fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Ugens Spotlight: Sylvester Berg

Ugens spotlight er en ny, ugentlig artikelserie, der sætter fokus på danske basketballspillere som befinder sig i sin karrieres forår. I denne uge er fokus på 21-årige Sylvester Berg, der i denne sæson har begivet sig ud på sin karrieres første udlandseventyr. Destinationen er Cáceres, og Berg har fået en fin start på opholdet i det vestlige Spanien.

Foto: Cáceres

5 hurtige om Sylvester Berg

Infoboks
Navn:
Sylvester Berg
Alder: 21
Position: Forward
Klub: San Antonio Cáceres Creativa
Højde: 201 cm

Hvorfor startede du til basketball?

Jeg startede til basket i en alder af ti år. Jeg startede egentlig, fordi jeg ikke havde så meget idræt eller sport i min hverdag, hvor så en af mine fars kammerater tog min far og jeg ud at se en af Bakkens hjemmekampe. Og så var en mine kammerater også startet til basket, så jeg tænkte, at det ville være fint at prøve. Min kammerat stoppede dog hurtigt efter til basket, men jeg blev fanget.

5 styrker og 5 svagheder i dit spil:
5 styrker:
1) Jeg er meget alsidig
2) Jeg har en stor fysik og atletiske evner
3) Hårdt arbejdende
4) Jeg er en holdspiller
5) Jeg er en fremragende kammerat

5 svagheder:
1) Jeg mangler stadig et consistent skud
2) Jeg mangler selvtillid
3) Mit temperament
4) Jeg ligger for stort pres på mig selv
5) Mine tekniske evner kan stadig udvikle sig meget

Hvad er din drøm med basketball?

Min drøm er selvfølgelig at nå så langt med sporten som overhovedet muligt og samtidig have det sjovt med det. Jeg har altid sagt til mig selv, at jeg vil spille så længe, jeg har det sjovt, med det jeg laver.

Hvor ser du dig selv om 5 år?

Annonce. Scroll for at læse videre.

Jeg ved ikke, hvor jeg er om fem år. Jeg er et sted i mit, hvor det kan gå mange veje, men jeg håber da, jeg er et sted, hvor jeg kan konkurrere på højt plan og være en vigtig spiller på det hold, jeg er på til den tid.

3 interessante facts om dig selv:
1) Jeg er en stor mad entusiast og kommer fra en familie, hvor mad er, hvad der samler os.
2) Jeg har en stor vinyl samling (Jeg er ret stolt af den)
3) Efter basket åbner Sebastian Åris (Guard for Svendborg Rabbits, red,) og jeg kaffebaren “Toppen af koppen”, det er drømmen.

Første udlandseventyr

Sylvester Berg forlod denne sommer Aarhus og Bakken Bears til fordel for San Antonio Cáceres Creativa i Spanien. Berg var klar til at starte et nyt kapitel i hans basketballkarriere og valget faldt på San Antonio Caceres Creativa som spiller i den fjerdebedste række i Spanien.

“Skiftet fra Aarhus til Spanien har selvfølgelig været omvæltende, men jeg er faldet godt til her i byen. Det er en god organisation og nogle gode mennesker, som er omkring mig. Dog har jeg haft lidt udfordringer med sproget. Jeg snakker ikke spansk, og træningerne foregår på spansk. Derfor er der engang imellem nogle kommunikationsproblemer. Men ellers nyder jeg livet hernede. Jeg udvikler mig og har fået et nyt perspektiv på sporten og generelt livet,” fortæller Sylvester Berg til Fullcourt.dk.

Den 21-årige dansker spillede igennem en lang årrække for Bakken Bears, hvor han var med til at vinde Danmarksmesterskabet i hans sidste tre sæsoner. Derudover tog han også del i Bakkens europæiske succes i de forgange to sæsoner, som bød på en semi- og senest en kvartfinaleplads i FIBA Europe Cup. Det var derfor ikke nemt at sige farvel til klubben, som var med til at forme ham som spiller.

” Det var rigtig svært at sige farvel til Bakken. Klubben og menneskerne omkring klubben betyder rigtig meget for mig. Det er min anden familie, og derfor var det en stor beslutning at tage. Men det har også været den rigtige. Jeg havde brug for et nyt perspektiv på sporten og at prøve at stå på egne ben. Det kommer der forhåbentligt en sund udvikling ud af,” siger han.

Bakken-tiden er måske ikke ovre

Karrieren er for alvor ved at tage fart, men han afviser ikke, en dag at vende hjem til Bakken Bears, hvor det klare mål er at opnå noget stort på et europæisk plan med bjørnebanden.

Annonce. Scroll for at læse videre.

“Mine personlige mål er at blive bedre. Det er derfor, jeg er taget væk fra Bakken, for at udvikle mig som spiller. Jeg har en drøm om at vende tilbage til Bakken en dag og være god nok til at være en central spiller i klubben,” fortæller Berg.

“Derfor skal jeg være bedre, da jeg gerne vil være en af dem som bidrager til noget stor på et europæisk plan. Planen for dette år er selvfølgelig både at udvikle mig, men i høj grad også at falde til i spansk basketball,” uddyber han.

I Spanien venter der ham nye udfordringer, og han synes, at hans tid i det spanske land hidtil er fantastisk.

“Jeg synes det er for tidligt at pege ud, hvad der har været fedest indtil videre. Det er stadig begyndelsen, men jeg synes hele oplevelsen i sig selv har været fantastisk. Jeg har fået mange nye indtryk, som har været fede at få med i bagagen.” afslutter Sylvester Berg med at fortælle til Fullcourt.dk.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 20 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Tobias Reinholt, der fik 22 ligakampe i Horsens IC-trøjen i sidste sæson, skifter til CAB Estepona i Spanien.

Bakken Bears

Sylvester Berg skifter efter to sæson hos Caceres Patrimonio de la Humanidad til Clínica Sur-Aspasia Real Valladolid.

Bakken Bears

Fullcourt har taget en snak med Sylvester Berg om den succes, den danske forward nyder for tiden.

Nyhedsoversigt

Den tidligere Hørsholm 79'ers og Team FOG Næstved spiller Mads Bonde har underskrevet en ny spansk kontrakt i den tredje bedste liga.

Eurobasket

Danmark tog et vigtigt skridt på vejen mod EM-slutrunden med en sejr over Albanien.

Nyhedsoversigt

Den tidligere Bakken Bears-spiller skifter Aarhus ud med spanske Caceres.

Bakken Bears

Det store Bakken Bears-talent Sylvester Berg forlader klubben og søger mod udlandet. De danske mestre hiver til gengæld tre talenter op i førsteholdstruppen.

Bakken Bears

Vi fangede en ovenud glad Sylvester Berg efter gårsdagens afgørende finale, hvor Bakken Bears vandt endnu en DM-titel.