Velkommen til Barclays Center – Nets et skridt tættere på slutspillet

Brooklyn Nets tog vigtig sejr mod Boston Celtics, da de to mandskaber mødtes i Brooklyn. Kom med bag scenen og oplev kampen indefra.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Allerede to timer før kampstart var luften elektrisk i Barclays Center i Brooklyn. Efter syv udekampe i træk var Brooklyn Nets endelig hjemme i vante rammer, og klar til at tage imod Boston Celtics. En tiltrængt hjemkomst til hjemmeholdet, og en must win kamp mod et Boston-mandskab, der aftenen forinden hev en kneben sejr hjem mod deres direkte konkurrent i tabellen, Indiana Pacers.

To vidt forskellige tilgange til samme kamp

Fire hold og blot tre pladser. Sådan ser det ud i den østlige konference, hvor Detroit, Brooklyn, Miami og Orlando alle ligger inden for blot halvanden kampe i tabellen. Alle kampe tæller som en slutspilskamp for Nets, der efter en fremragende sæson stiler efter, deres første slutspilsplads i fire år. Det var hverken spillerne eller cheftræner Kenny Atkinson i tvivl om, inden aftenens opgør.

Boston er, efter en lidt skuffende sæson, sikret en plads i slutspillet, og kunne bruge kampen til at spare nogle spillere. Både Kyrie Irving og Al Horford blev sparret med ømhed i henholdsvis ryg og knæ. Også den unge Jayson Tatum var tvivlsom op til opgøret, og stod som en Game Time Decision. Faktisk var det influenza, der holdt Tatum som tvivlsom. To pressefolk fra Boston snakkede om en influenza, der havde ramt flere spillere i ligaen, blandt andet Tatum.

Trods ømhed i ryggen var Irving at finde med holdet i Brooklyn. Omkring 45 minutter før kampstart ankom han til udeholdets omklædningsrummet, hvor pressen var i fuld gang. Det blev dog ikke til nogen interviews for point guarden, da han gik direkte forbi de fremmødte pressefolk og ned til Tatum, efter at have taget en gatorade i holdets køleskab. Selvom Irvings lederskab ikke kunne bruges på banen, så gik han rundt og jokede med holdkammeraterne og især Tatum. Et positivt syn for Boston, hvor der selvfølgelig er tvivl om Kyries kontraktforhandlinger til sommer. En tvivl som et udsolgt Barclays Center ikke lagde skjul på, da de flere gange råbte ‘Kyrie’s leaving’, når Boston var på straffekastlinjen.

Kyrie var også offer for flere tilråb, der ikke skal gentages på skrift, imens han sad i jakkesæt på Celtics-bænken. Et jakkesæt han i øvrigt havde skiftet til, efter hans ankomst i jeans og en meget farverig jakke. Hans tofarvede Jordan 1’s beholdt han dog på sammen med jakkesættet.

Forkølet start fra begge mandskaber

‘Joe is always the first one out.’

Sådan lød det fra en træner på gulvet omkring 45 minutter før kampstart, hvor Joe Harris rigtigt nok var den første og eneste spiller på gulvet.

Årets vinder af trepointskonkurrencen var tidligt på gulvet, for at få skud op. Han havde dog ikke gulvet for sig selv længe, da D’Angelo Russell og Jarrett Allen gik på gulvet til opvarmning. Netop de to havde en venlig trepointskonkurrence i hjørnet, hvor Allen meget overraskende gav Russell kamp til stregen. Russell havde dog svært ved at tage formen med til kampen, hvor han kæmpede for at komme i gang. Han havde blot fire point i første halveg og skød to for ni fra gulvet, uden en eneste trepointsscoring på fire forsøg. Harris’ tidlige opvarmning bar frugt i første halveg, hvor han ramte to af sine tre trepointsafslutninger og kunne gå i omklædningen med otte point.

Russell’s indsats var dog mere sigende for kampens første halveg, end Harris’ var. Begge hold var enormt sløsede til start, hvor begge hold havde svært ved at finde fodfæste i begge ender. Blot 38 point scorede de to hold kombineret i første periode. Nets kunne gå til halvleg med en føring på 49-48. Ikke fortjent, men heller ikke ufortjent. 49-49 havde været mere passende, da begge hold var lige dårlige.

Nets dominerer Celtics

Hvad Atkinson sagde i omklædningsrummet vides ikke, men det virkede. Nets kom bragende ud fra pausen og lignede et andet hold. D’Angelo Russell lignede pludselig den spiller, han har været hele sæsonen og satte 19 point på tavlen, hurtigere end folk kunne nå tilbage fra boderne.

Tilskuerne var dog på plads et par minutter efter, hvor Harris satte tre point på tavlen, efterfulgt af en trepointsscoring af Russell. Timeout, Boston og 19.000 tændte fans, der kom med aftenens største bifald og jubel. Nets fortsatte deres hurtige og flotte angrebsspil gennem tredje periode, og havde sådan set lukket kampen med 12 minutter tilbage af opgøret.

Forløsningen hos Nets gennemsyrede arenaen og holdet, der jublede efter kampen. Også i omklædningen var begejstringen tydelige. “Yes Sir!” lød det igennem de to døre, der adskilte hjemmeholdets omklædning og venteområdet for pressen, hvor diverse medier allerede ventede på adgang. Da der blev åbnet for medierne, var der kun smil at finde rundt i omklædningen, hvor spillerne gik og jokede med hinanden.

D’Angelo er allerede en favorit i Brooklyn, hvor han i denne sæson er blevet klubbens ansigt. Efter sin flotte kamp stak han hovedet ud af omklædningen og velsignede to unge fans med hans signerede sko, han havde leveret 29 point, ti assists og en sejr i.

Ikke overraskende, at den unge point guard allerede er en fanfavorit i Brooklyn.  

Her kan du høre om Guerschon Yabusele’s reaktion på at Global Games kommer til Paris næste år og Boston’s forberedelser til slutspillet.

Se andre spændende artikler