Chicago Bulls

Chicago Bulls holder til i Chicago, Illinois, hvor de spiller deres hjemmekampe i United Center. De spiller i Central Division i den østlige konference.

Tidlige dage i Chicago

Modsat de fleste andre klubber, så har Chicago Bulls hverken skiftet by eller navn siden klubben blev stiftet i 1966. D. 16 januar 1966 stiftede den tidligere spiller Dick Klein et af de mest genkendelige hold i NBA’s historie. Modsat de fleste andre nye hold, så Bulls tidlig success, hvor de allerede i deres første sæson kom i slutspillet. I starten af 70’erne havde Bulls stor success og satte i 1972 en hidtil klubrekord for flest sejre i en sæson med 57 sejre. De næste fire sæsoner vandt Bulls mere end 50 sejre per sæson og kom i Konference-finalerne i 1975.

Michael Jordan

I 1984 draftede Chicago Bulls Michael Jordan med 3. valget i NBA draften. I blot sin første sæson i ligaen formåede Jordan at snitte 28 point (tredje flest i ligaen) og 2,4 steals (fjerde flest i ligaen) og ledte Bulls tilbage til slutspillet, hvor de tabte til Milwaukee Bucks i første runde. Jordan blev Rookie of the year og blev valgt til All NBA second team.

I sin anden sæson brækkede Jordan foden og sad ude halvdelen af sæsonen, men var dog klar til slutspillet, hvor Bulls skulle møde favoritterne Boston Celtics, der i sæsonen havde vundet 67 kampe. Selvom Chicago røg ud i fire kampe, satte Michael Jordan, i sin blot anden sæson i ligaen, en slutspilsrekord, der står til denne dag; Jordan scorede 63 point i seriens anden kamp, der udløste et legendarisk citat fra Larry Bird, hvor han kaldte ham “Gud forklædt som Michael Jordan”.

I Jordans tredje sæson scorede han 37 point per kamp, mens Bulls kun vandt 40 kampe i den regulære sæson. Det manglende talent omkring den unge Jordan resulterede igen i, at de tabte til Celtics i fire kampe. Sæsonen efter forstærkede Bulls sig, da de tradede for Scottie Pippen, som skulle vise sig at være en essentiel brik for Bulls fremtidige succes.

Sæsonen efter vandt Bulls 50 kampe og gik hele vejen til konference finalerne, hvor de tabte til Detroit Pistons. Jordan vandt sin første MVP den sæson. Igennem de næste sæsoner udformede der sig en koldblodig rivalisering mellem Jordans Bulls  og Isaiah Thomas’ Pistons, der så Jordan tabe til de mere erfarne Pistons i konference finalerne. Efter to Pistons-mesterskaber i træk, fik Jordan sin hævn i 1991, da han slog Pistons ud og derefter eliminerede Magic Johnsons Lakers i finalerne, hvorefter Jordan kunne løfte Larry O’Brien-trofæet for første gang. Bulls vandt de næste to mesterskaber og kunne fejre deres første ‘three-peat’.

Michael Jordan pensionerede efter den store success og et skrækkeligt mord på hans far og spillede ikke i sæsonerne mellem 1993 og 1995. Jordan kom dog tilbage fra pension og gik direkte ind på Bulls hold og vandt tre mesterskaber i træk, så de kunne fejre deres anden ‘three-peat’.

Michael Jordans legendariske status og kollektioner af priser og trofæer er ubestridelig og derfor anses han, i manges øjne, som den bedste spiller nogensinde.