fbpx
Connect with us

Basketligaen

Copenhagen Basketball vil ramme bredt

Det er ikke den nye dreng i klassen, men vi er alligevel lidt derhen af efter, at Stevnsgade Copenhagen har skiftet navn til Copenhagen Basketball.

Sæsonen sluttede allerede i grundspillet for Stevnsgade. Som det eneste hold nåede de ikke slutspillet, og spillerne kunne gå på en tidlig sommerferie. Til gengæld er der blevet arbejdet på højtryk i klubbens bagland, hvor især én stor ændring er blevet søsat for at kunne være med til at skubbe klubben i den rigtige retning.

I april måned valgte ledelsen i klubben at udskifte Stevnsgade Copenhagen med navnet Copenhagen Basketball. Navnet blev taget ind allerede i 2018, men først nu, har man valgt, at ligaholdet skal spille under det nye navn. Klubben, der var med helt fremme i Basketligaen i 90erne, vil skabe en fælles basketenhed i København, og her har navneændringen haft en stor betydning.

“Vi har valgt at skifte navn til Copenhagen Basketball af flere årsager. For det første, så er det på tide, at København får sit eget basketballhold i ligaen. Stevnsgade er lokalt tilknyttet Nørrebro, og dette kan vi se på den interesse, der er omkring holdet. 90% af tilskuerne er enten tilknyttet Stevnsgade eller bosiddende på Nørrebro. Dette, mener vi, er ærgerligt. Vi vil have, at holdet bliver hele hovedstadens hold” fortæller Nicolas Nyemann til Fullcourt. Nyemann er direktør i Copenhagen Basketball og en af folkene bag nytænkningen af det gamle Stevnsgade.

Netop den del af forklaringen, at andre end folk med tilknytning til Stevnsgade og Nørrebro skal kunne få et tilhørsforhold til klubben, har været en tunge på vægtskålen. Det har været svært for organisationen bag at skaffe de nødvendige sponsorer og dermed den nødvendige kapital for at kunne være et konkurrende mandskab. Den del håber Nyemann at kunne rykke på nu.

“Stevnsgade har været et brand og en institution, der er kendt i basketkredse. Vi kan til gengæld også konstatere, at lige så snart vi taler med kommende sponsorer eller investorer, så vækker navnet ingen genklang. For de fleste udenforstående, så kunne vi ligeså godt hedde “Mimersgade Copenhagen”. Det lugter af en meget lokalt forankret klub.”

“Ved at skifte navn til Copenhagen Basketball har det åbnet mange flere døre. Virksomheder vil gerne være en del af et hovedstadsprojekt. Vores erhvervsnetværk, Copenhagen Basketball Business Network, buldrer derudaf. Vi har dog valgt, at vi ikke ville give os selv et tillægsnavn som for eksempel Copenhagen Towers, da vi vil holde muligheden for en større navnesponsor åben.”

Klubbens DNA forbliver uændret

Selvom klubben har taget navneforandring, så skal folk i og omkring klubben ikke frygte, at klubbens ånd nu er tabt. Ifølge Nicolas Nyemann er der et meget klart sæt spilleregler for, hvordan klubben skal køres, så det kan forenes med dyderne i Stevnsgade. Der er dog fortsat nogle bump på vejene. Nørrebrohallen er et af de tilbagevendende spøgelser, som ligaholdet møder.

“Stevnsgade er fortsat i vores DNA. De er vores største samarbejdspartner, men vi er åbne for muligheden for yderligere samarbejdsklubber. Det kunne være spændende med flere københavnske klubber under samme paraply, på sigt med et fælles U19 hold. Vi er ikke interesserede i økonomi fra hverken Stevnsgade eller andre samarbejdsklubber. Vi vil være økonomisk selvkørende og ikke hive penge ud af de frivillige foreninger. Ungdommens og breddens kontingenter skal ikke kanaliseres over i vores projekt.”

“Vi håber, at vi, i løbet af et par år, kan konkurrere med de bedste. Vores ønske er en rivalisering med Aarhus. Et København/Aarhus-opgør vil i den grad kunne tiltrække noget opmærksomhed. Vi vil have basketball tilbage i hovedstaden! Vores store udfordring er Nørrebrohallen, der er super til ungdom og bredde, men den ikke egner sig til ligabasket. Der er ikke plads nok, og hallen lever ikke op til standarderne for ligaen. Vi arbejder allerede nu på flere løsninger.”

Forhåbningerne er dog store i klubben. Målsætningen er klar, og selvom Rom ikke blev bygget på en dag, og andre spændende projekter, der er set i Basketligaen, er enten kuldsejlet eller gået i stå, så er troen på, at Copenhagen Basketball fremadrettet kan være en faktor i dansk basket, til stede.

“Næste sæson skal det sportslige niveau hæves. Coach Maxo fortsætter, og Igor Gavrilovic er nyansat sportschef og assisterende træner. Tingene ser lovende ud. Vi glæder os til næste sæson og håber at kunne samle hele byen omkring holdet.”

Tjek Fullcourts nye Livescore ud her.

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Basketligaen