fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Boston Celtics

Power Ranking: Warriors falder og et hold er ligaens klart stærkeste

Det er tid til sæsonens tredje power ranking, og der er sket en del siden sidst!

Denne ranking er baseret på holdenes nuværende form, mandskaber og skader

1: Phoenix Suns, 46W/10L

Det er ikke altid, at den bedste record reflekterer ligaens stærkeste hold, men i denne sæson er den god nok. Sidste sæsons finalister fra Phoenix, Arizona, ligner ligaens klart stærkeste hold på nuværende tidspunkt. Anført af Chris Paul og Devin Booker, skal Suns bestemt være favoritten til at løfte det flotte trofæ, når mesterskabet skal afgøres i juli.

Rangeret på en andenplads i offensive rating og som nummer fire i defensive rating, viser det tydeligt, at Suns er et bundsolidt hold – et hold der kan lidt af alt, og som gør det meste på et ekstremt højt niveau. Rollespillerne for Suns er fra den øverste hylde, hvilket for mig gør Suns til det absolut stærkeste hold i ligaen. Et perfekt sammensat hold.

En af de store faktorer som gør dem ekstremt gode, er deres stats i clutch time-scenarier (kampe som har under fem points til forskel, med under fem minutter tilbage af kampen). Her rangerer Suns på et historisk højt niveau. Lad os tage et kig på deres tal:

Phoenix Suns standard (46W/10L): Off. Rating: 113,6 (2nd), Def. Rating: 105,4 (4th), Net Rating: 8,2 (1st)

Phoenix Suns clutch time (22W/3L): Off Rating: 135,9 (1st), Def. Rating: 91 (1st), Net Rating: 45 (1st)

Tager man et nærmere kig på disse vanvittige statistikker, så er der ingen hold der rangerer tæt på Suns over de seneste 10 år. Det eneste hold der kommer i nærheden med en net rating i clutchen, er 2015-16 Golden State Warriors som havde en net rating på 34,1 i tætte kampe. Hvis man ikke kan huske det, så var Warriors et historisk godt hold i den sæson.

Phoenix Suns er ligaens klart bedste hold på nuværende tidspunkt.

2: Miami Heat, 37W/20L

Det er ærlig talt lidt overraskende, at Miami Heat er placeret i toppen af Eastern Conference efter en tumult sæson med skader. Alle hold er løbet ind i skader og covid-problemer, men det har været ekstra rodet i Miami. Alligevel sidder man med en flot record på 37 sejre og 20 nederlag, hvilket også resulterer i en førsteplads i Eastern Conference. Rangeret som nummer 7 i offensive rating og som nummer seks i defensive rating, viser det meget godt hvor velrundet holdet fra Florida er.

Missede kampe: Bam Adebayo 25, Jimmy Butler 19, Kyle Lowry 13, Tyler Herro 11, P.J. Tucker 7

Miami Heat’s holdsammensætning er bygget til playoffs, hvilket gør det endnu mere overraskende, at de kan præstere på så højt et niveau i den regulære sæson. Miami bør være et hold der bare bliver stærkere og stærkere som sæsonen går, og det er en skræmmende tanke for eventuelle modstandere i slutspillet.

3: Memphis Grizzlies, 40W/18L

Så skal vi retur til Western Conference, hvor Memphis Grizzlies er placeret på en tredjeplads i denne power ranking. Anført af ligaens måske sjoveste spiller, Ja Morant, har det unge hold fra Memphis taget ligaen med storm. Med en blanding af intenst forsvarsspil samt eksplosivt og solidt angrebsspil, er Grizzlies lige nu placeret på en tredjeplads i Western Conference med en record på 40 sejre og 18 nederlag.

Ja Morant har været en af denne sæsons mest fantastiske spillere at følge, hvilket også er blevet belønnet med hans første All Star-plads. Han snitter 26,4 points, 6,8 assists og 5,9 rebounds per kamp. Ja Morant er også en af ligaens absolut bedste afsluttere ved kurven, hvilket ikke er normalt for en spiller med hans statur. I denne sæson foretager Morant 8,2 afslutninger ved kurven per kamp og scorer på hele 65,7% af alle hans forsøg i dette område. Kun Lebron James og Giannis Antetokounmpo afslutter flere gange ved kurven per kamp.

Det bliver spændende at følge det unge hold fra Memphis resten af sæsonen og i slutspillet.

4: Golden State Warriors, 42W/15L

I lang tid lignede Warriors det eneste hold i Western Conference, som kunne udfordre Phoenix Suns, men efter en skade til Draymond Green har det set en smule ustabilt ud – siden de mistede Draymond har man en record på 13 sejre og 7 nederlag.. Klay Thompson er endelig tilbage, men også dette har slået dem lidt ud af kurs, da det ikke er nemt, at køre en så vigtig spiller ind i rotationen.. Dog viste Klay sig som sit gamle jeg i nattens sejr mod Los Angeles Lakers, hvor han scorede 16 points i fjerde periode.

Golden State Warriors ligger stadig på en andenplads i Western Conference, og man bør ikke være bekymret hvis man er Warriors-fan. Målet for et hold som Warriors vil altid være et mesterskab, og det er ærlig talt lidt ligegyldigt hvordan den regulære sæson går. Kan man beholde et top to eller tre-seed, så er det bestemt godkendt.

5: Milwaukee Bucks, 35W/22L

Tilbage til øst hvor de forsvarende mestre fra Milwaukee ligger på en solid femteplads i denne ranking. Giannis og co. er placeret som nummer fire i Eastern Conference med en record på 35 sejre og 22 nederlag. Det har været en smule svingende og der har været et par lussinger på det seneste mod de bedste hold i ligaen, men Bucks er stadig et fantastisk solidt hold.

Giannis Antetokounmpo skal bestemt også nævnes når man snakker eventuelle MVP-kandidater med flotte 29 points, 11,2 rebounds og 6 assists i snit per kamp. Giannis har scoret 30+ points i 22 ud af 47 kampe i denne sæson, og har hele seks kampe med 40+ points.

Brook Lopez er stadig en spiller man savner, men Bobby Portis har udfyldt hans sko rigtig fint, og nu har man også hentet den rutinerede Serge Ibaka ind som hjælp. Ligesom Warriors er Bucks et hold, som har fuldt fokus på succes i slutspillet.

6: Philadelphia 76ers, 34W/22L

Anført af Joel Embiid er 76ers lige nu placeret som nummer fem i deres konference med 34 sejre og 22 nederlag. Embiid er i gang med sin klart bedste sæson nogensinde, hvilket også betød, at man var aktive i den forhenværende trading deadline, hvor man hentede James Harden og Paul Millsap i bytte for Ben Simmons, Seth Curry, Andre Drummond og to draft picks.

Joel Embiid er som sagt i gang med en fantastisk sæson, og han er da også lige nu i førersædet til MVP-trofæet. Med et career high i samtlige af de 3 store kategorier, snitter Joel Embiid: 29,5 points, 11,2 rebounds og 4,5 assists per kamp. 

James Harden og Joel Embiid bliver utroligt sjove at se sammen, og hvis de kan finde en god måde at spille sammen på, så bliver de et skræmmende hold i slutspillet!

7: Cleveland Cavaliers, 35W/22L

Ligaens helt store overraskelse i denne sæson er holdet fra Cleveland, Ohio. Et af de store spørgsmålstegn der meldte sig hos Cavaliers, var hvordan i alverden, de skulle få deres store lineups til at fungere. JB Bickerstaff har på en mærkværdig måde fået Lauri Markkanen, Evan Mobley, Jarrett Allen og Kevin Love til at fungere overraskende godt sammen.

All Star skal afholdes i Cleveland fra d. 18-20 marts, og det er jo helt perfekt når den unge guard, Darius Garland, for første gang skal deltage i All Star-kampen. Med skader til Collin Sexton og Ricky Rubio har Garland været nødt til at tage mere ansvar end nogensinde før, og det har han klaret til perfektion. Darius Garland snitter i denne sæson 20,1 points, 8 assists og 3,3 rebounds per kamp.

Der er rigtigt mange ting der fungerer godt i Cleveland, og rookien Evan Mobley skal nævnes som favorit til awarden som årets rookie. Cavaliers var også aktive under trading deadlinen hvor man sikrede sig Caris LeVert fra Pacers. En vigtig brik som kan tage lidt af presset af Darius Garland.

8: Boston Celtics, 32W/25L

Et hold som bestemt kunne være placeret højere på denne liste, da man har spillet helt fantastisk siden årsskiftet, og blandt andet rangerer som ligaens bedste forsvarshold i denne periode. Med syv sejre i træk er Boston Celtics ved at finde en rigtig fornuftig rytme, som nok også vil bringe dem højere på en fremtidig power ranking.

Under den forhenværende trading deadline var Celtics ude og handle, og fik sikret sig Derrick White fra San Antonio Spurs. Derrick White er måske ikke ligaens mest kendte ansigt, men jeg er personligt vild med dette indkøb. White bør kunne få skubbet Bostons offensiv op i et højere gear, og det er bestemt nødvendigt, da man ofte spiller utroligt langsomt. Allerede i hans første kamp for Celtics, kunne man tydeligt se hvad han kan bidrage til dette hold.

9: Chicago Bulls, 36W/21L

Det gør faktisk lidt ondt, at placerer Chicago Bulls så lavt i denne omgang. Der er desværre så mange skader og spørgsmålstegn omkring disse skader, at det er svært at placere dem højere. Denne liste er bedømt på den nuværende form, og Bulls har ‘’kun’’ vundet 10 ud af deres seneste 20 kampe. Med skader til Alex Caruso og Lonzo Ball, har Chicagos forsvarsspil været helt forfærdeligt, og man har primært været afhængig af en helt ekstraordinær indsats af Demar Derozan til hver eneste kamp på det seneste.

Siden d. 20/12-2021 (tiden uden Caruso & Ball) har man en record på 18 sejre og 11 nederlag. Dog er man i den tid gået fra at være ligaens syvende bedste defensive hold til at være ligaens syvende værste i defensive rating

Nu er Zach Lavine også løbet ind i en knæskade, hvilket er mildest talt sørgeligt. Forhåbentligt er det ikke noget, der skal holde ham ude i alt for lang tid. Hvis Chicago Bulls på en eller anden måde kan blive raske til playoffs, så bliver de et skræmmende hold.

10: Utah Jazz, 35W/31L

Utah, Utah, Utah.. Det altid gode regulære sæson-hold fra Salt Lake City, har haft en udmærket sæson, men har været stærkt påvirket af at miste forsvarsgeneralen, Rudy Gobert, i den seneste tid. Når man har manglet Gobert i denne sæson, har det budt på seks sejre og hele 8 nederlag. Det er alfa omega at han kan holde sig rask!

Utah Jazz rangerer som ligaens bedste offensive hold med en offensive rating på hele 115,4 og ligger lige udenfor top 10 i defensive rating. Jazz er altid gode i den regulære sæson, hvilket også gør det lidt svært at vurdere dem. De har endnu engang noget at skulle bevise i slutspillet.

Honorable Mentions

Dallas Mavericks, Denver Nuggets, Brooklyn Nets, Toronto Raptors

Jeg er en 25-årig NBA skribent, som skriver en masse via Fullcourt, min egen hjemmeside og et par andre steder. Twitter er det bedste sted at følge mig! Kæmpe forkærlighed til Bam Adebayo og Mikal Bridges.

Andre artikler med dette emne

NBA

Gruppespillet i NBA's In-Season turnering er nu færdigspillet, og otte hold er gået videre til kvartfinalerne. Få overblikket her.

NBA

Det er stadigvæk en ung NBA-sæson, men der begynder allerede at danne sig et billede af, hvem der kommer til at konkurrere for det...

NBA

Kevin Durant passerede i nat Elvin Hayes som den 11. mest scorende spiller i NBA´s historie.

NBA

Kampen mellem Bucks og Mavericks bød på god underholdning, massere af point og dårligt forsvar da de to tophold tørnede sammen natten til søndag....

Golden State Warriors

Draymond Green fik tidligere på ugen sin karrieres største bødestraf, efter han blev udvist for at tage kvælertag på Rudy Gobert i en kamp....

Golden State Warriors

Draymond Green er blevet suspenderet i fem kampe af NBA, efter han tog kvælertag på Rudy Gobert i opgøret mod Minnesota Timberwolves tirsdag.

NBA

Der skulle ikke gå lang tid, før kampen mellem Golden State Warriors og Minnesota Timberwolves brød ud i kaos, hvor Draymond Green blev smidt...

LA Clippers

James Harden har nu tabt sine første fire kampe i LA Clippers-uniform. I nat blev det til et nederlag på 101-105 til bundproppen i...