fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Internationalt

Bjørnen blev tæmmet: Team FOG Næstved er pokalmestre for anden gang i klubbens historie

Team FOG Næstved er pokalmestre efter et vanvittigt drama i Forum Horsens. Næstved besejrede Bakken Bears i pokalfinalen med 86-89.

Foto: Tom Andreasen - Fotografi

Tredje gang blev lykkens gang for Team FOG Næstved.

To gange tidligere har sydsjællanderne stået overfor Bakken Bears i en pokalfinale og begge gange som det tabende hold.

Men det sluttede de ikke som søndag eftermiddag, da årets pokalfinale løb af stablen i Forum Horsens. Team FOG Næstved leverede overraskelsen mod de dominerende bjørne og besejrede Bakken Bears med cifrene 86-89.

Næstved er dermed pokalmestre anno 2024.

Det er blot anden gang i historien, at Team FOG Næstved vinder pokalturneringen. Første gang var i 2017, hvor de slog Horsens IC.

Mareridtstart for de undertippede

Team FOG Næstved overraskede stort i søndagens pokalfinale, men tidligt i kampen lignede det ikke, at der lå en overraskede og lurede ude i horisonten.

Holdet fra Sjælland fik sig nemlig en mareridstart på finalen.

Bakken Bears´ Skyler Bowlin åbnede ballet med en trepointsscoring, og få minutter senere var Bjørnene allerede foran med 10-0.

Av en start.

Hvis den start var et varselstegn på, hvad Team FOG Næstved havde i vente, var sydsjællanderne på vej mod en grim oplevelse.

Aarhusianernes 10-0-føring fik ikke overraskende de sortklædtes cheftræner, Dan Pearson, til at tage en timeout. Alt det, de gerne ville have undgået fra kampens start, skete,

Bakken havde momentum, selvtilliden var på plads, og Bakken-defensiven var til tider eminent. Der blev ikke givet nogle gratis scoringer væk – det var helt sikkert.

Der kom dog huller i defensiven hen mod slutningen af første periode, hvor Næstveds Eric Ayala kom igang, og han skulle vise sig at blive rigtig vigtig for Næstved i løbet af opgøret.

Næstved overkom Bakkens dominerende start og var bagud med 21-16 efter de første ti minutter, men de var heldige, at det ikke stod værre til.

Lille aarhusiansk pauseføring

Næstveds chokstart var en påmindelse om, hvad Bakken er i stand til. Heldigvis for Næstved var Bakken Bears, der var kommet ud til pokalfinalen som lyn og torden med fremragende spil, gået en smule i stå.

Næstved var vågnet op, og på samme tid var det som om, at Bakkens suveræne start på kampen havde den effekt, at Bakken-spillerne blev for komfortable. De havde så meget succes tidlig i kampen, at det til tider næsten blev for nonchalant. De havde kampen, hvor de ville have den – indtil de ikke havde den længere.

Bakken Bears kunne gå til pause foran med 40-37, så selvom Team FOG var vågnet op fra dvale, var det ikke kritisk for forhåndsfavoritterne fra Smilets By.

Bjørnebanden havde været foran i langt størstedelen af tiden, men selvom de i deres seneste møde med Næstved slog dem overlegent med mere end 20 point, havde de fået kamp til stregen.

Helt lige

Bakken Bears har utallige gange i denne sæson vist, hvordan de kan overtage kontrollen fuldstændig efter en god pausesnak.

Det skete så sent som i midtugen, hvor de mødte polske Start Lublin i European North Basketball League. Bears gik på et 15-0 run i starten af tredje periode og kørte polakkerne over. At Bakken så smed den store føring over styr kort efter er en helt anden historie.

Enkelte glimt af Bakkens tredje periode-dominans kom til udtryk i søndagens pokalfinale, da Ryan Evans scorede fire point fra anden halvlegs start og bragte de forsvarende pokalmestre foran med 44-37, men Næstved svarede hurtigt tilbage.

Og sådan forløb tredje periode i store træk med Bakken snævert i front. Inden fjerde periode stod der 59-59 på pointtavlen.

Intet var afgjort.

Næstved i den syvende himmel

Kampen skulle finde sin afgørelse. Skulle pokalen igen til Aarhus? Eller skulle den til Næstved for blot anden gang i historien?

Svaret blev nej til det første spørgsmål, men ja til spørgsmål to.

Team FOG Næstved holdt Bakken Bears i en kort snor, og selvom Næstved var lige i hælene på Bakken, sad man med en fornemmelse af, at Bakken pludselig kunne stikke af.

Men det gjorde de ikke. Omvendt fik Næstved slået et lille hul, da de med lidt under to minutter tilbage af fjerde periode kom foran med syv point, 75-82. Gus Okafor og førnævnte Eric Ayala, der spillede en brandkamp, tog ansvar og var clutch.

Tiden var ved at rinde ud for Bakken, der havde bruge for nogle store scoringer – og det må man sige, de fik. Skyler Bowlin, der indtil da havde været noget anonym offensivt, satte tre treere og holdte Bakken inde i kampen.

Desværre for Bowlin kom der også point på tavlen i den anden ende, men den amerikanske guard steppede up, da det spidsede til.

Team FOG Næstved var sekunder fra at levere en stor overraskelse. Alle i hallen stod op, og de tilbageværende Horsens-fans, der få timer forinden havde overværet bronzekampen mellem Randers Cimbria og Horsens IC, var ikke blege for at vise, hvem de støttede.

HIC-fansene heppede på Næstved, og så fik de også noget at juble over, selvom de tabte bronzekampen.

Team FOG Næstved besejrede Bakken Bears i pokalfinalen med 86-89.

Kampens topscorer var Næstveds Eric Ayala med 31 point. Ayala blev desuden kåret som Finals MVP.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Eurobasket

Den unge Bakken Bears-spiller Gustav Knudsen imponerede, da Danmark fredag besejrede Georgien. Vi fangede ham til et interview efter kampen.

Basketligaen

Den regulære sæson blev afsluttet med at brag, da de to tophold Bakken Bears og Team FOG Næstved mødte hinanden.

Bakken Bears

Bakken Bears skal i kvartfinalen i ENBL møde Serios Group Newcastle Eagles. Bakken Bears er grundet deres andenplads i gruppespillet tildelt den fordel, at...

Bakken Bears

Bakken Bears begrænsede Landstede Hammers til lave 56 point, men alligevel måtte de gå tomhændet fra tirsdagens European North Basketball League-brag.

Bakken Bears

Bakken Bears meddeler tirsdag, at der er få billetter tilbage til braget i ENBL mod hollandske Landstede Hammers.

Basketligaen

Topopgøret mellem Horsens IC og Team FOG Næstved blev en intens kamp, hvor begge hold havde op- og nedture. Det endte med en sejr...

Bakken Bears

Bakken Bears sikrede fredag aften førstepladsen i grundspillet i Basketligaen, da de besejrede Randers Cimbria med 109-84 efter en dramatisk kamp, hvor dommerne kom...

Bakken Bears

Ryan Evans spillede måske sin bedste kamp i denne sæson, da Bakken Bears lørdag udspillede Værløse Blue Hawks med 76-98.