fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Basketligaen

Randers tog bronzemedaljerne efter højtscorende affære

Randers Cimbria vandt torsdag aften hjemme over Horsens IC i kampen om bronzemedaljer. Kampen endte 100-85.

Foto: Thorfoto - Mads Thor Knudsen

Efter de to semifinalerunder, hvor Randers Cimbria tabte 3-1 til Team FOG Næstved, og Horsens IC tabte 3-0 til Bakken Bears, skulle de to hold dyste om bronzemedaljerne. De mødtes også i bronzekampen sidste år, hvor det var Horsens, der trak det længste strå. Randers skulle dermed søge revanche i opgøret, der blev spillet i Randers.

Randers var foruden stjernespilleren Josh Fortune, men vandt alligevel opgøret, der endte 100-85 til hjemmebaneholdet.

Inden kampen blev Randers’ Bakary Camara kåret til ‘Årets forsvarsspiller’, mens deres træner Jimmy Moore blev kåret til ‘Årets træner’ i de officielle Basketligaen-kåringer.

Godt tempo fra start

Jonathan Klussmann satte kampens første trepointsscoring for Randers, mens Horsens-legenden Vedran Borovcanin åbnede ballet for Horsens. Begge hold kom generelt rigtigt godt fra start offensivt, og der blev scoret en del point i første periode, der endte 24-28 til Horsens.

Sådan fortsatte det gennem første halvleg. Klussmann og Borovcanin delte topscorerværdigheden ved halvleg med 15 point hver.

Tæt kamp

I anden halvleg startede de, hvor de slap. Begge hold fik hurtigt en del point på tavlen. Halvvejs i tredje periode gik begge hold dog lidt i stå for første gang i kampen. Der var stilstand i scoren, og begge hold lavede nogle fejl. Randers fik bedre gang i spillet end Horsens, og de gik ind i fjerde periode med en føring på fire point.

I fjerde periode trådte Morten Bülow virkelig i karakter for Randers og ramte en del skud, inklusiv to trepointsscoringer. Men Horsens fulgte med. Det var en helt tæt kampm indtil der var lidt over seks minutter tilbage af opgøret. Her begyndte randrusianerne at stikke af – ført an af Bülow, der fortsatte med at ramme sine skud.

Udover at ramme sine skud, skruede Randers også op for defensiven til sidst. De holdte Horsens til kun fire point i de sidste fem minutter af opgøret. Det endte ud i en sejr til Randers Cimbria, der vandt kampen 100-85. De fik dermed årets bronzemedaljer og fik også deres revanche fra sidste år.

Kampens spillere og sidste kamp for Horsens-legende

Morten Bülow blev kåret til kampens spiller med flotte 26 point, ni rebounds og to assists. For Horsens var det Vedran Borovcanin, der blev kampens spiller, i hans sidste kamp i Basketligaen. Han sluttede med 21 point, fem rebounds og to assists. For Randers have både Brandon Norfleet og Jonathan Klussmann også en flot kamp med henholdsvis 23 og 21 point i opgøret.

Borovcanin gik ud af kampen med halvandet minut igen og blev hyldet efter en flot og lang karriere i Horsens og Basketligaen. Både med- og modspillere gav ham en flot afsked sammen med de Horsens-fans, der var rejst med til Randers.

Skrevet af

Andre artikler med dette emne

Bakken Bears

Efter en sikker sejr på 4-0 i finaleserien, kan Bakken Bears atter kalde sig danske mestre. De kunne løfte pokalen efter en sejr i...

Bakken Bears

Bakken Bears fik udbygget deres føring i finaleserien, da de på udebane i Næstved besejrede Team FOG med 81-94 i kamp to.

Basketligaen

Kamp et sluttede med en sejr til Bakken Bears, men Næstveds Oliver Klit kan se aftenens kamp sluttede med en sejr til Næstved, takket...

Basketligaen

Tidligere meldte BMS Herlev ud, at de ikke forlængede samarbejdet med deres mangeårige træner, Adrian Moss. Nu har klubben fundet en ny træner, som...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

Bakken Bears

Bakken Bears har kvalificeret sig til dette års finale i Basketligaen efter en storsejr over Svendborg Rabbits mandag aften. I den anden semifinale er...

Basketligaen

Horsens IC meddeler på Facebook, at klubben har forlænget aftalen med Liam Churchill for endnu en sæson.

Basketligaen

BK Amager sejrede søndag i Aarhus, hvor Bears Academy led et 61-64-nederlag.