Charlotte Hornets

Charlotte Hornets

Charlotte Hornets holder til i Charlotte, North Carolina, hvor de spiller deres hjemmekampe i Spectrum Center. De spiller i Southeast Division i den østlige konference.

Professionelt hold i traditionsrig stat

I 1988 udvidede NBA ligaen med tre nye hold; Charlotte Hornets, Orlando Magic og Minnesota Timberwolves. Det var første gang, at et professionelt basketballhold kom til live i den traditionsrige stat. North Carolina huser nemlig to legendariske collegehold; Duke og University Of North Carolina. De to hold har historisk set været nogle af de største og mest succesfulde hold igennem tiden. D har huset nogle af historiens største navne, blandt andre Michael Jordan, der sikrede UNC Tar Heels NCAA-mesterskabet i 1982, da han ramte det vindende skud i finalen. Grundet den store tradition var det naturligt, at staten skulle huse et professionelt basketballhold i verdens bedste liga.

De første sæsoner var ikke succesrige for det unge franchise, der vandt blot 39 kampe i deres to første sæsoner. Først i 1992 vendte Charlotte skuden og fik stablet et solidt ungt hold på benene, bestående af Alonzo Mourning, Larry Johnson og Kendall Gill. Den unge trio vandt 44 kampe i sæsonen og formåede at slå Boston Celtics ud i første runde af slutspillet, før de tabte i fem kampe til New York Knicks i anden runde.

I 1996 tradede Hornets Kobe Bryant, som de havde taget sommer nummer 13 draften, væk for Vlade Divac. Historisk set en panderynkende beslutning, men i sæsonen efter skulle det vise sig, at give pote for Charlotte. Glen Rice og Vlade Divac tog vandt hele 52 kampe sæsonen efter, som stadigvæk er en rekord for holdet.

Michael Jordans ejerskab

I 2002 blev holdet solgt og flyttet grundet manglende fanopbakning i Charlotte. Her opstod holdet New Orleans Hornets, der overtog Charlottes plads i ligaen. Blot to år efter var det igen tid til, at Charlotte skulle have et NBA-hold, da Charlotte Bobcats i 2004 kunne se dagens lys. i 2008 opkøbte Michael Jordan holdet fra Bob Johnson og blev dermed den første tidligere NBA-spiller til at eje et hold. Siden da har tingene været en smule op ad bakke for legendens hold, der kun har set sit mandskab i kamp i slutspillet tre gange de sidste ti år. I 2011-12 sæsonen, som dog var forkortet af lockout, havde Hornets den dårligste sæson i ligaens historie, da de blot vandt syv kampe ud af 66.