fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Bakken Bears

Bakken Bears smed stor føring over styr og tabte for første gang i ENBL

Bakken Bears er ikke længere ubesejrede i European North Basketball League, efter de tirsdag tabte til polske Start Lublin med 91-98.

Foto: European North Basketball League (ENBL) - (Per Bille)

Så gik den ikke længere.

Tirsdag aften tabte Bakken Bears for første gang i European North Basketball League (ENBL), da de på hjemmebane mod polske Start Lublin blev besejret med 91-98.

Bears gik ellers ind til kampen som storfavoritter og med muligheden for at kunne booke en plads i turneringens kvartfinale med en sejr, men en sikring af en plads i kvartfinalerne må vente til næste runde i ENBL.

Bakken Bears, der forud for opgøret mod polakkerne var ubesejrede med fire sejre i lige så mange kampe, var foran i store dele af tirsdagens europæiske brag, og på et tidspunkt i anden halvleg var de sågar foran med 15 point, men de danske mestre kollapsede i anden halvleg, og det kostede dyrt.

Tæt første halvleg

Første halvleg var en ikke nogen stor succes for Bakken, der aldrig helt fik det til at spille. Første periode sluttede helt lige, 25-25, men bjørnebanden havde tidligt i opgøret fået gang i profilen DeAndre Pinckney, der gentagne gange i første periode var aggressiv og gik til kurven med stor succes.

Pinckney scorede otte point i løbet af de første ti minutter, men amerikaneren gik lidt i stå offensivt i de næste ti minutter og var noget anonym.

Det samme kunne dog ikke siges om Pinckney´s landmand Malik Parsons, der viste sig frem fra sin bedste side i anden periode. Parsons, der indtil da var uden point i kampen, scorede otte point i anden periode og hjalp Bakken Bears til en pauseføring på 48-43.

Pinckney´s statline i pausen lød på solide 11 point, seks rebounds, to assists, og et enkelt block.

Bakken cruisede mod sig – kortvarigt

Bakken Bears var i front i pausen, men som kampen indtil da var forløbet lå det ikke just i kortene, at en føring på 15 point til hverken af holdene var på vej.

Efter de første knap tre minutter af anden halvleg stod der helt lige, 53-53, men så gik det stærk – meget stærk.

15 ubesvarede point af hjemmeholdet.

Alt lykkedes lige pludselig for Bakken Bears, alt imens frustationen blev større og større på den polske bænk. På to minutter gik kampen fra at være helt tæt til, at Bakken var komfortabelt i front med 68-53.

Bakken Bears havde kurs mod kvartfinalerne i ENBL, og polakkerne var nede i sækken.

Men Start Lublin lagde sig ikke ned og kom med et modsvar, og fire minutter senere var Bakkens store føring smidt over styr efter en række dårlige defensive aktioner. Aarhusianernes føring var neutraliseret, polakkerne havde selvtillid, og det fik de udnyttet.

Gæsterne fortsatte og formåede således at tildele Bakken Bears deres første nederlag i ENBL i denne sæson.

De sidste 15 minutter i kampen vandt Start Lublin med hele 45-23, hvilket vidner om en Bakken-defensiv, der fejlede i anden halvleg.

Pinckney med ny flot europæisk præstation

Kampens topscorer var udeholdets Tomislav Gabric med 22 point.

Spilleren med den højeste pointhøst hos Bakken Bears var DeAndre Pinckney med 19 point. Pinckney, noterede sig for en double-double med 13 rebounds.

Efter opgøret mod Start Lublin ligger Bakken Bears på andenpladsen i gruppe A bag Utenos Uniclub Casino – Juventus, der ligger i spids med fem sejre.

Næste kamp i ENBL for Bakken er på udebane i Litauen mod netop førerholdet Juventus.

Skrevet af

Jeg er redaktør for Basketligaen og har været det siden februar 2021. Jeg er 22 år og bosat i Aarhus, hvorfor jeg ofte kan findes ude i Vejlby-Risskov Hallen til Bakken Bears´ hjemmekampe. (sebastian@fullcourt.dk)

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Værløse Blue Hawks-profilen Adam Heede-Andersen er rejst med det danske landshold til Finland som erstatning for Darko Jukic og kan dermed potentielt få sin...

Eurobasket

Den unge Bakken Bears-spiller Gustav Knudsen imponerede, da Danmark fredag besejrede Georgien. Vi fangede ham til et interview efter kampen.

Eurobasket

Det var en ganske tilfreds Iffe Lundberg, Fullcourt.dk mødte, efter Danmarks sejr over Georgien i kvalifikationen til EM 2025. Hør fra Danmark-stjernen her.

Eurobasket

Fredag aften kl. 18.30 tørner Danmark sammen med Georgien i den første kamp i kvalifikationen til EM 2025. Følg kampen her.

Nyhedsoversigt

I denne artikel kigger vi på de danske landsholdsspilleres sæson inden kampene mod Georgien og Finland.

Armani Milano

Ifølge Eurohoops.net-korrespondenten Cesare Milanti skal Iffe Lundberg finde sit vanligt høje niveau frem, hvis Danmark skal have en chance i de kommende kampe mod...

Eurobasket

Danmark tager fredag imod Georgien i kvalifikationen til EM 2025, og det bliver med en Iffe Lundberg i storform, fortæller basketekspert Morten Stig Jensen.

Eurobasket

Noah Churchill og Sami Eleraky glider ud af den danske landsholdstrup grundet skader og erstattes af Jonathan Klussmann og Morten Bülow, oplyser DBBF.