fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Stjerner får nye hjem: Overblik over de største trades op til draften

Ugen op til draften er ofte fyldt med massere af trades holdene imellem, og i år var ingen undtagelse, da store profiler som Chris Paul og Bradley Beal skal trække i andre farver næste sæson.

Foto: Stephen Lew/CrescentCitySports.com

Ugen op til draften er en hektisk tid, og man kan forestille sig, hvordan telefonen ikke er stille længe af gangen på diverse kontorer i NBA.

I den seneste uge har tradesene omhandlet store profiler, og der er blevet vendt op og ned på flere store hold.

Derfor vil vi her lave et overblik over, hvordan det har udspillet sig dagen efter draften i 2023. Selve draften og hvem, der blev valgt, kan du læse mere om her.

Nogle af de handler, der er blevet indgået, har kun været om picks eller mindre vigtige spillere, og det er ikke alle, som vil blive nævnt her.

Der vil i stedet blive fokuseret på de mest opsigtsvækkende trades, og dem har der så heller slet ikke været mangel på.

De vil blive listet i kronologisk rækkefølge fra første til seneste.

Phoenix Suns tilføjer Bradley Beal

Flickr – All-Pro Reels

Phoenix Suns får: Bradley Beal, Isaiah Todd og Jordan Goodwin

Washington Wizards får: Chris Paul, Landry Shamet, seks draft picks i anden runde og fire pick swaps

Det er altid vildt når to tidligere All Stars skifter hold, men dette kan være en handel, der ændrer magtforholdene i NBA.

Det indikerer et Phoenix Suns-hold, som nu går all in. De får dannet en Big 3 med Kevin Durant, Devin Booker og Bradley Beal. Udover det har i de også stadig DeAndre Ayton.

Det betyder dog også, at de har stort set hele budgettet bundet op på de fire spillere, og det er derfor et enormt sats. Offensivt ligner det jo et umuligt hold at stoppe. Defensivt ser de dog ikke imponerende ud. Det bliver derfor spændende at se, hvem de kan få til at komme på billige kontrakter for at fylde resten af holdet ud.

For Washington Wizards er det her en måde at starte forfra. Bradley Beal har naturligvis været en stjerne for dem, men de blev aldrig til en seriøs bejler til mesterskabet. De kommer af med Beals store kontrakt, og som det vil blive vist længere nede, er dette ikke Chris Pauls endestation.

Kristaps Porzingis til Celtics – Marcus Smart til Grizzlies

Foto: Michael R. Smith/The Sports Pulse

Boston Celtics får: Kristaps Porzingis, 25. valg i 2023-draften (Marcus Sasser) og draft pick i første runde 2024

Memphis Grizzlies får: Marcus Smart

Washington Wizards får: Danilo Gallinari, Mike Muscala og 35. valg i 2023-draften (Julian Phillips)

Det blev slutningen på en æra for Marcus Smart i Celtics-trøjen.

Han spillede ni sæsoner i den grønne trøje, og han vil nok altid blive husket som en Celtics-spiller.

Det så længe ud til, at det skulle være en handel, der involverede Malcolm Brogdon og ikke Marcus Smart. Denne gang blev det dog Smart, og han skal til Memphis Grizzlies, der får en defensivt orienteret guard, som kan støtte Ja Morant.

Kristaps Porzingis giver en helt ny dimension til Celtics, som kan spille med en meget større line-up, end de kunne med Smart. Porzingis har netop haft sit bedste år i karrieren med Wizards. Her snittede han 23 point med skudprocenterne 50/39/85.

For Wizards er det ligesom med Beal også bare et spørgsmål om at komme af med de store kontrakter og starte forfra. Det ser ud til, at de i de næste par sæsoner vil fokusere på ungdommen og at få høje picks i draften.

Chris Paul til Golden State Warriors for Jordan Poole

Foto: Erik Drost – Flickr

Golden State Warriors får: Chris Paul

Washington Wizards får: Jordan Poole, Ryan Rollins, ét draft pick i anden runde og draft pick i første runde 2030

Måske ugens største overraskelse var Chris Pauls skifte til Warriors.

Den fremtidige hall of famer kommer til et hold, som har vundet fire mesterskaber sammen – han vil selv jagte sit første.

Det er tydeligt, at Golden State Warriors ikke længere vil forsøge projektet med at bygge et ungt hold samtidig med at have gamle spillere, der jagter mesterskaber. De går nu fuldt ud efter endnu et mesterskab i deres stjerners efterår.

Chris Paul skal spille sammen med Stephen Curry og Klay Thompson, og det bliver fascinerende, hvad han kan bidrage med her. Curry har altid spillet point guard, men er i virkeligheden mere en shooting guard. Det bliver derfor interessant at se ham spille den rolle mere direkte ved siden af Chris Paul.

Wizards får til gengæld Jordan Poole. En ung spiller, som de kan bygge op omkring. Poole har vist sit vanvittige talent fra bænken af i Warriors. I Wizards vil han få muligheden for at være holdets stjerne, og han kommer sandsynligvis til at producere vilde statistikker.

Washington Wizards sikrer sig ungt fransk talent i draften

Washington Wizards får: 7. valg i 2023-draften (Bilal Coulibaly)

Indiana Pacers får: 8. valg i 2023-draften (Jarace Walker) og to fremtidige picks i anden runde

En lidt mærkværdig trade fra Wizards’ side, der næsten var involveret i samtlige handler den sidste uge.

Bilal Coulibaly er et meget uprøvet fransk talent på 18 år, som desuden var holdkammerat med supertalentet Victor Wembanyama. Det er overraskende, at Coulibaly overhovedet ville blive taget så højt i draften. Man kan derfor stille spørgsmålstegn ved, om de ikke bare kunne have taget ham som nummer otte.

Måske har de haft en fornemmelse af, at Pacers også var interesseret, og de turde ikke tage chancen. Wizards bruger nogle af de picks i anden runde, som de fik for Bradley Beal.

De må have set noget helt særligt i den 18-årige franskmand.

Davis Bertans til Oklahoma City Thunder

Fiba.com

Dallas Mavericks får: 12. valget i 2023-draften (Dereck Lively II)

Oklahoma City Thunder får: Davis Bertans, 10. valget i 2023-draften (Cason Wallace)

Denne trade kan koges ned til, at Dallas Mavericks ville af med Davis Bertans’ kontrakt.

Den sender de til Oklahoma City Thunder, og Mavericks skulle blot rykke to pladser ned i draften. Det er en helt fin pris for at komme af med Bertans, der var garanteret 22 millioner dollars.

Mavericks får altså clearet lidt rum i budgetterne, som de kan bruge på andre spillere i free agency. Thunder får på den anden side muligheden for at rykke et par pladser op og tilføjer Bertans til holdet.

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Internationalt

Iffe Lundberg siger farvel til Virtus Bologna efter to sæsoner.

NBA

Efter en overbevisende sejr i kamp fem, vinder Boston Celtics finalerne mod Dallas Mavericks 4-1 og sikrer det 18. mesterskab i holdets historie.

NBA

Dallas Mavericks er i NBA-finalerne, da de lukkede serien 4-1 mod Minnesota Timberwolves, som ikke stod en chance mod Luka Doncic og Kyrie Irving...

NBA

Boston Celtics' Jaylen Brown blev Eastern Conference Finals MVP, hvilket kom bag på profilen, der før er blevet overset med individuelle priser.

NBA

Efter fire sejre i træk over Indiana Pacers er Boston Celtics tilbage i NBA-finalerne anført af Jayson Tatum og Eastern Conference Finals-MVP Jaylen Brown.

NBA

Klumme: I Western Conference Finals møder to af basketball største unge stjerner hinanden i en duel om deres første finale, når Luka Doncic og...

NBA

Efter to serier skulle ud i syv kampe og spillets store stjerner er tørnet sammen, har vi nu fundet de sidste fire hold, der...