fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Charlotte Hornets

Michael Jordan i snak om at sælge ud af Hornets ejerskab

Michael Jordan overvejer at sælge størstedelen af sit ejerskab i Charlotte Hornets efter 13 år i spidsen, beretter ESPN´s Adrian Wojnarowski.

Foto: Erik Drost - Flickr

Efter 13 år som majoritetsejer af Charlotte Hornets overvejer NBA-legenden Michael Jordan nu at sælge størstedelen af sit ejerskab i franchiset, fortæller ESPN´s Adrian Wojnarowski på Twitter.

Hvis det lykkes, vil han give nøglerne videre som beslutningstager til de nye majoritetsejere. Jordan har ejet dele af Hornets-franchiset siden 2006 og blev i 2010 majoritetsejer.

Hornets historie under Jordan

De første tre sæsoner af hans ejerskab var holdet ikke med i slutspillet. I blandt de tre sæsoner var lockoutsæsonen 2012, hvor Bobcats havde den værste sæson i NBA´s historie. Syv sejre ud af 66 mulige blev det til, svarende til en sejrsprocent på 0,106.

I 2014 skiftede holdet navn fra Bobcats til Hornets, som vi kender det i dag, og samtidig lykkedes det holdet at komme med i slutspillet for første gang, siden Jordan tog over. Kemba Walker ledte holdet til en rekord på 43-39 og en flot sjetteplads. Slutspillet blev dog en kort fornøjelse, da de mødte LeBron James´ Miami Heat i første runde. Det førte til et 4-0 sweep.

Efter at have misset slutspillet endnu en gang i 2015, havde holdet i 2016 deres bedste sæson under Jordan. Det blev til 48 sejre i en meget tæt øst og en delt tredjeplads. For første gang længe gik de ind til slutspillet med et håb om at komme længere end første runde, men Hornets skuffede, da de igen tabte til Heat over syv kampe.

Foto: Flickr – Keith Allison

Siden da har der ikke været meget at fejre for Jordan og Hornets’ fanbase. Kun to slutspilsrunder ud af 13 mulige er det blevet til. En rekord på 418-600 og fem forskellige cheftrænere er det blevet til under hans ejerskab.

Fremragende forretning

Selvom det sportsmæssigt generelt har været skuffende, er det dog ikke kun skidt. Han ser nemlig frem mod en stor fortjeneste på salget. Da han købte sig ind, gav han 180 millioner dollars for 65% af franchiset. Franchiset var altså 287 millioner dollars værd dengang. I dag er det værdisat til 1,7 milliarder dollars, hvilket svarer til seks gange mere. På den front har det altså været en stor succes. Læs mere her.

Hornets’ fremtid er dog ikke helt sort.

I 2020 draftede de med tredjevalget LaMelo Ball, der for hver dag, der går, mere og mere ligner en sand franchise-spiller.

Derudover har de udsigt til et højt valg i årets meget talentfyldte Draft Class med navne som Victor Wembanyama og Scoot Henderson. Hvis det lykkedes dem at drafte en ung talentfuld holdkammerat til at komplimentere LaMelo, begynder fremtiden at lysne.

Charlotte Hornets har hidtil vundet 22 kampe og tabt 50 i denne sæson.

Skrevet af

Jeg er 22 år gammel og er bosat i Holstebro. Jeg elsker NBA og har fulgt med siden 2016.

Andre artikler med dette emne

Los Angeles Lakers

Victor Wembanyama leverede i nattens opgør mod Los Angeles Lakers endnu en historisk præstation. På trods af nederlaget i Crypto.com Arena, viste den franske...

NBA

Dallas har med deres to trades i løbet aftenen hentet to big men, hvor den ene profilerer sig som skytte og den anden som...

NBA

Topholdet i Western Confrence Oklahoma City Thunder forstærker sig trade deadlinen, hvor de henter Gordon Hayward fra Charlotte Hornets.

NBA

Sidste års finalister fra Miami Heat har hentet nye kræfter til offensiven og tradet for Terry Rozier.

NBA

Det tidligere førsterundevalg Kai Jones har fået opsagt sin kontrakt med Charlotte Hornets efter opsigtsvækkende opslag på de sociale medier Instagram og X.

Analyser

Hvad er Charlotte Hornets uden Michael Jordan som ejer? Det får vi at se i den kommende sæson, hvor LaMelo Ball træder ind skadesfri...

EuroLeague

De forsvarende franske mestre AS Monaco har officielt underskrevet en kontrakt med Kemba Walker, der har været All-Star i NBA fire gange.

NBA

LaMelo Ball ser ud til at være blevet enig med Charlotte Hornets om en kontraktforlængelse på fem år, der ville betale ham næsten 1,8...