fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Medie: Mark Cuban sælger majoritet af Dallas Mavericks for enormt milliardbeløb

Ifølge The Athletics’ Shams Charania sælger Mark Cuban majoritetsandelen af Dallas Mavericks til Miriam Adelson og hendes familie med en værdisætning af franchisen til 24 milliarder danske kroner.

Mark Cuban skal efter 23 år ikke længere være majoritetsejer af Dallas Mavericks.

Det skriver The Athletics’ Shams Charania, som tilføjer, at der er tale om et salg til Miriam Adelson og Adelson-familien.

I handlen skulle Mavericks-franchisen være værdisat til 3,5 milliarder dollars – svarende til 23,7 milliarder danske kroner.

Det er altså en svimlende forskel fra år 2000, hvor Cuban købte holdet for “blot” 285 millioner dollars. Mindre end 10% af den nuværende værdi.

Udover at Cuban ville få denne vanvittige sum penge for salget, så skulle de også være indgået i en lidt speciel aftale.

Shams Charania skriver nemlig, at Cuban i et helt unikt setup vil beholde en andel i holdet og fortsat være i fuld kontrol over basketball funktionerne.

Den 65-årige milliardær har været majoritetsejer i mere end to årtier. Her har han blandt andet været med til at vinde et mesterskab i 2011, hvor de var anført af Dirk Nowitzki.

Cuban er også kendt for sin optræden på det amerikanske tv-show “Shark Tank”, hvor han tirsdag desuden annoncerede sit stop.

Nu kan han fortsat fokusere på sit elskede basketballhold, selvom han ikke længere har størstedelen af aktierne i Mavericks.

De går angiveligt nemlig til Miriam Adelson og hendes familie. Israelsk-amerikanske Miriam Adelson er 78 år og ejer af kasinoselskabet Las Vegas Sands.

Hende og hendes afdøde mand, Sheldon Adelson, som tidligere var ejer af Las Vegas Sands, er desuden kendte for at have været blandt de største donorer til Donald Trumps to præsidentkampagner.

Ifølge Forbes er hun den 44. rigeste person i verden og den sjette rigeste kvinde på nuværende tidspunkt. Nu ser det ud til, at hun også kan skrive ejer af Dallas Mavericks på cv’et.

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

NBA

Efter at sæsonens favorit blev skadet, er MVP-ræset nu igen åbent. Med en tredjedel af sæsonen tilbage er der også rigeligt tid til at...

LA Lakers

Spencer Dinwiddie planlægger at skrive under på en kontrakt med Los Angeles Lakers, efter at han blev købt ud af sin kontrakt af Toronto...

NBA

Dallas har med deres to trades i løbet aftenen hentet to big men, hvor den ene profilerer sig som skytte og den anden som...

NBA

Dallas Mavericks Luka Doncic har igen overgået sig selv, da han i nat leverede en historisk præstation med 73 point mod Atlanta Hawks.

NBA

Det er stadigvæk en ung NBA-sæson, men der begynder allerede at danne sig et billede af, hvem der kommer til at konkurrere for det...

NBA

Kampen mellem Bucks og Mavericks bød på god underholdning, massere af point og dårligt forsvar da de to tophold tørnede sammen natten til søndag....

NBA

Luka Doncic var ikke til at stoppe i slutningen af kampen mod Brooklyn Nets, hvor sloveneren scorede 49 point og førte Dallas Mavericks til...

NBA

Victor Wembanyama fik sin endelige NBA-debut for San Antonio Spurs, men en magtdemonstration fra Luka Doncic sendte sejren til de besøgende Dallas Mavericks.