fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Første Division

Thelin: 3 krav skal opfyldes for at rykke op

Stevnsgade Basketball annoncerede for nyligt, at de ønsker at være en del af Basketligaen fra næste sæson, såfremt klubben kvalificerer sig til det. Den traditionsrige Nørrebroklub har i flere år været med i toppen af 1. Division, og de har sågar vundet rækken i flere ombæringer. Flere grunde har dog betydet, at de enten ikke ville eller ikke har fået tilladelse til at rykke op i landets bedste række.

Det største problem har i mange år været Nørrebrohallen, som ikke har opfyldt en række af de krav, der skal til for at spille i Basketligaen. De københavnske politikere har endelig lovet at modernisere Nørrebrohallen, så den opfylder Basketligaens krav. Dermed er vejen banet for igen at se Stevnsgade tilbage i det selskab, hvor de fleste nok mener, at de hører til.

Stevnsgade har vundet den næstbedste række flere gange de senere år, men formand Ove Thelin mener, at tiden er den rette til at rykke op nu.

”Vi har tre krav til at rykke op: Nørrebrohallen skal moderniseres, økonomien skal være på plads og så skal vi vinde 1. Division,” fortæller formand Ove Thelin til Fullcourt.dk.

Det har tidligere været nævnt, at der var en reel mulighed for, at Stevnsgade ville rykke op, selvom de skulle gå hen og tabe semifinalen mod EBAA eller en evt. finale mod Køge eller BMI Bloodhounds, hvis ingen af de tre hold ønskede oprykning til den øverste række. Det er ikke desto mindre ikke tilfældet.

”Nej, vi rykker kun op, hvis vi vinder 1. Division. Det er et af de tre krav, som vi har til en eventuel oprykning,” understreger Ove Thelin.

På trods af det ser ud til, at alle tre krav er ved at være på plads, så er formand Thelin ikke helt tryg ved politikkernes ord om moderniseringen af Nørrebrohallen.

”Der er stadig en risiko for, at politikkerne vender tommelfingeren ned af, selvom de har lovet en modernisering af Nørrebrohallen. Når pengene skal fordeles, så kan vi ikke føle os sikre. Københavns kommune tilhører ikke sportseliten. Hvis du ser bort fra FCK, så har Københavns kommune næsten intet i topeliten af dansk sport. Hverken i håndbold, basket, ishockey osv. De snakker om at lave en ny kæmpe hal til 15.000 mennesker i Ørestad, men intet tyder på en fremtidig hal i indre København med plads til 2500-3000 mennesker, som der i virkeligheden er mest brug for.”

Den eneste hal, som har kapacitet til det antal tilskuere, er Valbyhallen. På trods af afstanden fra Nørrebro til Valby, så forhørte Stevnsgade for tre år siden Københavns Kommune om muligheden for at spille derude.

”Vi forhørte os om muligheden for Valbyhallen for tre år siden, men hvis hallen skulle moderniseres til at kunne huse basketkampe, så ville det koste to millioner kroner. Så det blev aldrig til noget.”

Stevnsgade har været ganske suveræne i denne sæson, hvor de, bortset fra et enkelt skrivebordsnederlag, ikke har tabt en kamp. I kvartfinalen klaskede de Lemvig over to kampe med samlet 223-132. I den første semifinalekamp vandt Stevnsgade 90-67 over EBAA i en bedste af tre serie. Den anden semifinale spilles imellem Køge og BMI Bloodhounds, der spiller første kamp i Køge i dag.

(Foto: Robert Dines Rasch)

Skrevet af

Jeg er sidens Basketligaredaktør og har været en del af Fullcourt-holdet siden 2014. Jeg kommer fra den basketglade by Svendborg, men har siden 2013 boet i København, hvorfor du ofte kan finde mig i hallen til basketkampe i Storkøbenhavn.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

1. divisionsholdet Vejen Basketball Klub drømmer om at rykke op i Basketligaen. Derfor har klubben nedsat et Advisory board, der skal hjælpe klubben på...

Dansk Basket

Østrigske Kufstein Towers har fået tilgang af den 29-årige dansker Lau Christensen, der har underskrevet en aftale for resten af indeværende sæson. Christensen spillede...

Basketligaen

Holbæk/Stenhus, der vandt 1. division øst, er blevet godkendt af Basketligaen og træder derfor ind i landets bedste række fra næste sæson.

Dansk Basket

Vejen Basketball Klub er vindere af grundspillet i 1. division vest, efter de onsdag besejrede Viby Basketball.

Dansk Basket

Holbæk-Stenhus er et skridt tættere på at få en plads i Basketligaen fra næste sæson. Klubben vandt søndag grundspillet i 1. division Øst.

Basketligaen

1. divisionsholdet Holbæk/Stenhus drømmer om at træde ind i Basketligaen, og klubben har derfor besluttet sig for at ansøge om at blive et ligahold...

Brooklyn Nets

Den 11. marts afbrød Adam Silver den nuværende NBA-sæson. Mange frygtede, at det ville ende med en aflyst sæson, men om under en måned...

Basketligaen

D. 21. april annoncerede Copenhagen Basketball, at de er en del af et nyt eliteprogram for danske basketballtalenter. Det nye eliteprogram er et samarbejde...