fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Chris Paul sætter vild rekord og sender Suns videre

Vi fik slutspillets hidtil bedste kamp, da Suns og Pelicans bragede sammen i seriens sjette opgør natten til fredag.

Foto: Erik Drost - Flickr

Devin Booker pådrog sig en baglårsskade i kamp to, og var forventet ude resten af serien. Han blev dog kort får tip-off meldt klar til kamp. Booker lignede dog ikke sig selv, og var tydelig præget af skaden, men det forhindrede ham ikke i at få en afgørende rolle.

Kampens forløb

Som i alle de andre kampe i denne serie, blev første periode domineret af Suns big man DeAndre Ayton. Ayton scorede bl.a et par flotte mid-range jumpers og stod noteret for 10 points efter de første 12 minutter. Efter første periode var det helt lige, 28-28.

Første halvlege var relativ tæt hele vejen igennem, indtil et sent 11-0 run i Pelicans favør bragte dem foran med 52-40. Endnu engang blev Suns domineret på rebounds, og tillod seks offensive rebounds i anden periode.

Pelicans 58-48 Suns ved halvlegen.

Phoenix Suns startede overraskende med Devin Booker på bænken, men det betød åbenbart ikke så meget for favoritterne. Suns kom ud som lyn og torden, og scorede på 13 af deres første 14 forsøg efter pausen. Chris Paul med hele 11 points i det run, og var forresten 11 for 11 fra gulvet på dette tidspunkt.

Pelicans bragte en trepointsføring med ind i sidste og afgørende periode. 85-82.

Fjerde periode var særdeles underholdende, og føringen skiftede hele ni (!!) gange. Jose Alvarado og Brandon Ingram gjorde det godt for hjemmeholdet, men Chris Paul aka Point God stjal endnu engang spotlyset. 

Chris Paul styrede fuldstændig kampen, og endte med at skrive sig ind i historiebøgerne. Mere om det længere nede.

Devin Booker havde en skuffende kamp, men endte alligevel med at ramme et af de vigtigste skud i kampen. Pelicans glemte nærmest, at han var med i kampen, da de havde travlt med at holde styr på CP3. Det straffede Booker med en trepointsscoring med 1:42 tilbage på uret. Det bragte Suns foran med stillingen 106-104.

Det blev for meget for det unge Pelicans hold, og de så aldrig Suns igen. Kampen sluttede med en sejr på seks points til de forsvarende Western Conference mestre fra Phoenix Suns. Suns vinder serien med 4-2.

Suns 115-109 Pelicans

Phoenix Suns og Dallas Mavericks mødes i anden runde af Western Conferences slutspil. Første kamp spilles natten til tirsdag dansk tid i Phoenix, Arizona.

Point God med perfekt aften

Det er svært at beskrive den præstation, som Chris Paul leverede i nattens kamp. CP3 spillede en fejlfri kamp, og scorede på 14 ud af 14 forsøg fra gulvet, og endte med en vanvittig statlinje på 33 points, fem rebounds og otte assists.

Chris Paul styrede fuldstændig kampen i den afgørende fase, og bragte sit hold et skridt tættere på en ny finaleplads. Og når ja, så blev han også den nye rekordindehaver, af flest ramte skud i træk i slutspillet.

Pelicans træner, Willie Green, var en del af Suns trænerstaben sidste år, og har derfor en masse tilknytninger til holdet. Chris Paul og Willie Green har dog et helt specielt bånd, og det kunne man også se kort efter kampen. Yderst rørende.

Hvis der kan findes tid, så bør man gå tilbage og se kampen i sin helhed. Der var muligvis slutspillets bedste kamp indtil videre, og især Chris Paul’s præstation skal man forkæle sig selv med. Hvis man ikke har tid, så kan du se CP3’s historiske bedrift her:

Pelicans med lys fremtid

Tilføjelsen af CJ McCollum ved den seneste trade deadline har været ekstremt sundt for hele mandskabet, og med en forhåbentligt rask Zion Williamson til starten af næste sæson, så bliver det et spændende hold at følge.

Pelicans er et hold med utroligt mange gode unge spillere, samt en dygtig træner. Især rookies Jose Alvarado, Trey Murphy II og Herb Jones viste imponerende spil. Der er kæmpe potentiale for holdet fra Louisiana.

Brandon Ingram i serien: 27 points, 6,2 rebounds og 6,2 assists per kamp
CJ McCollum i serien: 22,2 points, 6,7 rebounds og 4,8 assists per kamp
Jonas Valanciunas i serien: 14,5 points, 14,3 rebounds og tre assists per kamp

Jeg er en mangeårig NBA nørd, og har været tilknyttet NBA redaktionen siden november 2021. Ud over det så skriver jeg også på engelsk via min egen hjemmeside. Stor forkærlighed for gode forsvarsspillere som Bam Adebayo & Mikal Bridges!

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

NBA

Natten til mandag skulle kamp syv i serien mellem Phoenix Suns og Dallas Mavericks afgøres. Phoenix kom ind til kampen som relativt store favoritter,...

NBA

Der var lagt op til et intenst opgør i nattens vind eller forsvind-kamp, hvor Dallas Mavericks hjemme tog imod gæsterne fra Phoenix Suns.

NBA

Nattens sidste opgør bød på kamp fem i serien mellem Phoenix Suns og Dallas Mavericks. Inden aftenens kamp var stillingen 2-2.

NBA

Efter to kampe i Phoenix skifter serien nu sceneri. Kamp tre blev spillet i Dallas natten til lørdag, og inden opgøret førte Phoenix Suns...

NBA

Natten til torsdag skulle kamp to afgøres i serien mellem Phoenix Suns og Dallas Mavericks.

NBA

Natten til tirsdag blev den sidste serie i anden runde skudt i gang, da Phoenix Suns hjemme tog imod Luka Doncic og resten af...

NBA

Det har været en intens serie indtil videre, og inden aftenens vigtige kamp fem, var det helt lige med cifrene 2-2.

NBA

Kamp fire i serien mellem Pelicans og Suns fandt sted natten til mandag dansk tid, og det var en yderst intens affære.