fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

BC Copenhagen

Rundt om runden: Pokalbasket bragede i weekenden

1/8-delsfinalerne af Landspokalen blev spillet i weekenden. Der blev spillet kampe mellem hold i Basketligaen og hold fra toppen af første division.

Foto: Thorfoto - Mads Thor Knudsen

Rundt om i landet var der i weekenden basketball på programmet. 1/8-delsfinalen af Danmarks Basketball Forbunds Landspokalen skulle spilles i den forgangende weekenden, og deltagerne til kvartfinalerne skulle findes. Der var tætte opgør i nogle af hallerne, men der var også sikre sejr til stærke mandskaber i weekenden.

Værløse Blue Hawks – Horsens IC 71-90

I opgøret mellem Værløse Blue Hawks og Horsens IC blev det holdet, der har vundet pokalturnering fire gange, som kunne køre hjem med en plads i kvartfinalen. Horsens IC vandt 71-90 over Værløse Blue Hawks. I opgøret, som blev spillet i Søndersøhallen, var der en del spillere, der kunne få point på tavlen. For hjemmeholdet var det Adam Heede-Andersen, der sluttede som kampens topscorer med 18 point. Blue Hawks’s Mikkel Hauge spillede også en flot kamp, hvor han sluttede med 17 point.

For de gulklædte gæster var det profilen Leonardo Carlino, som var deres mest scorende spillere. Leonardo Carlino, som er udtaget til Next gen-landsholdet, sluttede som deres topscorer med 18 point.

Svendborg Rabbits – BMS Herlev 86-84

Klart det tætteste opgør i 1/8-delsfinalerne i denne omgang. Gæsterne fra Herlev gav Rabbits, som i midtugen tabte stort i ENBL, kamp til stregen. Det blev dog favoritterne fra Svendborg, der sikrede sig en plads videre i turneringen.

I opgøret i kaninhulen var det begge mandskabers spillere fra Nordamerika, som storspillede i pokalkampen. Svendborgs Jaedon Willis lavede flotte 2o point, men det var dog ikke nok til at slutte som kampens topscorer. For Herlevs Jaden Bryce lavede hele 32 point i kampen, men det var ikke nok til en sejr i denne omgang.

BC Copenhagen – BK Amager 84-59

De to mandskaber mødte hinanden to gange på to dage, Både i Basketligaen og i pokalturneringen. Det blev til en sejr til BC Copenhagen i begge tilfælde. I pokalkampen vandt favoritterne fra BC over BK med 84-59.

Det var BC faste profiler, som satte tonen for kampen. Martin Poulsen og Mathias Bak Christensen førte an i storsejren over BK. Men der var også nye navne, som dukkede op på listen over de meste scorende i kampen. For BC Copenhagens nye spiller, Tahj Small, spillede en flot kamp, hvor han lavede ti point på 25 minutter.

Gæsterne havde ikke deres helt store profil, Oscar Quakenbush, med til kampen mod BC Copenhagen. Det betød, at pointene skulle komme fra andre spillere. Det blev August Pape og Linus Grøn, som lavede flest point for gæsterne. Pape sluttede med 10 point, mens Grøn sluttede med 13 point.

Falcon – Bjerringbro 81-71

Opgøret mellem topholdene fra landets næstbedste række mødte hinanden i pokalturnering. Det blev det stjernespækkede Falcon-mandskab, som vandt opgøret i sikker stil over Bjerringbro med cifrene 81-71.

For hjemmeholdet, der har en masse tidligere Basketligaen-profiler på holdkoret, var det Anders Haas, der sluttede som kampens topscorer. Den tidligere SISU-spiller lavede 21 point i kampen. Den næstmeste scorende spiller blev Philip Hertz. Den tidligere Team FOG Næstved-profil lavede 19 point i sejren over det jysk mandskab.

For Bjerringbro var det Benas Nakutis, der scorede flest point. Han lavede 16 point.

Bears Academy – Holbæk-Stenhus 59-42

Sidste opgør i denne omgang var mellem Bears Academy og Holbæk-Stenhus. Det blev en lavtscorende affære, hvor det aarhusianske mandskab løb med sejren på 59-42.

Hjemmeholdet havde en del spillere, der fik point på tavlen. Andreas Holst blev bjørnenes topscorer med 15 point. Holger Rasmussen og Magnus Høj sluttede begge kampen med 12 point, og Tobias Hemmersam lavede 10 point.

Gæsterne havde svært ved at lave point. Det lykkedes dem kun at lave 42 point i kampen, hvor det blev Samuel Franco og Peter Beier, der sluttede som gæsternes topscorer. De lavede begge 11 point i kampen.

Kvartfinalen venter

Nu er det kvartfinalerne, som klubbernes næste skridt, inden de måske står i en semifinale. Det er også i kvartfinalerne, at de tre oversidder, Team FOG Næstved, Bakken Bears og Randers Cimbria, indtræder i turneringen.

I kvartfinalerne er der blevet lagt op til nogle brag af kampe. Bakken Bears skal møde Svendborg Rabbits. Team FOG Næstved skal møde BC Copenhagen. Horsens IC skal møde Falcon. Og Bears Academy skal spille mod Randers Cimbria.

Kvartfinalerne bliver spillet i første weekend af december, som har datoerne 2. december og 3. december.

Jeg hedder Rasmus, og jeg er Fullcourts Basketligaen-redaktør. Jeg brænder for dansk basketball og kan oftes finde i de danske basketballhaller, når der er kamp. Når jeg ikke ser basketball, så læser jeg Journalistik på Syddansk Universitet.

Andre artikler med dette emne

Basketligaen

Både Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved vandt overbevisende, da Rabbits slog BMS Herlev, og Næstved besejrede BK Amager.

Bakken Bears

Det gik uden problemer for Bakken Bears, der onsdag aften var på besøg hos Holbæk-Stenhus. Selv med flere erfarne spillere ude formåede Bjørnene alligevel...

Bakken Bears

Bakken Bears indtræder i den europæiske turnering, ENBL, som Svendborg Rabbits også deltager i. De overtager en plads, fordi Svendborgs israelske modstander, Hapoel Beer...

Bears Academy

Holger Saugstrup Rasmussen tog et år ud kalenderne for at blive klogere på kroppen. Nu er han kommet tilbage til landets bedste række, hvor...

Holbæk-Stenhus

Rasmus Blak var en Holbæks helt store profiler i deres første sæson i Basketligaen. Efter en sæson for klubben i Basketligaen, skiftede han Danmark...

Nyhedsoversigt

Den tidligere Svendborg Rabbits-spiller, Tyrn Flowers, skal spille for den cypriotiske klub AEL Limassol BC.

Basketligaen

Formstærke Horsens IC vandt deres ottende kamp i træk i Basketligaen, da de besejrede Bears Academy med 56-88.

Basketligaen

Det blev en Randers-sejr, da de havde besøg af BMS Herlev søndag eftermiddag. Kampen sluttede 86-76 til Randers Cimbria.