fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Fem overreaktioner på den tidlige NBA-sæson

Klumme: Vi er omkring en fjerdedel inde i NBA-sæsonen, og det er et perfekt tidspunkt til at overreagere på en liga, der har budt på overraskelser og skuffelser.

Overraskende spillere har blomstret som fremtidens store navne. Der er problemer for flere af nutidens (og måske snart fortidens) superstjerner. Nogle hold har domineret, andre har skuffet gevaldigt.

På baggrund af den første fjerdedel af sæsonen, kan man allerede nu danne sig nogle tanker om, hvad de forskellige tendenser betyder for sæsonen og for fremtiden.

Det er dog stadigvæk meget tidligt i sæsonen, og man kan nok ikke komme uden om, at det er overreaktioner. Flere af holdene og spillerne kan hurtigt vende deres niveau. I begge retninger vel at mærke.

Ikke desto mindre er der spillet så mange kampe, at resultaterne ikke er helt uden betydning. Her er fem overreaktioner på den første fjerdedel af sæsonen.

Et uundgåeligt møde mellem Celtics og Bucks vil afgøre årets titel

Boston Celtics og Milwaukee Bucks har begge domineret i starten af sæsonen. Begge hold har playoff-erfaring fra tidligere sæsoner. Begge hold har en superstjerne, der kan være den bedste spiller i hvilken som helst kamp. Derfor har de lagt sig foran feltet som favoritter til titlen.

De kan desværre ikke begge komme i finalen, og årets helt afgørende serie kan ende med at være mødet mellem Celtics og Bucks. Sidste sæson kom Celtics tilbage fra at have været nede 3-2, men Bucks var dog uden Middleton.

Vi er måske stadigvæk i starten af det, der kan være dette årtis største rivalisering.

Phoenix Suns har også haft en glimrende sæsonstart. Antetokounmpo og Tatum har dog vist mere end Booker, og den bedste spiller er oftest den afgørende katalysator.

Hvis Golden State Warriors kan få styr på deres sæson, er de selvfølgelig heller ikke et hold, man kan afskrive.

Foto: Stephen Lew/CrescentCitySports.com

Mavericks bliver nødt til at trade for en stjernespiller

Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort, og det vælter ikke ligefrem med stjernespillere, der prøver at komme væk. Historien i de seneste år, har dog fortalt, at det meget vel kan komme i løbet af sæsonen.

Luka Doncic er simpelt hen for god lige nu til, at han ikke spiller på et hold i toppen af ligaen. Det begynder at minde om Lebron James’ første periode med Cleveland Cavaliers, hvor de ikke kunne give ham et kompetent hold.

Man begynder at frygte for alles skyld, at Mavericks spilder en af historiens bedste spillers prime. Lige nu er hans bedste holdkammerater Christian Wood og Spencer Dinwiddie. Det er simpelt hen ikke godt nok.

Når man har så god en spiller, som Luka Doncic er lige nu, så bliver man nødt til at gå all in på et tidspunkt. Stjernespillere, der eventuelt kunne blive ledige, er Bradley Beal, Kyrie Irving eller Demar Derozan. Der er næsten altid en utilfreds spiller, der gerne vil væk på et tidspunkt inden trade deadline.

Foto: Michael R. Smith/The Sports Pulse

Haliburton og SGA er fremtidige stjerneguards

Tyrese Haliburton fra Indiana Pacers og Shai Gilgeous-Alexander fra Oklahoma City Thunder har begge været blandt sæsonens helt store positive overraskelser.

Selvom at deres hold trods alt ikke kan blande sig med de bedste hold i ligaen i denne sæson, så tyder meget på, at vi skal se de to unge stjerner præge NBA i det næste årti.

Deres karrierer har fulgt mange af de samme trædesten, hvor 24-årige SGA dog lige er lidt længere i udviklingen end 22-årige Haliburton.

De blev valgt som henholdsvis 11. og 12. valg i første runde og blev derefter byttet væk tidligt. Der må altså være mange hold, som sparker sig selv efter denne sæson.

Haliburton har vist sig som en elite playmaker. Han snitter 11 assist per kamp og er derfor på en suveræn førsteplads i den kategori. Argumentet med, at han spiller på et dårligt hold, falder hurtigt til jorden, når man ser på Pacers’ sæson.

På trods af, at mange nok havde set dem være en bejler til førstevalget i næste års draft, har de faktisk været et vindende hold. De er 12-10 indtil videre i sæsonen, og det er i høj grad på grund af Haliburton. Den unge point guard fører holdet i point, assist og steals.

SGA er som sagt allerede et skridt videre i sin karriere. Han har i denne sæson vist, at han kan levere MVP-stats; 31 point, fem rebounds og seks steals per kamp indtil videre i sæsonen.

Det eneste, der holder canadieren fra at være en del af MVP-snakken, er, at Thunder sandsynligvis ikke er gode nok i denne sæson. Holdet har også fået en positivt overraskende start, men de er stadigvæk tidligt i udviklingen.

Hvis SGA bliver i Oklahoma City, så kan han bygge fundamentet for et rigtig godt hold. Andetvalget i årets draft, Chet Holmgren, vender tilbage i næste sæson, og holdet har utallige picks gemt oppe i ærmet. De kan både bruges til at vælge unge talenter, men kan også byttes væk til en stjerne, når det er den rette tid.

Foto: Michael R. Smith/The Sports Pulse

Timberwolves trade for Gobert var et af de dummeste trades i nyere tid

Det var allerede tydeligt, da det skete. Det gav ingen mening at sætte Gobert ind på Timberwolves hold, medmindre du spiller NBA 2k.

Du har allerede en center, der bør få flere berøringer inde omkring kurven; Karl Anthony Towns. Du har en sprudlende ung stjerne, der skal have plads til at drive og eventuelt udvikle et spil, hvor han kan smide den ud til åbne 3-pointsskytter; Anthony Edwards.

Der kaster man den måske mest endimensionelle offensive spiller i ligaen ind midt i. Gobert kan næsten intet andet i den ende, end at sætte screeninger og dunke på åbne afslutninger omkring kurven.

Det var præcis, hvad de ikke havde brug for. Det er selvfølgelig for Goberts defensiv, at man henter ham. Men det giver heller ikke nogen mening. Towns helt store defensive problem var, at han ikke kunne dække ude ved 3-pointslinjen. Den præcis samme svaghed, som Gobert besidder.

Hvis de endelig skulle kæmpe sig ind i playoffs, vil en small ball line-up køre dem af banen.

De gav fire spillere og fire førsterunde valg for Gobert. Tre af dem er ubeskyttet; i 2023, 2025 og 2027. Towns er ude med en skade, og det kan vise sig, at Utah Jazz får en rigtig god spiller i 2023. Lige nu er de 11-12.

Foto: Michael R. Smith/The Sports Pulse

Lebron James, Stephen Curry og Kevin Durant er færdige med at vinde titler

Det er måske lidt tidligt at dømme tre af historiens bedste spillere definitivt ude. Men det er en overreaktion!

De sidste ti år, har de været kongerne af NBA. Nu ser vi måske for alvor slutningen på en æra.

Lebron James er på et hold, der ligner, at de skal kæmpe for overhovedet at komme ind i play-in turneringen.

Kevin Durant går sandsynligvis og tjekker sin twitter nervøst for, hvornår den næste skandale kommer ud om en holdkammerat.

Stephen Curry har ikke kunne stole på sine partners in crime; Klay Thompson og Draymond Green.

Durants bedste chance er nok, hvis han får indfriet sit ønske om at blive sendt til et bedre/mere stabilt hold. Curry skal nok håbe på, at den kompetente ledelse i Warriors finder nyere og bedre kræfter i bytte for deres unge talenter. Måske kan begges håb gå i opfyldelse med et enkelt trade…

Det ser sværere ud for Lebron James. Det seneste spil fra Anthony Davis kan give ham forhåbninger, men holdet omkring dem er stadigvæk ikke godt nok, som det er nu.

Foto: GAMEFACE-PHOTOS, Flickr

 

 

Stilling Basketligaen

# Hold KS P
1 Bakken Bears 17 28
2 Team FOG Naestved 18 28
3 Randers 17 28
4 Horsens 18 28
5 Herlev Wolfpack 18 22
6 Svendborg 18 18
7 Bears Academy 19 14
8 Copenhagen 19 12
9 Vaerlose 18 10
10 Amager 18 8
11 Holbaek 18 2

Andre artikler med dette emne

Brooklyn Nets

Søndag tradede Brooklyn Nets Kyrie Irving til Dallas Mavericks, og det betød enden på en mærkelig æra i Brooklyn med Kevin Durant og Kyrie...

NBA

Brooklyn Nets' stjernespiller Kyrie Irving skal fremover være holdkammerat med Luka Doncic efter et kæmpe trade, der sender flere spillere og valg i draften...

Golden State Warriors

Efter Curry pådrag sig en skade i kampen mod Dallas, må han nu se til på bænken de næste par uger.

LA Lakers

Med 36 point mod Oklahoma City Thunder onsdag nat dansk tid skriver LeBron James sig ind i historiebøgerne som historiens mest scorende spiller i...

NBA

Brooklyn Nets' stjernespiller Kyrie Irving har netop anmodet om at blive tradet væk, ifølge The Athletics Shams Charania.

NBA

Vi kender nu til samtlige spillere, der er blevet valgt til All Star-kampen 2023.

NBA

Lakers' Russell Westbrook har længe været en i virtuos i afleveringsspillet, og i nat passerede han Gary Payton, som den 10. mest assisterende spiller...

LA Lakers

Los Angeles Lakers-stjernen LeBron James er blot få kampe fra at slå en ikonisk NBA-rekord, men hvor tæt er vi på rekordaftenen? Find ud...