fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Jovanovic beæret over træner-invitation til NBA Summer League

Den tidligere Hørsholm 79ers træner Nemanja Jovanovic er blevet inviteret til at være en del af Utah Jazz’s trænerteam ved NBA Summer League.

Den serbiske træner har fået en prestigefyldt invitation fra NBA-holdet Utah Jazz. En invitation, der ikke just kommer hver dag. Derfor er det heller ikke overraskende en stor ære fortæller Jovanovic.

”Størstedelen af NBA-holdene holder døren lukket, og inviterer ikke andre trænere til at være ”gæster” ved Summer League. Og dem der gør, arbejder for det meste med trænere på Euroleague-niveau,” indleder Nemanja Jovanovic med at fortælle til Fullcourt og fortsætter.

”Ved siden af mig kommer der til at være trænere fra Fenerbahce, Alba, og Partizan. Det er derfor en stor ære at være en del af denne gruppe, og arbejde sammen med trænerteamet fra Utah Jazz.”

Om invitationen kan føre mere med sig kan Jovanovic ikke fortælle på nuværende tidspunkt. Succesen afhænger nemlig kun af ham selv, men målet er selvfølgeligt en dag at kunne få chancen, som cheftræner i en stor liga.

”Med mine 34 år er dette mit femte basketball land (red. Serbien, Spanien, Danmark, Sverige og USA), og kontinent nummer to. Jeg forsøger hele tiden at arbejde maksimalt, og yde alt hvad jeg kan. Hvordan resultatet bliver, afhænger derfor kun af mig selv. Mit mål er dog at arbejde i en stor liga, som cheftræner en dag.”

Jovanovic’s ansvar på trænerteamet bliver centerspillerne, som han og to andre trænere bliver ansvarlig for, både under træning og kampene, fortæller serberen.

”I går (red. fredag) var min første dag i Salt Lake City. Vi var en tur rundt på anlægget, og havde det første trænermøde. På banen er rollerne fordelt. Vi er tre grupper af trænere, og hver gruppe er ansvarlig for en del af træningen for en gruppe af spillere. Jeg er i gruppen, som er ansvarlig for centerne, og det gælder både under træning og kampene.” fortæller han.

NBA Summerleague er en off-season turnering, hvor NBA-holdene prøver forskellige trupper af. Typisk er det en mix af rookies, og anden-års spillere samt free agents, der får minutter for de forskellige NBA-hold.

Turneringen spilles i juli måned, og opdelt i tre områder, nemlig Las Vegas SummerLeague (8-18), Utah Jazz Summer League (4-7) og Orlando Pro Summer League (2-8).

Det er ikke alle hold der vælger at deltage ved hvert destination. Fx. er det kun Utah Jazz, Boston Celtics, Philadelphia 76ers, og San Antonio Spurs der deltager i Utah, imens næsten samtlige hold er registreret til deltagelse i turneringen i Las Vegas.

Jovanovic bliver i SMU også til næste sæson

Efter Hørsholm 79ers, skiftede den serbiske træner til svensk basket og Nassjö. Her blev han dog ikke længe, eftersom han fik et tilbud om at komme over Atlanten i 2015.

Nemanja Jovanovic har nemlig den seneste sæson arbejdet for collegeholdet SMU Mustangs, som chef for video service.

Med jobbet for SMU har han derfor stået side om side, med den ikoniske NBA-træner og spiller Larry Brown, som blandt andet har lært ham at se alt på den positive side. Et job som han altså fortsætter med til næste sæson.

”Ja, jeg bliver hos SMU i næste sæson. Min kontrakt løber på tre år, men vi har allerede snakket om at forlænge samarbejdet,” afslører Nemanja overfor Fullcourt, og forklarer hvorfor han har taget dette valg.

”I år har været det år, hvor jeg har nydt basketball mest, på grund af organisationen og niveauet,” afslutter han med at fortælle.

Afslutningsvis afslører den serbiske træner overfor Fullcourt at han havde tilbud om at overtage forskellige landshold henover sommeren. Dette afslog han, da han ikke kunne sige nej til tilbuddet ved Summer League. Tanken er dog at han i fremtiden evt. vil overtage et landshold og træne dem i sommermånederne.

Foto: Privatfoto

Skrevet af

Boba er sidens administrerende redaktør. Han startede som journalist for Fullcourt i oktober 2010 og er i dag en af sidens mest dedikerede medlemmer. Han har erfaring fra bla. tre Final Four turneringer i Europas bedste klubturnering EuroLeague, Eurobasket 2015, massevis af danske kampe og finaler, samt både europæiske klub- og landskampe. Han har selv spillet Basketball i mange år, og har fulgt sporten siden barnsben, hvilket ikke er overraskende, da han stammer fra den basketball-glade nation Serbien.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

NBA

Efter otte år som træner, trækker Quin Snyder sig tilbage, da han føler, at han ikke kan udvikle holdet mere.. Snyder er den næstmest...

NBA

Utah Jazz hentede en vigtig sejr og udligner dermed serien til 2-2.

NBA

Dallas Mavericks har fået et stort boost i jagten på slutspilsavancement, da de vandt kamp 3 på udebane mod Utah Jazz. Samtidig får de...

NBA

Uden Luka Doncic sikrede Dallas Mavericks sig kamp 2 i førsterundeserien mod Utah Jazz. Den helt store oplevelse i kampen var Jalen Brunson, der...

NBA

Kamp 1 i serien mellem Dallas Mavericks og Utah Jazz trak udeholdet fra Utah det længste strå. En af de helt store forskelle på...

Boston Celtics

Det er tid til sæsonens tredje power ranking, og der er sket en del siden sidst!

NBA

Joe Ingles misser resten af sæsonen med en knæskade. Skaden opstod i nattens kamp mod Minnesota Timberwolves

NBA

Utah Jazz har med succes holdt Covid-19 ude af deres hold, indtil i går, hvor Joe Ingles blev sendt i protokollen.