NBA-fest i Paris

En helt speciel kamp blev spillet fredag aften, da NBA for en enkelt aften var europæisk. Superstjerner, dunks og alt andet, der gør NBA fantastisk besøgte Paris, hvor de europæiske fans kunne opleve NBA på europæisk jord. Charlotte Hornets og Milwaukee Bucks tørnede nemlig sammen fredag aften i Paris.
Credit: NBAE / Getty Images
PARIS, FRANCE - JANUARY 24: Giannis Antetokounmpo #34 of the Milwaukee Bucks passes the ball against the Charlotte Hornets as part of NBA Paris Games 2020 on January 24, 2020 in Paris, France at the AccorHotels Arena. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2020 NBAE (Photo by Catherine Steenkeste/NBAE via Getty Images)
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Siden midten af 80’erne har NBA arbejdet på at blive en global liga. At favne bredt både når det kommer til fans og spillere er noget, som ligaen stræber efter. 25% af spillere i NBA er født udenfor USA, hvilket er historisk højt og noget, som er et resultat af det arbejde, som NBA laver rundt i hele verden. NBA’s globale success er et resultat af en filosofi, som blev implementeret tilbage i 80’erne, hvor David Stern blev kommisær for NBA.

“Jeg mener, at der er to personer, som har haft den største indflydelse på NBA’s vækst udenfor USA, og det er Michael Jordan og David Stern”

Udtalte kommisær Adam Silver til pressekonferencen før kampen. David Stern, som desværre gik bort denne måned, igangsatte filosofien om “Global Game”, som gårsdagens kamp var et resultat af. Sterns død var et enormt tab for sporten og ligaen. Før kampen Stern blev mindet med en videohyldest efterfulgt af et minuts stilhed.

Michael Jordan, Adam Silver og Marc Lasry

Michael Jordan slap ikke for de sædvanlige spørgsmål fra journalisterne, der hurtigt udnyttede chancen til at spørge ind til sammenligningerne mellem ham og LeBron James.

“Jeg tror bare, at vi har spillet i to forskellige æraer. Han er en utrolig spiller. Han er en af de bedste spiller i verden, hvis ikke den bedste. Jeg ved, at det er en naturlig tendens at sammenligne æraer og det vil fortsætte… Han vil fortsætte med at sætte sit præg, men når man begynder at sammenligne, tror jeg, at det er, hvad det er. Det er et spørgsmål om vurdering, og jeg tager det med et gram salt. Han er en fantastisk basketballspiller uden tvivl”

Lød det fra Jordan, som på diplomatisk vis svarede uden at sammenligne sig med LeBron. Men der er ingen tvivl om, at der er en stor gensidig respekt.

Fransk fest

Basketball er den fjerde største sport i Frankrig og bliver kun mere populær i trin med NBA’s globale udbredelse. Det var også tydeligt, at det franske publikum hungrede efter at se stjernerne i deres eget land og opleve NBA-cirkuset på egen krop. Traditionen tro blev The Star-Spangled Banner sunget før kampen, efterfulgt af Marseillaisen, der lidt atypisk blev spillet på elguitar. Det holdte dog ikke de 16.000 franske fans for at synge med på deres nationalmelodi og sætte kulissen for kampen.

Før kampen skulle Tony Parker selvfølgelig også hyldes. Parker, der spillede 17 år hos San Antonio Spurs, vandt fire mesterskaber, en Finals MVP og deltog i fire All Star-kampe skiftede sidste år til Charlotte Hornets, hvor han efterfølgende pensionerede. Den franske point guard er ekstrem populær i det franske, og bifaldet som han fik, da han kom ind på banen, satte en stor streg under netop dette.

Heldigvis kan det franske publikum glæde sig til januar 2021, hvor NBA igen spiller en kamp i Paris.

Hornets viser tænder

Det var nok de færreste, der før kampen havde troet, at Hornets skulle ligne det bedste basketballhold på banen. Men det var tilfældet, da Charlotte hurtigt opbyggede en føring i starten af kampen. Hornets var foran med ni point efter ni minutters spil efter en god start mod ligaens bedste hold. Devonte Graham var fremragende og ramte nogle dybe 3’ere. Om Bucks’ angreb var dårligt eller Hornets’ forsvar var godt, var meget svært at vurdere, men det ellers fremragende angreb, som Bucks normalt har, havde svært ved at putte point på tavlen. Malik Monk spillede en fremragende kamp fra bænken. Han scorede 31 point med fem rebounds, fem assists, et steal, et block og holdte Hornets inde i kampen langt hen ad vejen.

“Jeg synes, at Malik var fantastisk, han leverede spil for os. Han er en fantastisk atlet” udtalte Hornets cheftræner James Borrego efter kampen.

Monk, som snitter ni point, to rebounds og to assists per kamp i sæsonen, har snittet 25 point, tre rebounds og tre assists de sidste to kampe, hvor han har lignet den spiller, som man havde håbet på, at han ville være.

“Udfordringen er nu, at gøre det hver aften” udtalte Borrego efter kampen.

Bucks slutter bedst

I tredje periode kom Bucks ud og viste, hvorfor de har den bedste record i ligaen. Deres angreb begyndte at flyde, og de leverede point mere konstant, end de gjorde i første halvleg. Momentummet i kampen vender fuldstændigt, da Bucks’ bænk kommer ind. Pat Connaughton, Donte DiVincenzo, George Hill, Kyle Korver og Ersan Ilyasova kommer ind og dominerer kampen og laver store spil i begge ender. Især Pat Connaughton leverer et fremragende indhop og spiller godt i begge ender. Da Connaughton i starten af fjerde periode dunker bolden efter et fremragende defensivt spil, putter det ikke bare Bucks foran på tavlen, men momentummet i kampen skifter drastisk. Bucks har overskuddet og giver det ikke tilbage. Giannis og starterne kommer ind og lukker kampen i fjerde periode uden problemer. Stillingen 116-103 giver Bucks deres fyrretyvende sejr i sæsonen. Med deres record på 40-6 er det den bedste start i 46 kampe i Bucks’ historie. Desuden er de på vej til at vinde over 70 kampe i år, hvilket kun er blevet gjort to gange i historien.

Se andre spændende artikler