Horsens IC er klar til semifinalerne efter drama

Horsens ICs Christian Keeling gjorde forskelling, da De Gule mandag sikrede sig en plads i årets semifinaler med en sejr på 101-98 mod Svendborg Rabbits.

Drama til det sidste. Glæde i den ene lejr, skuffelse i den anden.

Det skulle igen, igen gå hen og blive dramatisk, da Svendborg Rabbits mandag tog turen forbi Forum Horsens og Horsens IC.

For få uger siden i den omvendte kamp i Svendborg sejrede Horsens IC på dramatisk vis efter en Vedran Borovcanin-scoring i sidste sekund, og denne mandag skulle vise sig at blive en gentagelse af den kamp.

Horsens IC gik ind til kampen vel vidende, at de med en sejr kunne booke en plads i årets semifinaler, og netop dette formåede De Gule med en sejr på 101-98.

Sejren til mandagens hjemmehold betyder, at Horsens IC med al sandsynlighed skal møde førstepladsen i Playoff A i en semifinale, hvorimod Svendborg Rabbits bliver tvunget på tidlig sommerferie, når sydfynboerne har spillet deres resterende fire kampe i slutspillet.

Keeling tog teten

Horsens IC fik sig altså endnu en sejr mod Svendborg Rabbits, men HIC måtte klare sig uden deres absolut største stjerne Chris Lykes, der var ude med en skade.

Den lille Horsens IC-guard er i skrivende stund Basketligaens topscorer sammen med Team FOG Næstveds Mike McGuirl med et snit på 22 point per kamp, så i Lykes´ fravær måtte andre spillere træde i karakter, og det var der især én spiller, der gjorde.

Christian Keeling spillede en stor kamp og sluttede som kampens topscorer med 34 point, mens Koch Bar også steppede up og leverede 15 point og 11 rebounds. Keeling var en stor offensiv trussel, og meget symptomatisk for kampen var det også Keeling, der ramte et stort skud med små 30 sekunder tilbage af kampen, som bragte Horsens IC foran med 98-96. Men det vender vi tilbage til senere.

Fra kampens start var det ellers Svendborg Jermaine Marrov, der så ud til at løbe med alle overskrifterne. Den amerikanske Svendborg-spiller scorede 13 point og voldte HIC store problemer i løbet af de første ti minutter. Efter første periode var det dog stadig helt tæt, 27-28 til Svendborg.

Begge offensiver spillede fornuftigt, men det samme kunne ikke just siges om holdenes defensiv i første periode. Det kunne man til gengæld om Horsens ICs defensiv i anden periode, hvor der blev lukket ned for de vilde kaniner.

En stærk anden periode sendte Horsens på sejrskurs med en komfortabel føring på 59-43.

Drama til slut

Keeling og kompagni kunne i pausen være tilfredse med kampens forløb indtil da. Anden periode var suveræn, og HIC havde momentum, men hjemmeholdet lykkedes ikke med at fortsætte de lovende takter fra starten af anden halvleg.

I stedet så det lysere ud for gæsterne, der kæmpede sig tilbage i opgøret med en tilsvarende flot tredje periode. Inden fjerde periode var der derfor blot fire point mellem de to mandskaber, 75-71.

De to hold fulgtes ad i løbet af fjerde periode, der var tæt og dramatisk. Da kampen gik ind i sit sidste minut var Svendborg foran med 93-94 efter en Devin Whitfield-scoring 20 sekunder tidligere, men som så mange gange tidligere i kampen var Christian Keeling atter en hovedpine for Svendborg Rabbits-defensiven.

Keeling sænkede den førnævnte treer og sendte Horsens IC foran med 98-96. 15 sekunder senere havde Vedran Borovcanin muligheden for at udbygge HICs føring til fire point med to straffekast, men Horsens-klubmanden missede det ene skud fra linjen, der gav Svendborg en livline.

Kaninerne havde brug for en treer for at udligne, men i stedet for et skud fra distancen gik Devin Whitfield til kurven og lavede et layup med fem sekunder tilbage på uret. Ikke overraskende var Rabbits-spillerne straks klar til at fejle Vedran Borovcanin, der modtog bolden.

Borovcanin var modsat tidligere sikkerheden selv og ramte begge straffekast, der sikrede Horsens IC sejren på 101-98.

Kampens topscorer var Christian Keeling med 34 point. Topscorer for Svendborg var Brantley Bynum med 29 point. Jermaine Marrov scorede 27 point, mens Devin Whitfield satte 25 point på tavlen.

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Bakken Bears har mandag offentliggjort, at de er gået ind i det internationale samarbejde ´Lucentum Basketball Hub´, som den spanske klub HLA Alicante står...

Team FOG Næstved må sige farvel til amerikanske Max Rice, der har ønsket at vende hjem til USA.

Efter et meget tæt opgør mod Randers Cimbria sluttede Bakken Bears kampen af med manér, hvilket sikrede dem en flot sejr på 81-93.

Team FOG Næstved sikrede sig en flot sejr torsdag aften, da de efter overtid besejrede Randers Cimbria med 114-109.

Nyhedsoversigt

Svendborg Rabbits er fortsat ubesejret i sæsonen, efter de lørdag slog Holbæk-Stenhus på hjemmebane.

Trods en flot første halvleg led Bears Academy lørdag eftermiddag et nederlag til Randers Cimbria på 93-73.

En stor fjerde periode af Svendborg Rabbits sikrede dem en hjemmebanesejr på 76-74 mod Randers Cimbria.

Bakken Bears hentede sæsonens første sejr, da de gæstede Holbæk-Stenhus. Kampen endte 77-103 i Bakkens favør.