr
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Forrige1 af 2Næste
Brug ← → piletaster for at skifte

(I nat spilles de sidste kampe inden All Star pausen indtræffer. Pausen markerer, at vi nu er halvvejs igennem sæsonen. Den milepæl fejrer vi på Fullcourt med en række top 10 artikler. Frem til den 10. marts vil der hver dag blive offentliggjort en ny top 10, som du kan måle, veje og bande af hvis uenigheden bobler over.)

Vi starter ud med redaktørens top 10. De begivenheder, øjeblikke og historier som har formet interessen og kærlighed til NBA hos undertegnet. Den er fantastisk subjektiv og er ikke baseret på nogen form for statistikker. Lettere kontroversielt vil nogen mene. God fornøjelse

10. Fantasy Love

Fantasy basketball har i mange år været mit faste morgenfix. Afhængigheden startede tilbage i 2013-14 sæsonen, en tid hvor LeBron James befandt sig i Miami, og Tim Duncan og Kobe Bryant stadig var en del af ligaen.

Jeg var lige blevet introduceret til fantasy på ESPN, og kendte ikke det store til formatet. Uvidenheden betød, at jeg valgte Kevin Love med mit førstevalg. Dengang spillede han for Minnesota Timberwolves, og var et decideret bæst under kurven. Skæbnen ville det, at jeg sejrede uge efter uge, og endte som den bedste basket-kender blandt venner i daværende sæsonen (hvilket ikke er sket siden).

Få husker, hvor dominerede en angrebs-rebounder han var trods hans størrelse på 203 centimeter. I dag finder vi ham mere på bænken grundet skader, eller bag trepointslinjen. Mit ønske er at se ham under kurven resten af hans karriere.

9. Lakers’ top flop

Husker du dengang Los Angeles Lakers havde Steve Nash, Kobe Bryant, Dwight Howard og Pau Gasol på samme hold? Lad os lige snakke om et superteam, som imploderede før det overhovedet var startet.

I 2012-13 sæsonen havde Lakers fået samlet de fire stjerner under samme tag. Nash var efterhånden en gammel sag, men kunne stadig levere lækre afleveringer. Dwight Howard var i sin bedste alder, og alle ventede derfor spændt på de bunker af alley-oops, vi ville se uge efter uge.

Det kom bare aldrig til at fungere optimalt. De endte med en record på 45-37, svarende til en syvende plads i Western Conference. I første runde af slutspillet tabte de 4-0 til San Antonio Spurs, dog med en skadet Kobe Bryant.

Sæsonen efter skrev Howard under med Houston Rockets, og Lakers fandt ikke slutspillet, før LeBron og Anthony Davis vandt mesterskabet i sidste sæson.

8. Gregg Popovich

Som ny fan af NBA, forventer du, at blive fodret med det ene lækre dunk efter det andet. San Antonio Spurs var ikke et sted med superatleter i størstedelen af Tim Duncan æraen. De var sjældent en del af diverse highlights pakker.

Det handlede mest af alt om at vinde, og om at gøre det rigtige i alle kampens momenter. Lettere kedeligt at se, på ens jomfrurejse i NBA. Men med tiden har jeg lært at elske Spurs for deres smukke holdspil, og ikke mindst Gregg Popovichs evne til at maksimere hver enkel spillers potentiale. Denne sæson markerer et mindre jubilæum for den 72 årige Popovich, da han nu har været cheftræner for Spurs i 25 sæsoner. I den tid er det kun blevet til to missede slutspil, og hele fem mesterskaber.

7. The Last Dance

Det er en ambivalent følelse at se The Last Dance som ung NBA fan. På den ene side er det en fantastisk fortælling om ’The Goat’, og alt det smukke ved spillet. På den anden side er det en påmindelse om alt det jeg har misset af NBA’s første storhedstid.

6. Trust the Process

Læn jer tilbage og nyd et glas ananas i egen juice. Makkerparret fra Philadelphia 76ers, Joel Embiid og Ben Simmons, var en af de første artikler jeg udgav på Fullcourt. Sidenhen har jeg fulgt de to skadesprægede spiller, og flere gange fået brændt fingrene i fantasy.

At skulle udstå så megen elendighed, for at nå til et punkt, hvor fremtiden endelig ser lys ud, er mindeværdigt. I sæsonerne 2013-14 til 2016-17 vandt 76ers sammenlagt 75 kampe, svarende til en win% på 22,8. I denne sæson kunne de meget vel vinde mesterskabet, hvis alt går deres vej.

Forrige1 af 2Næste
Brug ← → piletaster for at skifte

Se andre spændende artikler