fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Luka Doncic spolerede Wembanyama-debut

Victor Wembanyama fik sin endelige NBA-debut for San Antonio Spurs, men en magtdemonstration fra Luka Doncic sendte sejren til de besøgende Dallas Mavericks.

Foto: fiba.basketball

Victor Wembanyamas debut var den helt store historie før kampen mellem San Antonio Spurs og Dallas Mavericks natten til torsdag. Hans præstationer i årets pre-season havde bestemt ikke dæmpet på den allerede store hype omkring hans talent.

Alligevel var det en lidt mere rutineret europæisk stjernespiller, der tog overskrifterne i kampen.

Mavericks’ Luka Doncic fik en forrygende start på sæsonen, da han leverede 33 point, 13 rebounds og ti assists. Det var nok til at bringe sejren i hus for gæsterne, som besejrede Spurs 126-119.

Den 19-årige franske Wembanyamas første kamp blev desværre præget af fejlproblemer, der holdt ham fra banen i store dele. Det blev derfor kun til 23 minutter for førstevalget i 2023-draften.

Her bragte han så til gengæld en hæderlig præstation med 15 point, fem rebounds, to assists, to steals og ét block. Det var desuden en effektiv aften fra gulvet, hvor han ramte seks ud af sine ni skud (3/5 fra bag 3-pointslinjen).

I den anden ende fik Doncic også hjælp fra sit sidekick Kyrie Irving, der bidrog med 22 point.

En anden debutant i Mavericks’ rookie Dereck Lively II imponerede i den grad også, da han fik en uhyre effektiv double-double. Den blot 19-årige center viste lovende takter med 16 point og ti rebounds. Her ramte han syv ud af sine otte forsøg fra gulvet.

Det blev altså Mavericks, der vandt nattens Texas-duel, hvilket jo også var det forventet resultat. Doncic mindede os alle om, at han stadigvæk er en af spillets absolut bedste offensive spillere.

Hans største højdepunkt var med 30 sekunder tilbage af den ellers tætte kamp, hvor han lukkede opgøret med en fremragende step-back treer.

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

NBA

Efter en overbevisende sejr i kamp fem, vinder Boston Celtics finalerne mod Dallas Mavericks 4-1 og sikrer det 18. mesterskab i holdets historie.

NBA

Dallas Mavericks er i NBA-finalerne, da de lukkede serien 4-1 mod Minnesota Timberwolves, som ikke stod en chance mod Luka Doncic og Kyrie Irving...

NBA

NBA har afsløret årets All-Defensive hold, hvor Victor Wembanyama bliver den første rookie til nogensinde at være på førsteholdet.

NBA

Klumme: I Western Conference Finals møder to af basketball største unge stjerner hinanden i en duel om deres første finale, når Luka Doncic og...

NBA

Efter to serier skulle ud i syv kampe og spillets store stjerner er tørnet sammen, har vi nu fundet de sidste fire hold, der...

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

Boston Celtics

NBA sæsonen er snart ved at være ovre for i år. Dermed er det blevet tid til sæsonens sidste power ranking. Der bliver fokuseret...

NBA

Victor Wembanyma var tæt på at skrive NBA-historie, da San Antonio Spurs natten til onsdag dansk tid tabte snævert til Denver Nuggets, og den...