fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyhedsoversigt

Henrik Koll til Solrød Comets

Det er i denne uge lykkedes for os at få en stor personlighed og trænerkapacitet til Solrød Comets, da vi har fået Henrik Koll som træner for vores herrehold i 2. Division. Henrik Kolls karriere spænder over jobs som headcoach for 1. Division (Herlev og Falcon) samt debut som yngste Ligatræner i 2010 med Falcons herrer.

Henriks trænerkarriere startede i Værløse, da han som ung mand besluttede sig for at går træner vejen. Han coachede derefter Herlevs herrer i to sæsoner i træk og sluttede begge sæsoner med en anden plads i 1. division. Herefter førte han Falcons Herrer op i Basketligaen i 2011 efter at have haft dem i en sæson i 1. Division. Siden har han holdt pause i dansk basket for at færdiggøre sin uddannelse, men vender nu tilbage for at arbejde med talentmassen i Solrød Comets.

Formand for Solrød Comets, Henrik Sandberg, udtaler:

Vi er rigtig godt tilfredse og stolte over at Henrik Koll siger ja til denne post og håber, at vi får et langt og godt samarbejde, der kan føre klubben så langt det nu kan lade sig gøre. Siden jeg mødte Henrik som ung ungdomslandshold aspirant, har jeg fuldt hans basket karriere og kan se hvor målrettet en person han er. Henrik har før bevist sig rigtig dygtig til at arbejde langsigtet og optimalt med de opgaver han påtager sig. Vi vil stadig primært arbejde med vores talenter fra egne rækker, som vi har gjort i mange år, men at få en sådan kapacitet til klubben, vil formentlig sikre os en tilgang af spillere og talent til vores langsigtede arbejde.

Fullcourt fik en snart med Henrik Koll.

Du har holdt en rimelig lang pause efter din afgang fra Falcon. Hvad har fået dig til at vende tilbage?

Jeg har haft mange gode tilbud, siden min afgang i Falcon, men jeg har haft rigtig travlt med specialeskrivning og civilt arbejde, og jeg har derfor ikke haft overskud til at gå ind i et nyt trænerjob før nu. Nu er specialet afleveret, og jeg føler, at tiden er den rigtige til at vende tilbage. Kærligheden til spillet, og lysten til at give noget videre, har hele tiden været der, og jeg har haft en god dialog med Solrød igennem længere tid.

Du har tidligere trænet tophold i 1 division og også et ligahold. Hvordan bliver det pludselig at skulle træne et hold der formentlig får det svært i 2 division?

Jeg er sikker på, det bliver en fornøjelse. Hvorom alting er, vil basketball stadig være basketball, hvad enten dit hold spiller i ligaen eller 2. division, og min glæde ved at coache vil stadig være den samme. I Solrød vil der ikke være det samme pres for at vinde hver eneste kamp, og vi vil have mulighed for at tænke mere langsigtet og udvikle de unge spillere. Det er en udfordring, jeg glæder mig meget til. Desuden formår klubben at skabe nogle virkelig attraktive rammer omkring herreholdet med en stab på flere assistenttrænere, tøj og accessories til spillerne og spændende kamparrangementer, så jeg kan kun sige, jeg glæder mig.

Hvad er ambitionerne og målet for Solrød med dig ved roret?

Ambitionerne er, at sikre nogle rammer omkring holdet, som gør det attraktivt for spillerne at være i Solrød. Vi skal udvikle organisationen og setup’et hele tiden, således at klubbens unge talenter får de bedst mulige betingelser for at udvikle sig. En af forudsætningerne for at opfylde den målsætning, på lidt længere sigt, er naturligvis at vende tilbage til 1. division og etablere os i den række.

Render du fortsat rundt med træner-ambitioner på højeste niveau?

Ja, helt klart. Det er dog ikke et mål i sig selv at træne i ligaen. For mig handler det om at gøre en forskel og søge derhen, hvor de største udfordringer er. Det er på den måde, jeg bliver bedre. I Solrød har både spillere og ledere et ønske om at gøre tingene anderledes, udvikle sig og blive bedre, og det er her, jeg kan gøre den største forskel lige nu.

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

BMS Herlev

BMS kunne ikke forvente andet end en sejr imod Alba der indtager 1. divisonens 12. og dermed sidste plads med nul sejre. Pressemeddelelse: Lørdag...

Første Division

Solrød Comets cheftræner Henrik Koll har sagt sin stilling op i klubben, eftersom han på det seneste har døjet med dårligt helbred. Henrik Koll...

Første Division

Solrød Comets har forlænget samarbejdet med cheftræner Henrik Koll med endnu en sæson. Den 29-årige træner blev hentet til klubben i september sidste år...