fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

NBA Power Ranking: Sæsonstartens ti bedste hold

Overraskelser, dominerende superstjerner og solide slutspilshold pryder sæsonens første in-season power ranking.

Foto: Michael R. Smith/The Sports Pulse - Flickr

Sæsonen er spæd endnu, og meget kan nå at ændre sig før forårets slutspil. Dog er et billede begyndt at danne sig, af de hold der er kommet forrygende ud af starthullerne i årets NBA-sæson, og som vi formentlig kan regne med er gode helt hen i april. 

På listen er flere overraskelser at finde. Hvorvidt disse hold kan opretholde de gode takter fra sæsonens begyndelse er naturligvis uvist, men godt spil og overraskende placering bør belønnes, og det bliver det på denne liste.

Listen er forfattet mandag d.14 november, og holdenes record er den aktuelle per dags dato.

1.Milwaukee Bucks (10-2)

Nøgleordet til Milwaukee Bucks flotte sæsonstart er: Giannis Antetokounmpo. Den græske superstjerne viser igen forrygende spil i begge ender af banen, og med en vanvittig statline på 31.8pts, 12.2reb og 5.3ast er han pt frontløber til prisen som ligaens mest værdifulde spiller.

Giannis skal ikke alene få hæderen for Bucks’ flotte sæsonstart, som blandt andet talte en sejrsstime på ni kampe til at starte sæsonen, flere andre har tilført holdet stor værdi på banen. Jevon Carter har ageret et frisk pust fra bænken, Jrue Holiday leverer evigt højt niveau i begge ender af banen, Bobby Portis’ energi er guld værd etc. Listen over dygtige rollespillere på dette Bucks mandskab synes uendelig, og det har de oversat til godt spil på banen.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Bucks er midt i ligaen hvad angår angrebsspil. Milwaukee snitter 111.9pts per kamp hvilket er sekstende bedst i ligaen, og er helt nede på en fireogtyvende plads i offensiv rating med en rating på 110.2. 

Så hvordan kan Bucks ligge nummer et i NBA og være først på denne list med middelmådigt angrebsspil? Det kan de, fordi de om nogle gør op for deres angrebsmæssige mangler ved at spille forrygende forsvar. Med 105.8pts per kamp ligger de nummer to i tilladte point fra modstanderholdet, og med en defensiv rating på 104.2 er de bedst af alle i ligaen.

Værd at bemærke er det, at Khris Middleton endnu ikke er implementeret på holdet grundet skader. Når de får ham tilbage, bliver det endnu sværere for resten af ligaen at hamle op med dem.

2.Boston Celtics (10-3)

Sidste års vinder i øst er startet forrygende, og er det egentlig en overraskelse?

Ingen tvivl om at dette mandskab er et af de dybeste og bedste i hele ligaen, hvilket tilførslen af den solide combo-guard Malcolm Brogdon blot yderligere forstærkede. Dog havde jeg regnet med at Ime Udokas fravær ville have større betydning, for det lod til, at han i højere grad end mange andre trænere var hovedårsag til Celtics’ succes i den forgangne sæson. 

Ved Udokas suspendering tog storforbrugeren af tyggegummi Joe Mazzulla over, og har ledt Celtics til ti sejre i deres første tretten kampe, båret af de unge superstjerner Jayson Tatum og Jaylen Brown samt en lang række dygtige rollespillere. 

Annonce. Scroll for at læse videre.

Celtics brænder nettet af, bedre kan det ikke formuleres. De er bedst af alle i point per kamp med et snit på 119.5pts. Bedst af alle tredive hold er de også, når det gælder offensiv rating, her har de en rating på 120.2.

Celtics er fortsat denne sæson hvor de slap sidste sæsonen, og ligner igen i år en klar 

kandidat til at løbe med Larry O’Brien trofæet når vi når juni.

Annonce. Scroll for at læse videre.

3.Phoenix Suns(8-4)

Hvis man troede at Luka Doncic og Dallas Mavericks smækkede vinduet for et mesterskab til Suns i, da de i slutspillet sendte Devin Booker og resten af holdet hjem i anden runde, så kan man godt begynde at tro om igen, for Suns ligner utvivlsomt et hold man skal tage alvorligt. 

Devin Booker har lagt godt fra land med 26.7 point per kamp, men er ikke ene mand om Suns flotte sæsonstart. Chris Paul viser gang på gang at alder blot er et tal, og er fortsat en af ligaens bedste faciliterende point guards, Cam Johnson har fået mere ansvar, og har betalt cheftræner Monty Williams tilbage med 13pts per kamp og en flot 3-pointsprocent på 43.1%. Mikal Bridges er fortsat en af ligaens bedste on-ball forsvarsspillere, og at forlænge med Deandre Ayton har vist sig at være meget fornuftigt. 

Suns er blandt de bedste i begge ender af banen. De ligger pt nummer fire i offensiv rating (115.6) og nummer to i defensiv rating (108.4)

Suns er et dybt hold, med en gruppe som kender hinanden, ledelsen, trænerstaben og organisationen rigtigt godt efterhånden. De ved hvad det kræver, og jeg tror på at de kan nå dertil igen.

4.Cleveland Cavaliers (8-5)

Øst er voldsomt stærk i år med flere bejlere til en finaleplads, Cavs er en af disse.

Projektet i Cleveland har længe set lovende ud med kløgtige draft valg og erhvervelse af gode unge assets krydret med kapable veteraner. Sidste år så vi glimt af hvad dette Cleveland mandskab kan drive det til, men exit i play-in spillet vidnede alligevel om nogle få mangler, alle de mangler har de nu fået dækket i en enkelt spiller.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Donovan Mitchell har taget Cleveland og resten af Eastern Conference med storm, og det virker til, at både han og resten af dette unge spændende Cavs hold er klar til et dybt slutspil.

Cavs spiller i ordets bedste forstand; god basketball. Med Darius Garland tilbage har man to dygtige combo-guards, som kan skyde, sætte deres holdkammerater op, og særligt i Mitchells tilfælde, tage den til kurven over de fleste forsvarsspillere. Jarrett Allen er en elite forsvarsspiller og rebounder under kurven, Evan Mobleys offensive loft synes tårnhøjt samtidigt med, at han også rummer et kæmpe forsvarsmæssigt potentiale. En dygtig ung core af spillere krydret med etablerede NBA-veteraner, sådan vinder man mange kampe i dagens NBA.

J.B. Bickerstaffs unge Cavs hold er nummer to i offensiv rating(116.7) og fire i defensiv rating (109.6). De mener det alvorligt i Ohio.

5.Utah Jazz (10-5)

At Jazz midt i et rebuild skulle starte en sæson ud med at vinde ti ud af femten kampe, havde ingen regnet med. 

Hvad har vi lært af Jazz sensationelle sæsonstart? Lauri Markkanen er en stjerne in spe i den rette situation, Jordan Clarkson kan også brænde nettet af, når han starter på banen, Kelly Olynik er en elite 3-pointsskytte, Lakers traf endnu en dårlig beslutning ved at trade Talen-Horton-Tucker, Mike Conley er ikke fyrre, fed og færdig, og Will Hardy kan sagtens begå sig som cheftræner i NBA i en alder af blot 34 år. Dette er måske overreaktioner på Jazz’ flotte start, men de fortjener al ros.

Utah Jazz har mange dygtige etablerede NBA spillere, og det vinder de basketkampe på. De er pt 10-5, selvom mange havde spået dem en stensikker plads i lotteriet til sommerens NBA draft. Det ligner ikke et højt draft valg, som tingene er for øjeblikket, men spændende er det at følge Utah Jazz. 

Annonce. Scroll for at læse videre.

Femteplads i offensiv rating med en rating på 115.2 og en fjerdeplads i point per kamp med et snit på 116.9pts. Jazz gode start skal belønnes med en femteplads på en foreløbig power ranking.

6.Denver Nuggets(9-4)

Nuggets havde en lidt langsom åbning på sæsonen i mile-high city, men synes nu at være på rette vej. 

Nuggets anført af den dobbelt forsvarende MVP Nikola Jokic har vundet ni af deres første tretten kampe, og har i deres sidste seks kampe vundet de fem af dem. 

Michael Porter Jr. og Jamal Murray skulle begge køres ind efter slemme skader de forgangne sæsoner, og synes nu begge at være tilbage til vante niveau. Naturligvis er det en gave for Denver at få de to unge stjerner tilbage på holdet, men tilførslen af flere andre dygtige rollespillere har været en bærende katalysator for Denvers flotte spil i starten af denne sæson.

Særligt Kentavious Caldwell-Pope har været guld værd for Nuggets. Små 12 point og hele 54.5% bag 3’eren i snit er stort for et Nuggets hold med mesterskabs aspirationer, og giver Jokic endnu et våben i hans fantastiske facilitering af spillet. 

Nuggets er nummer tre i både point per kamp (117.1) og offensiv rating (116.3).

Annonce. Scroll for at læse videre.

7.Memphis Grizzlies(9-5)

Grizzlies har det man har behov for, for at vinde i dagens NBA. De har en vaskeægte superstjerne i Ja Morant, de har masse af dygtige skytter og forsvarsspillere, hvilket Desmond Bane er et glimrende eksempel på, dygtige etablerede rollespillere, Steven Adams heriblandt, og når sidste års block champ Jaren Jackson Jr. vender tilbage, så kunne Grizzlies godt begynde at ligne en reel trussel i vest. 

Grizzlies har bygget et solidt fundament med Ja Morant som omdrejningspunkt, og de kan snart begynde at høste frugterne af deres genopbygningsfase. Når Jaren Jackson Jr. engang meldes klar til kamp igen, så er det svært at se hvad Grizzlies mangler, for at kunne nå dybt ind i slutspillet. En pålidelig anden banan til Ja Morant ville ikke være at kimse af, men Grizzlies har set mere end solide ud i starten af denne sæson.

Grizzlies er gået 9-5 i sæsonens første fjorten kampe anført af Ja Morant. Grizzlies finder sig selv på en ellevte plads i både offensiv rating (114.1) og point per kamp (114.8). 

8.Portland Trail Blazers(9-4)

Endnu en overraskelse er det at Damian Lillard og resten af Portland Trail Blazers har opretholdt deres brandvarme start, og nu en lille måned inde i sæsonen stadig er at finde helt i toppen af Western Conference.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Damian Lillard er vendt tilbage fra sin langvarig skade i mavemuskulaturen stærkere end nogensinde, og sammen med resten af dette seværdige Blazers hold har han overrasket hele NBA-landskabet ved at vinde ni af sæsonens første tretten kampe. 

Lillard scorer 28.6pts per kamp, og hans unge makker på guard positionen Anfernee Simmons snitter 22.3pts per kamp, men det er faktisk ikke i angrebet, Blazers har imponeret allermest. 

Blazers spiller nemlig noget af det bedste forsvar i ligaen, og er at finde som nummer seks i både defensiv rating(110.5) og modstander point per kamp(107.4). Blazers har en superstjerne, en scorende makker til ham, massere af dygtige wing-forsvarer i blandt andre rookie Shaedon Sharpe og Jerami Grant og en mere end habil center i Jusuf Nurkic. Det ligner, at de kan opretholde det flotte spil.

9.Atlanta Hawks(8-5)

En af de bekymringer mange havde forud for sæsonen var, hvordan de to unge stjerner på guard-positionen i Trae Young og Dejounte Murray skulle kunne fungere sammen, når de begge kræver bolden for at kunne trives i et angreb. Den bekymring har de gjort til skamme.

Dejounte Murray har tilført dem et uvurderligt defensivt aspekt, som gør at de trygt og roligt kan gemme Trae væk i forsvaret, og lade ham koncentrere sig om at brænde nettet af i den anden ende, hvilket han er god til.

Hawks har en perlerække af dygtige unge spillere; Trae Young, Dejounte Murray, John Collins, De’Andre Hunter mfl. Krydret med dygtige veteraner, heriblandt den habile shot-blocker Clint Capela. Det ligner, at de kan bygge videre på de sidste års succes, og blot lægge yderligere på med tiden. Fremtiden i Atlanta er sikret, men succesen af genopbygningsarbejdet kan indfries allerede i år.

Annonce. Scroll for at læse videre.

Hawks er et alsidigt hold med dygtige offensive spillere, to unge stjerner og er nu forbedret i forsvaret, hvilket en ottende plads i defensiv rating(110.8) blot vidner om.

10.Dallas Mavericks(7-5)

Luka Doncic ligner ikke en mand der ynder at sænke farten på vej mod al personlig ære og hæder, man som superstjerne kan tilegne sig i NBA.

Luka er blandt de tre bedste spillere i ligaen, og har lagt forrygende ud i denne sæson, hvor han snitter vanvittige 34.3pts 8.7reb og 8.1ast, og er en af favoritterne til årets MVP-pris. 

Tro det eller ej, men Luka Doncic kan ikke klare hele NBA på egen hånd, han har brug for hjælp. Den hjælp får han fra dygtige etablerede navne såsom; den alsidige combo-guard Spencer Dinwiddie, Three-n-D wing-spilleren Dorian Finney-Smith, og kurv til kurv forwarden Christian Wood. 

Dallas har ikke så dybt et hold som mange af de andre på denne liste, og for at Dallas for alvor skal være en trussel i vest, bør man tilføre en stjerne mere. Ingen tvivl om at de i slutspillet vil savne Jalen Brunson meget. 

Dallas har vundet syv af sæsonens første tolv kampe, særligt grundet Luka Doncic eminente offensive spil. Dog bærer cheftræner Jason Kidds defensive prædikener endnu engang frugt, og set i NBAs avancerede statistikker er Mavs et meget alsidigt hold. De ligger i skrivende stund nummer fire i modstandernes point per kamp(107.2), nummer ni i offensiv rating(114.4) og nummer ni i defensiv rating(111.0)

Annonce. Scroll for at læse videre.

Honorable Mention:New Orleans Pelicans(7-6)

Det er en svær øvelse at finde denne honorable mention, da der igen i år er så mange dygtige hold i NBA. Talentmassen er simpelthen kolossal, hvilket blot giver os seere endnu mere fed basket at se på.

Valget er dog faldet på Pelicans, som jeg her på fullcourt kaldte for en outsider til mesterskabet. 

Pelicans har igen i år tidligt i sæsonen været ramt af skader til store profiler såsom Zion Williamson og Brandon Ingram, men det har ikke været den hæmsko man kunne frygte, da holdets bredde er blandt de bedste i ligaen.  

CJ McCollum leder et kapabelt angreb som med cut mod kurven, høje handoff spil, dygtige post-spillere og skytter der kan strække gulvet, kan drille selv de bedste hold i ligaen. Dette kombineret med dygtige forsvarsspillere på samtlige positioner, og en træner i Willie Green som har vist, at han kan sætte dette unge hold op til succes, også når vi når slutspillet. Jeg har store forhåbninger til dette Pelicans hold.

Pelicans ligger nummer seks i point per kamp med et snit på 116.5pts, og er derudover nummer femten i defensiv rating med en rating på 111.5. 

 

Andre artikler med dette emne

NBA

Hvis du har det lidt svært ved at vurdere hvilke hold, man skal holde øje med i denne sæson, så har vi her på...

Basketligaen

Søndag debuterede Reggie Kissoonlal for Maine Celtics i NBA G-League, og den tidligere Randers Cimbria-spiller gjorde en god figur i sine første minutter i...

NBA

76ers stjernen Joel Embiid havde en historisk individuel kamp i sejren mod Utah Jazz.

FIBA

Den franske komet Victor Wembanyama fik fredag aften senior landsholdsdebut, og Wembanyama var i vanlig stil i centrum.

NBA

Klumme: NBA er blevet en global liga, og der er særligt tre spillere fra Europa, der dominerer på amerikansk jord.

Nyhedsoversigt

Nike har udgivet deres 2022-23 City Edition-trøjer

Brooklyn Nets

Så er ugens spillere endnu engang kåret i NBA.

NBA

Cleveland Cavaliers har vundet de første otte ud af ni kampe i denne sæsons grundspil. Det rækker lige nu til en anden plads i...