fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Dansk stortalent skifter til Bakken Bears

Den danske landsholdsguard Noah Churchill skifter til de forsvarende danske mestre, Bakken Bears, på to-årig kontrakt med en option på et år mere.

Foto: Bakken Bears

Tirsdag præsenterede Bakken Bears en ny assistenttræner i form af tyske Florian Wedell, og onsdag følger Aarhus-klubben op med at offentliggøre tilføjelsen af 19-årige Noah Churchill, der kommer til fra spanske UCAM Murcia.

Bakken Bears har papir på Noah Churchill i de næste to sæsoner med en option på et år mere.

Churchill har tilbragt de seneste to sæsoner i Spanien for Murcia-holdet. Den danske landsholdsspiller spillede primært for Murcias udviklingshold i den fjerdebedste spanske række, Liga EBA, men tilbage i april sidste år debuterede Churchill for deres førstehold i den bedste spanske række, Liga ACB.

Fokus på udvikling

Noah Churchill havde sin basketballopvækst hos Skovbakken Bears og har en fortid i EBAA, nu Bears Academy, så den 19-årige point guard er ikke et ukendt navn i ´Smilets By´.

Churchill fik sin debut i Basketligaen i sæson 2019/20 og nåede ti kampe for EBAA, inden turen gik til Spanien og UCAM Murcia.

“Noah er en spændende spiller med stort potentiale. Hans største styrker er court vision og en meget veludviklet spilforståelse. Jeg glæder mig til en point guard-duo, hvor Skyler Bowlin kan tage ham under vingen og lære ham op. Noah har allerede taget en bærende rolle på landsholdet og med daglige ACB-træninger hele sidste sæson, ved jeg, at han er klar. Så selv om han er ung, forventes det, at han leverer fra dag et,” fortæller Bakken Bears-cheftræner Anders Sommer i en pressemeddelelse.

Men nu har stortalentet taget afsked med det spanske mandskab, og årsagerne til skiftet til Bears er af udviklingsmæssige årsager, fortæller Churchill:

“Jeg har valgt at tage til Bakken, da jeg så det som den bedste mulighed for at kunne blive ved med at udvikle mig, og hele tiden tage det næste step niveaumæssigt. Der er selvfølgelig også den store fordel for mig personligt, at jeg får lov at komme hjem, men lovede mig selv, at det var ikke det som skulle afgøre min beslutning om at forlade Spanien,” fortæller Churchill og uddyber:

“Jeg har selvfølgelig en smule kendskab til Bakken fra tidligere, så jeg ved allerede nu, at det er et sted med stor seriøsitet, og fokus på udviklingen af de unge spillere. Så det jeg tænker, Bakken ville kunne give mig, er muligheden for at kunne udvikle mig, og så må vi se hvor langt det rækker i fremtiden.” slutter han.

Noah Churchill vil i Basketligaen komme til at spille overfor sin storebror Liam Churchill, der efter to år på college denne sommer skrev under på en kontrakt med Horsens IC.

Bakken Bears har nu følgende spillere på kontrakt til den kommende sæson: Darko Jukic, Michel Diouf, Morten Sahlertz, Noah Churchill, Skyler Bowlin og Ryan Evans.

Se det fulde overblik over Basketligaens-truppen her.

Skrevet af

Jeg er sidens redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 21 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Peter Møller skal i den kommende sæson spille for svenske Malbas.

Bakken Bears

Vi følger Basketligaens off season nøje og vil løbende opdatere denne artikel, når der sker ændringer på holdene. Dan dig et overblik over holdene...

Basketligaen

Jimmy Moore stopper som cheftræner for Svendborg Rabbits efter to sæsoner. Amerikaneren førte i sidste sæson Rabbits til en pokaltitel og sølvmedaljer i Basketligaen.

Bakken Bears

Den danske landsholdsspiller Gustav Knudsen skifter tilværelsen i Spanien hos Zaragoza ud med Danmark og Bakken Bears.

Basketligaen

Arbejdshandskerne er fundet frem hos Holbæk-Stenhus, der efter oprykningen til Basketligaen er igang med at danne en kampdygtig trup. Tirsdag har klubben offentliggjort en...

Basketligaen

Magnus Høj skifter til Bears Academy. Det har klubben offentliggjort på facebook.

Basketligaen

Holbæk-Stenhus har søndag offentliggjort, at deres kaptajn, Pablo López Macías, også vil være at finde på holdet i den kommende sæson.

Basketligaen

Bubu Palo, der i den forgangne sæson tørnede ud for Team FOG Næstved, skifter til ALM Evreux Basket i den næstbedste franske række.