fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Knicks faldt fra hinanden, de forsvarende mestre kollapsede og fire er tilbage i mesterskabskampen

Efter to serier skulle ud i syv kampe og spillets store stjerner er tørnet sammen, har vi nu fundet de sidste fire hold, der skal kæmpe om mesterskabet i NBA. Her kigger vi tilbage på en række hæsblæsende serier i anden runde af slutspillet.

Foto: Michael R. Smith/The Sports Pulse

Det bliver ikke meget bedre i sport.

I hvert fald ikke for alle os, som elsker basketball. Spillerne er presset til deres yderste fysisk og mentalt. Trænerne begynder at løbe tør for muligheder i deres indbyrdes skakspil. Og der er for stjernerne ikke nogen eller noget at gemme sig bag.

Intensiteten i NBA’s slutspil er præcist, hvad vi alle venter på året langt. Og anden runde i dette års version skuffede bestemt ikke på den front.

To serier skulle helt ud i en afgørende syvende kamp, og de mange kilometer i benene efter en lang sæson satte deres tydelige præg.

Her kigger vi på resultaterne fra alle fire serier i anden runde.

Timberwolves nedlagde forsvarende mestre og NBA’s bedste spiller

I anden runde var opgøret mellem de forsvarende mestre fra Denver Nuggets og et spirende Minnesota Timberwolves-hold nok der, hvor manges øjne var rettet.

Nikola Jokic havde etableret sig selv som den nye konge af NBA, da han fulgte sidste års mesterskab op med karrierens tredje MVP i år. Men på det andet hold var det også tydeligt, at en ny ung stjernespiller var ved at forme sig.

Anthony Edwards er blot 22 år gammel, men i årets slutspil har han taget basketballverden med storm. Den ene store præstation efter den anden har skabt forhåbninger om, at det måske er ham, der skal være den næste store amerikanske stjerne.

Det har været ham, der har været den klare hovedperson i Timberwolves’ to første runder. Men da serien endte ud i en syvende og afgørende kamp i Denver, havde han store problemer med at leve op til øjeblikket.

Det var derfor også Nuggets, der tog over i den første del af kampen, hvor de var oppe med hele 20 point. Men her trådte Timberwolves’ rollespillere til, mens Nuggets’ gjorde det modsatte.

Jokic og Jamal Murray scorede 69 af Nuggets’ 90 point. Derfor vandt Timberwolves den sidste og afgørende kamp på trods af kun at få 16 point fra deres stjernespiller Anthony Edwards.

Timberwolves er derfor for anden gang nogensinde tilbage i Western Conference Finals. Sidste gang var med Kevin Garnett i 2004, hvor de endte med at tabe til Los Angeles Lakers.

Jokic og Nuggets går derfor skuffet på sommerferie, efter mange ellers havde set dem som en af de helt store bejlere til at vinde det hele.

Efter kampen var det naturligvis en skuffet Nikola Jokic. Alligevel sendte han Timberwolves-holdet videre med rosende ord. (Se video herunder)

Knicks gik i stykker og Pacers ødelagde drømmen

New York Knicks er nok det hold i NBA med flest fans relativt til deres succes.

Det er mere end 50 år siden, at de har vundet et mesterskab, men i år havde de formet sig som en dark horse i titelræset.

Jalen Brunson sprudlede som en overraskende ny stjernespiller i NBA, mens et hold af hårdtarbejdende spillere udformede et af de mere populære Knicks-hold i nyere tid.

Cheftræner Tom Thibodeau er kendt for at putte mange minutter i benene på sine spillere, og dette hold var bestemt ingen undtagelse. Det virkede langt hen af vejen, men det så i sidste ende ud til at koste, da stort set alle holdets vigtige spillere måtte udgå med skader.

Det sidste søm i kisten blev slået i bund, da Jalen Brunson måtte udgå fra kamp syv mod Indiana Pacers. Men man skal heller ikke tage noget fra et Pacers-mandskab, som havde en fremragende sidste og afgørende kamp.

Hele holdet var brandvarme og så ikke ud til at kunne misse et skud. Ligesom i 1995 med Reggie Miller var det derfor igen Pacers, der trak det længste strå mod Knicks i en kamp syv, og de er lidt overraskende nu i Conference Finals.

Jalen Brunson og Knicks kan på trods af nederlaget se tilbage på en mindeværdig sæson. (Se video herunder)

Mavericks er tilbage i WCF efter hård kamp mod ungt Thunder-mandskab

De mest tilfredse tabere fra anden runde bør nok være Oklahoma City Thunder. På trods af at 1.-seedet ofte måske har højere forventninger til slutspillet, er det et meget ungt hold, og fremtiden skinner lyst.

Og selvom de endte med at tabe 2-4 til Dallas Mavericks, så fremviste deres unge stjerner, at de også er klar til at præstere på det niveau.

Shai Gilgeous-Alexander medbragte det tårnhøje niveau fra grundspillet og sluttede flot af med 36 point i kamp seks. Også førsteårsspilleren Chet Holmgren imponerede trods sin unge alder.

Alligevel var det de lidt mere rutinerede kræfter fra Dallas Mavericks, der sikrede sejren. Luka Doncic spiller tydeligvis med en del skavanker, men formåede som altid alligevel at dominere i store dele af kampene.

Kyrie Irving har spillet en afgørende rolle, efter han tilsyneladende er blevet genfødt i Mavericks. Den måde, han præsterer som en birolle til Doncic, minder om hans bedste tid i Cleveland Cavaliers ved siden af Lebron James.

Mavericks er på den måde tilbage i Western Conference Finals for anden gang på tre år.

Der er et tydeligt stærkt bånd mellem stjerneduoen Luka Doncic og Kyrie Irving i Dallas Mavericks (Se video herunder)

Boston Celtics spankulerer nemt forbi Cleveland Cavaliers

Boston Cetlics var NBA’s klart bedste hold i grundspillet, og de er da heller ikke blevet truet endnu i slutspillet.

Cleveland Cavaliers stjal en enkelt kamp, men der var aldrig rigtig tvivl om, at Celtics nok skulle klare skærene. Især efter Cavaliers’ topscorer Donovan Mitchell måtte udgå med en skade, var det tydeligt, hvem der skulle videre til næste runde.

Vi har ikke set de helt store præstationer fra Celtics’ stjernespillere endnu, men der har heller ikke rigtigt været brug for dem.

De har måtte være uden Kristaps Porzingis, hvilket helt klart er et betydeligt tab for dem. Det har ikke været et problem indtil videre, men det kan det meget vel blive i en potentiel finale.

Nu venter et Indiana Pacers-hold i Eastern Conference Finals, der blot vandt 47 kampe. Det ser derfor ud til, at Celtics fortsat har en drømmevej til finalen.

De sidste fire

Vi ved nu, hvilke fire hold, der kan ende som mestre af NBA 2024.

Conference Finals ser altså således ud:

Minnesota Timberwolves vs Dallas Mavericks

Anthony Edwards skal nu op mod en ny europæisk superstjerne i Luka Doncic.

To af spillets yngre stjerner, der på mange måder er hinandens modsætninger. Den amerikanske Edwards med sin hurtighed, eksplosivitet og elitære forsvar mod den slovenske Doncic med sin metodiske langsomme nedbrydning af forsvaret, fænomenale overblik og magiske evner med bolden.

Mavericks skal deale med en række store Timberwolves-spillere i Karl-Anthony Towns, Rudy Gobert og Naz Reid. Timberwolves skal derimod også forsøge at håndtere den tekniske virtuoso Kyrie Irving.

Det bliver et spændende opgør mellem to hold, der ikke før har været i finalen med deres nuværende sammensætning.

Boston Celtics vs Indiana Pacers

Boston Celtics ser som allerede nævnt ud til at have en utrolig nem vej til finalen. Indiana Pacers i en Conference Finals burde nemlig heller ikke være nogen enorm udfordring.

Men der er naturligvis intet, der er afgjort på forhånd. Hvis Pacers kan fortsætte med en offensiv, der bare nærmer sig det, vi så i kamp syv mod Knicks, så er intet umuligt.

Her spiller særligt Tyrese Haliburton en central rolle, og han bliver nødt til at løfte sit spil til nye højder, hvis det skal være muligt.

Fordi selvom Porzingis stadigvæk er ude med skade, så ser Celtics utroligt stærke ud. Derfor vil de også være klare favoritter til at få en plads tilbage i finalerne.

Jeg er 23 år gammel og er NBA-redaktør på siden. Ved siden af læser jeg journalistik på Roskilde Universitet.

Andre artikler med dette emne

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

NBA

Efter en overbevisende sejr i kamp fem, vinder Boston Celtics finalerne mod Dallas Mavericks 4-1 og sikrer det 18. mesterskab i holdets historie.

NBA

Dallas Mavericks er i NBA-finalerne, da de lukkede serien 4-1 mod Minnesota Timberwolves, som ikke stod en chance mod Luka Doncic og Kyrie Irving...

NBA

Boston Celtics' Jaylen Brown blev Eastern Conference Finals MVP, hvilket kom bag på profilen, der før er blevet overset med individuelle priser.

NBA

Efter fire sejre i træk over Indiana Pacers er Boston Celtics tilbage i NBA-finalerne anført af Jayson Tatum og Eastern Conference Finals-MVP Jaylen Brown.

NBA

Klumme: I Western Conference Finals møder to af basketball største unge stjerner hinanden i en duel om deres første finale, når Luka Doncic og...

NBA

Den sprudlende unge Minnesota Timberwolves-stjerne Anthony Edwards har taget sit spil til nye højder i årets slutspil. For holdkammerat Mike Conley minder han derfor...

NBA

Los Angeles Lakers var foran med op til 20 point i tredje periode af kamp 2 mod Denver Nuggets. Alligevel formåede de forsvarende mestre...