Boston Celtics – Miami Heat: Conference Finals optakt

I nat tørner Boston Celtics og Miami Heat sammen i den første kamp i Eastern Conference Finals.
Jayson Tatum
Jayson Tatum
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

I nat, kl. 00:30 dansk tid, tørner Boston Celtics og Miami Heat sammen i det første opgør i Eastern Conference Finals. Begge hold går indtil opgøret efter at have vundet deres foregående runde som underdogs.

Miami Heat

Skader:
Ude: Gabe Vincent, Chris Silva

Miami Heat har været dette års slutspils store overraskelse. Over deres to første runder mod Indiana Pacers og Milwaukee Bucks har de blot tabt en enkelt kamp. En 4-0 sejr over Pacers blev fulgt op af en flot 4-1 sejr over første seed Bucks.

Især sejren over Bucks kom som en stor overraskelse for mange. Bucks var storfavoritter til at gå i finalerne i år, men Heat slog dem overbevisende. Flere eksperter havde advaret om på forhånd, at Heat var som bygget til at slå Bucks, men få havde set en så sikker sejr komme.

Heats store styrke ligger i holdspillet. De har ikke en udpræget superstjerne (nogen vil måske mene Jimmy Butler er en – ham vender vi tilbage til), men i stedet et stærkt kollektiv, hvor det er svært at få øje på nogen svage led. Dragic, Butler og Crowder er veteran kræfterne, mens de også har unge stjerner i Adebayo, Herro og Robinson. Der er ingen der scorer 30 point pr kamp, men de har til gengæld et hold, der er sat op om at skabe lige muligheder for alle i offensiven, og så have en jern defensiv.

Erik Spoelstra er en af de bedste head coaches i NBA, og dette års Heat er bare endnu et bevis på dette. Spillerne har alle udpeget roller, som de opfylder perfekt. Defensiven er disciplineret, og de har nogle af de bedste forsvarspillere i ligaen i Butler, Adebayo og Iguodala.

Jimmy Butler er holdets største profil, og han har i dette års slutspil taget skridtet op som en decideret superstjerne. Han vandt på nærmest egen hånd to af kampene i serien mod Bucks, og hans midrange skud er et af de mest sikre i ligaen, når vi nærmer os slutningen af kampene.

Hvis Heat skal gå videre, så skal de holde niveauet fra resten af slutspillet. Jimmy Butler skal afgøre de tætte kampe, spillere som Herro og Robinson skal ramme deres 3’ere og så skal Dragic være lige så god, som han har været hidtil.

Boston Celtics

Skader: 
Tvivlsom: Jaylen Brown
Ude: Gordon Hayward, Javonte Green, Vincent Poirier

Boston Celtics tog en sikker sejr i førsterunde, hvor de vandt 4-0 over 76’ers. 76’ers var godt nok skadesplaget, men ikke desto mindre, så var det en sand magtdemonstration af Celtics, der leverede en lektion i holdspil.

I andenrunde stod de overfor Toronto Raptors, hvor der på forhånd var lagt op til en tæt serie. På trods af, at Celtics lignede det bedste hold i de fleste kampe, så lykkedes det Raptors at presse serien ud i syv kampe, hvor Boston dog viste sig for gode. Der skulle også både en buzzerbeater 3’ere fra Anunoby i en kamp og en dobbelt overtime i anden kamp til at holde Raptors inde i serien i første omgang, hvor det ellers lignede, at Boston var det bedste hold.

Mange af de samme ting, der er sagt om Heat, kan også siges om Celtics. Celtics er et rigtig godt sammenspillet hold, der er bygget op om lige muligheder i angrebet og en stærk defensiv. De er ligeledes anført af en af ligaens bedste head coaches i Brad Stevens.

Jayson Tatum har i den sidste halvdel af denne sæson udviklet sig til en superstjerne, og han bliver afgørende for, om Celtics kommer i finalerne i år. Har har indtil videre i slutspillet haft 25 point, 10 rebounds og 4 assists i gennemsnit pr kamp.

Selvom 4 assists måske ikke lyder af meget, så har det i sær været Tatums overblik, der har overrasket i år. Han er blevet bedre til at finde de rigtige løsninger, når han bliver dobbeltteamet, hvilket skaber gode muligheder for holdkammerarterne.

Kemba Walker har været afgørende for Bostons holdkemi i denne sæson. Der har været en tydelig forskel med ham som leder i forhold til Kyrie Irving i sidste sæson. Kemba Walker og Jaylen Brown har været perfekte anden og tredje muligheder i angrebet, hvor det bliver svært for modstanderne at lukke ned for alle Bostons muligheder.

Marcus Smart har været Bostons x-factor i slutspillet indtil videre. Han kan være død irriterende at kigge på for både modspillere og fans, men han er en type, der bidrager til sejre. Han gør alt det beskidte arbejde og gør alt for at komme i modstandernes hoveder. Han spiller altid godt i forsvaret, men når han også rammer sine 3’ere i offensiven, så bliver Boston virkelig svære at stoppe.

Hvis Celtics skal gå videre, så skal de lukke ned for Butler, Tatum skal spille en brand serie og Smart skal kunne bidrage i begge ender af banen.

Du kan læse mere om årets slutspil her:

 

 

Se andre spændende artikler