fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Nu går det løs – NBA er tilbage

For godt og vel en måned siden kunne Los Angeles Lakers lade sig krone som mestre. Tidligere på denne måned blev det offentliggjort fra NBA, at sæsonen forventes at blive skudt i gang d. 22 december. I denne uge står den så både på draft, mulighed for trades og starten på free agency. Her kommer det fulde overblik.

Indtil for nyligt blev der gisnet om, hvad salary cappen og luxury tax vil ligge på den kommende sæson. Nu er det så meldt ud, at den vil være det sammen som sidste sæson, således at salary cappen lyder på 109,1 mio. dollars og grænsen for luxury tax på 132,6 mio. dollars.

Sådan forløber ugen

Mandag: Klokken 18:00 dansk tid må holdene begynde at trade

Onsdag: NBA-draft 2020

Fredag: Free agency begynder

Mandag sætter gang i de første handler

Med en NBA-sæson der umiddelbart starter om lidt over en måned, vil holdene ikke have lang tid til at køre nye spillere ind i systemer og taktikker, og derfor vil de første handler komme hurtigt. Mange af holdene i øst, og næsten alle holdene i vest, regner med at kunne få et ben ind i slutspillet næste år, og derfor vil flere hold gerne oprustes i dette vindue. Og der er gang i rygtemøllen.

Dennis Schröder til Los Angeles Lakers

Der har været flere rygter omkring den hurtige playmaker fra Thunder, og senest skulle det vedrøre Lakers. Den dygtige sjettemand er meget attraktiv, og senest havde han en fremragende sæson for OKC. Han kan være meget værdifuld for slutspilshold der gerne vil jagte et mesterskab, da han kan kreere på egen hånd og er god til at sætte sine medspillere op.                                                                                                                                                      Efter sigende skulle handlen med Schröder til Lakers være gået igennem, hvor Danny Green og det 28. valg i draften sendes til Thunder. Officielt går tradet først igennem onsdag, da Lakers ikke kan trade deres valg væk, før de har valgt. Altså vælges der en spiller i draften af Lakers, som så herefter bliver sendt til Thunder med Green. Det ligner et rigtig godt trade for Lakers, da det vil styrke deres backcourt, hvor Rondo med stor sandsynlighed ikke vender tilbage den kommende sæson.

Russell Westbrook væk fra Houston Rockets

I sidste uge meddelte flere medier, at Westbrook gerne vil væk fra Rockets. Spillet faldt ikke i hak sidste sæson, og med to spillere i James Harden og Westbrook, som begge har en enorm usage rate, får de ikke det optimale ud af samarbejdet. Både Westbrook og Harden er umiddelbart enige om samarbejdsproblemerne, og måske det er en god idé at stoppe det spillemæssige makkerskab, da de almen kendt er rigtig gode venner uden for banen.            Blandt nævnte destinationer er foreløbigt både Hornets og Knicks, hvor der dog endnu ikke er meldt om nogle specifikke pakker. Senest lyder rygtet på, at Clippers overvejer at trade Paul George fra Westbrook, hvilket dog virker usandsynligt.

Chris Paul væk fra Oklahoma City Thunder

Point God, som han så ofte er blevet kaldt, havde en formidabel seneste sæson i Thunder.

Russell Westbrook – Oklahoma City Thunder, Chris Paul – Los Angeles Clippers

Her viste han vejen for hele holdet og leverede på højt niveau, hvorfor flere hold nu har har interesse i manden, der tidligere har været uattraktiv grundet den høje løn. Nu melder hold som Knicks og Bucks sig på banen, og byder den rette pakke sig, vil OKC utvivlsomt slå til. De vil få afsat en stor kontrakt, og selvom Chris Paul var fremragende for holdet sidste år, vil hans store kontrakt gøre ondt om et par år. Han vil gerne vinde et mesterskab, og det kommer han ikke til i Thunder lige foreløbig.

Ben Simmons væk fra Philadelphia 76’ers

Det har ikke fungeret i Philly, og meget indikerer, at de vil foretage sig noget denne off-season. Joel Embiid er manden i firmaet, og Simmons ligner derfor et trade-asset, hvor man vil kunne bringe en eller flere stabile kreatører ind i backcourten, som også kan skyde udefra. Rockets og Warriors er nævnt som mulige destinationer, da de også er realistiske bud på at kunne matche kravene for et Simmons-trade.

Eric Bledsoe væk fra Milwaukee Bucks

Eric Bledsoe

Eric Bledsoe – Milwaukee Bucks

Bucks har allerede ’tilbudt’ Bledsoe til flere hold, så man kan få en bedre spiller ind på guard-positionen. Bledsoe har været forfærdelig de seneste to år i slutspillet, og hvis holdet skal gøre sig forhåbninger om et mesterskab i næste sæson, er han nødt til at blive byttet ud. Hans kontrakt til knap 17 mio. dollars gør ham ikke just attraktiv, så det bliver spændende at se, hvor han spiller i den kommende sæson.

James Harden til Brooklyn Nets

Et af de vildeste rygter er Harden til Nets, og det ser løbende mere sandsynligt ud. Senest forlyder det, at den tidligere MVP presser på for et skifte. De fleste basketball-elskere vil knibe sig i armen af bare spænding med tanken om at se Irving, Durant og Harden spille sammen. Harden skulle være interesseret i at spille sammen med Durant igen, og hvor Ibaka også ligner et mulig mand til billige penge i Nets, vil Harden kunne spille sammen med flere af sine tidligere holdkammerater. Prince, Dinwiddie, LeVert og Allen skulle være på bordet i en endnu usikker konstellation, og selvom James Harden er blandt de bedste spillere i ligaen, vil man opgive meget af styrken fra bænken. Der kan også sås tvivl om hvorvidt Harden kan levere på samme niveau, når han skal dele bolden med Durant og Irving.

Andre rygter sætter Harden i forbindelse med 76’ers.

Aaron Gordon til Minnesota Timberwolves

Timberwolves har førstevalget i draften, og hvordan de bruger dette bliver spændende. Gordon skulle være klar til at forlade Magic, og Timberwolves søger en tredje stjerne til holdet, således at de for blot anden gang siden 2004 kan få foden ind i slutspillet.

Zach LaVine til Dallas Mavericks

Mavericks vil med al sandsynlighed jagte en tredje stjerne denne off-season, da det vil gøre dem til en endnu større contender til mesterskabet næste år. LaVine har over de seneste sæsoner vist, at han kan være med blandt de bedste, og han vil passe godt ind hos Mavericks. LaVine er ret dygtig on-ball forsvarsspiller, hvilket Mavericks vil kunne bruge.

Udover nævnte skal der desuden holdes særligt øje med Jrue Holiday, Victor Oladipo, Myles Turner og hvorvidt Knicks trader enten Barrett eller Robinson for et højere valg i draften.

Onsdag byder på draft

Tidligere har vi gennemgået NBA-draften og kommet med vores bud på, hvordan de forskellige valg bliver foretaget. Der er mange gisninger om mulige byttehandler holdene imellem, og årets draft ser mere spændende ud end først antaget, da mange af valgene kan blive brikker i større handler.

Fredag begynder et undervurderet free agency

Vi har i tidligere artikel været inde på de vel nok fem største free agent-navne denne off-season. Læs mere her.

Udover Vanvleet, Dragic, Harrell, Gallinari og Ibaka er der flere store navne i posen denne off-season.

Anthony Davis og Brandon Ingram forventes der ikke at være de store nyheder omkring, da Davis med al sandsynlighed vil skrive under på en ny kontrakt med Lakers, hvor Pelicans må forventes at matche alle udefra kommende bud, som skulle komme på restricted free agent Ingram.

Demar DeRozan er gået hen og blevet interessant, da seneste rygter indikerer gensidig interesse mellem DeRozan og Lakers. Han har en player option på næste sæson. Den kan han enten takke ja til, og dermed spille den kommende sæson hos Spurs. Han kan også takke nej og blive unrestricted free agent, hvilket vil give ham mulighed for at kunne skrive under med et mesterskabshold til mindre penge. Det bliver spændende at følge situation omkring ham.

Demar DeRozan – Toronto Raptors

Både har Wesley Matthews og Rajon Rondo har umiddelbart takket nej til deres player option for næste sæson, og de vil derfor begge blive unrestricted free agents. Matthews er i tæt kontakt med Lakers, og Rondo er i snak med flere hold, herunder Clippers og Hawks.

Både Andre Drummond og Gordon Hayward har en player option, som de næsten helt sikkert vil benytte. Ingenting indikerer andet.

Bogdan Bogdanovic er restricted free agent, og det er ikke sikkert, at Kings matcher et bud udefra. Medmindre at Buddy Hield bliver tradet væk, så ligner det, at Hield og Fox er fremtidens mænd i Kings, og derfor er det muligt, at Bogdanovic frit kan gå. Den serbiske skarpskytte er 28 år gammel, og i seneste sæson snittede han 15,9 points, 3,9 rebounds og 3,2 assists som startende spiller. Det kan mange hold bruge til noget.

Hvad Jerami Grant gør med sin player option kan være svært at forudsige. På den ene side vil han kunne score en større kontrakt denne off-season, men på den anden side er han sikker på organisationen i Nuggets, som han kender godt, og hvor han vil være en del af de fremtidige planer.

Davis Bertans er unrestricted free agent, og mange hold vil kunne bruge en skytte som ham. Det bliver interessant at se, hvor han spiller i den kommende sæson.

Andre spillere at holde øje med i free agency:

Hassan Whiteside, C, Portland Trails Blazers (unrestricted)

Paul Millsap, F, Denver Nuggets (unrestricted)

Mike Conley, G, Utah Jazz (player option)

Jae Crowder, F, Miami Heat (unrestricted)

Derrick Favors, C, New Orleans Pelicans (unrestricted)

Demarcus Cousins, C, Los Angeles Lakers (unrestricted)

Tim Hardaway Jr., G, Dallas Mavericks (player option)

Jordan Clarkson, G, Utah Jazz (unrestricted)

Malik Beasley, G, Minnesota Timberwolves (restricted)

Dwight Howard, C, Los Angeles Lakers (unrestricted)

Chris Boucher, F/C, Toronto Raptors (restricted)

Carmelo Anthony, F, Portland Trail Blazers (unrestricted)

NBA går uden tvivl en spændende tid i møde, og der kan blive vendt op og ned på flere ting. For spændingens skyld er det kun godt, at så mange hold ser muligheder i næste sæson. Det betyder nemlig, at vi kan få en off-season, hvor holdene ikke er bange for at handle. Og det klager vi ikke over.

Skrevet af

23 år, journaliststuderende i Odense og passioneret NBA-fan gennem mange år.

Andre artikler med dette emne

NBA

Dallas Mavericks er i NBA-finalerne, da de lukkede serien 4-1 mod Minnesota Timberwolves, som ikke stod en chance mod Luka Doncic og Kyrie Irving...

NBA

NBA har afsløret årets All-Defensive hold, hvor Victor Wembanyama bliver den første rookie til nogensinde at være på førsteholdet.

NBA

Klumme: I Western Conference Finals møder to af basketball største unge stjerner hinanden i en duel om deres første finale, når Luka Doncic og...

NBA

Efter to serier skulle ud i syv kampe og spillets store stjerner er tørnet sammen, har vi nu fundet de sidste fire hold, der...

NBA

Den sprudlende unge Minnesota Timberwolves-stjerne Anthony Edwards har taget sit spil til nye højder i årets slutspil. For holdkammerat Mike Conley minder han derfor...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

NBA

Los Angeles Lakers var foran med op til 20 point i tredje periode af kamp 2 mod Denver Nuggets. Alligevel formåede de forsvarende mestre...

NBA

Mandag aften amerikansk tid udløber NBAs eksklusivitetsforhandlinger med de nuværende rettighedshavere, og dermed åbnes der op for forhandlinger med øvrige bejlere til NBA-rettighederne.