fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Medie: Mark Cuban sælger majoritet af Dallas Mavericks for enormt milliardbeløb

Ifølge The Athletics’ Shams Charania sælger Mark Cuban majoritetsandelen af Dallas Mavericks til Miriam Adelson og hendes familie med en værdisætning af franchisen til 24 milliarder danske kroner.

Mark Cuban skal efter 23 år ikke længere være majoritetsejer af Dallas Mavericks.

Det skriver The Athletics’ Shams Charania, som tilføjer, at der er tale om et salg til Miriam Adelson og Adelson-familien.

I handlen skulle Mavericks-franchisen være værdisat til 3,5 milliarder dollars – svarende til 23,7 milliarder danske kroner.

Det er altså en svimlende forskel fra år 2000, hvor Cuban købte holdet for “blot” 285 millioner dollars. Mindre end 10% af den nuværende værdi.

Udover at Cuban ville få denne vanvittige sum penge for salget, så skulle de også være indgået i en lidt speciel aftale.

Shams Charania skriver nemlig, at Cuban i et helt unikt setup vil beholde en andel i holdet og fortsat være i fuld kontrol over basketball funktionerne.

Den 65-årige milliardær har været majoritetsejer i mere end to årtier. Her har han blandt andet været med til at vinde et mesterskab i 2011, hvor de var anført af Dirk Nowitzki.

Cuban er også kendt for sin optræden på det amerikanske tv-show “Shark Tank”, hvor han tirsdag desuden annoncerede sit stop.

Nu kan han fortsat fokusere på sit elskede basketballhold, selvom han ikke længere har størstedelen af aktierne i Mavericks.

De går angiveligt nemlig til Miriam Adelson og hendes familie. Israelsk-amerikanske Miriam Adelson er 78 år og ejer af kasinoselskabet Las Vegas Sands.

Hende og hendes afdøde mand, Sheldon Adelson, som tidligere var ejer af Las Vegas Sands, er desuden kendte for at have været blandt de største donorer til Donald Trumps to præsidentkampagner.

Ifølge Forbes er hun den 44. rigeste person i verden og den sjette rigeste kvinde på nuværende tidspunkt. Nu ser det ud til, at hun også kan skrive ejer af Dallas Mavericks på cv’et.

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

NBA

Efter en overbevisende sejr i kamp fem, vinder Boston Celtics finalerne mod Dallas Mavericks 4-1 og sikrer det 18. mesterskab i holdets historie.

NBA

Dallas Mavericks er i NBA-finalerne, da de lukkede serien 4-1 mod Minnesota Timberwolves, som ikke stod en chance mod Luka Doncic og Kyrie Irving...

NBA

Klumme: I Western Conference Finals møder to af basketball største unge stjerner hinanden i en duel om deres første finale, når Luka Doncic og...

NBA

Efter to serier skulle ud i syv kampe og spillets store stjerner er tørnet sammen, har vi nu fundet de sidste fire hold, der...

Boston Celtics

NBA sæsonen er snart ved at være ovre for i år. Dermed er det blevet tid til sæsonens sidste power ranking. Der bliver fokuseret...

NBA

Efter at sæsonens favorit blev skadet, er MVP-ræset nu igen åbent. Med en tredjedel af sæsonen tilbage er der også rigeligt tid til at...

LA Lakers

Spencer Dinwiddie planlægger at skrive under på en kontrakt med Los Angeles Lakers, efter at han blev købt ud af sin kontrakt af Toronto...

NBA

Dallas har med deres to trades i løbet aftenen hentet to big men, hvor den ene profilerer sig som skytte og den anden som...