fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

8 hold på 8 dage: Stevnsgade SuperMen

Stevnsgade SuperMen var at finde i det fineste selskab i sidste sæson for første gang i mere end ti år, og  her opnåede man at få en 7. plads, og dermed komme i slutspillet, da man endte på samme antal sejre som SISU, men var bedre indbyrdes.

2015/2016 record: 5-23

Hvem er smuttet:
Klubben har sagt farvel til profilerne Adrian Moss, Bruno Cingala-Mata, Mikael Vincents og Andy James. Adrian Moss er angiveligt skiftet til 1. divisionsklubben Wolfpack Copenhagen, Bruno Cingala flirter med fransk basket, mens både Mikael Vincents og Andy James har fundet nye danske klubber i form af Hørsholm 79ers og Randers Cimbria. Derudover er hverken Nicolas Christensen, Jonas Bro, Alonzo Brooks, Mads Bloch, Tage Dembele, Christian Bülow og Mohammed Salloum, der alle var en del af Stevnsgades roster i sidste sæson, at finde på klubbens licensliste.

Nye ansigter:
Ind er til gengæld kommet Jesper Sandager, der tidligere har spillet for Hørsholm 79ers, mens Nate Gibbs og Davie Champagnie begge er med på Stevnsgades licensliste. Nate Gibbs er 203 cm høj og graduerede fra college tilbage i 2012. Han har senest spillet i Oberliga i Tyskland, landets 6. bedste række. Davie Champagnie er ligeledes 203 cm høj og graduerede fra college i 2013. Han har tidligere spillet for forskellige amatør-hold i Los Angeles, men ellers er bekendtskabet til ham meget begrænset.
Derudover har man Jens Erik Therkild Nielsen og Andreas Carl Meyer på licenslisten. Jens Nielsen har tidligere spillet Basketliga for Hørsholm, mens Andreas Meyer har været inde omkring ligaholdet i SISU og tidligere spillet 1. division med Stevnsgade. Om de to spillere er bragt ind for at hjælpe Liga-herrerne er uvist. Seneste tilføjelse på holdkortet er den 23 årige pointguard Michael Martin, som man forventer sig meget af.

Hold øje med:
Det har været svært at finde information om holdets nye amerikanere. Men man må formode, at det er tre spillere, man kan forvente gå ind som profiler.

Man har mistet holdets styrmand i form af Mikael Vincents, og det er svært at se, hvilke af de danske spillere, der skal overtage hans plads. Man har kunne holde på David Balaton, der både er en solid skytte og god til at føre bolden frem.

Hvad kan man forvente af holdet:
Det er svært at have de helt store ambitioner på holdets vegne. En del profiler er smuttet, og rosteren er heller ikke helt på plads.

Sidste år endte man over SISU, og det må være dette mål, man igen i år skal gå efter. Derudover skal man håbe på at skabe overraskelser, som holdet var tæt på flere gange sidste år.

Godkendt første sæson, posen bliver rystet:
Som nævnt så endte holdet på syvendepladsen ud af de otte hold i Basketligaen i sidste sæon. Holdet fik vist, at de sagtens kan være med, og i flere kampe stod de faktisk med sejren i deres hænder inden de sidste fem minutter af kampene. Men her så man forskellen på et nyoprykket hold uden den store erfaring og de veletablerede hold i ligaen.

I sidste sæson havde man den tidligere SISU- og Team FOG Næstved-spiller Mickey Dennis på trænerbænken, men han er i denne sæson blevet udskiftet med den tidligere professionelle basketballspiller Alain Attallah, der i sidste sæson var træner for ligakonkurrenterne SISU. Alain har tidligere været træner i klubben, hvor han i 13/14-sæsonen var med til at vinde 1. division, men da klubben dengang ikke havde interesse i at rykke op, valgte Alain at opsige sin stilling. Nu er han altså tilbage, og skal prøve at gøre kunsten efter fra sidste sæson, hvor man holdt SISU bag sig i rækken.

noerrebro-hallen-stevnsgade-basketball-fanside-facebook

Den nye tribune i Nørrebro Hallen. Foto: Stevnsgade Basketball Fanside – Facebook.

Klubben har henover sommeren arbejdet hårdt på at få gjort faciliteterne i Nørrebrohallen så optimale som muligt. Derfor har man revet hele den gamle tribune ned, og bygget en ny op, som går hele vejen fra gulvet af. Der er dog stadig ikke optimal udsyn, pga. stolperne der holder tagkonstruktionen oppe. Men som midlertidig løsning er arbejdet helt fantastisk.

Stevnsgade har, på trods af snarlig sæsonstart, ikke meldt en eneste spiller ud endnu. Derfor har vi været nødsaget til at bruge klubbens licensliste. Her står både Herreliga-, Dameliga- og seriespillere på samme liste, så det har været noget af en udfordring.

Stevnsgades roster:
David Balaton (guard)
Michael Martin (guard)
Boris Vukicevic (guard)
Jesper Sandager (guard/forward)
Jonel Palou Visaq (guard/forward)
Jesper Elmer (forward)
Nate Gibbs (forward/center)
Davie Champagnie (forward/center)

Næste hold: Randers Cimbria

Skrevet af

Skribent på Basketligaen siden 2013. Dansk basket er den klare favorit, men der følges med i basket på internationalt plan både i NBA og Europa.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Dette er en del af en optaktsserie, hvor vi denne gang stiller skarp på Bears Academy.

Basketligaen

Dette er en del af en optaktsserie til den kommende Basketliga-sæson. Denne gang stiller vi skarp på BMS Herlev Wolfpack.

Basketligaen

Dette er en del af en optaktsserie, hvor vi denne gang stiller skarp på Værløse Blue Hawks, der går benhårdt efter førstepladsen i Pro...

Basketligaen

Klubben vil have kontinuerlighed og fortsætte fokus på de unge spillere.

Aabyhøj IF

Stevnsgade og BK Amager leverede overraskelser i de to semifinaleserier i Dameligaen.

Basketligaen

Et sidste opgør mellem to af holdene i Pro B blev tirsdag aften spillet i Nørrebrohallen, hvor hjemmeholdet hev en sejr mod BMS Herlev...

Basketligaen

Hvis du ikke fik læst del 3, så klik her. Efter nogle gode sæsoner hos Glostrup skulle Dean Thibodeau nu prøve noget nyt hos...

Basketligaen

Trods en god kamp fra Stevnsgade, så blev det heller ikke mod Svendborg de skulle få deres første sejr i denne sæson.