fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Curry stryger til tops på sæsonens første MVP-barometer

MVP-barometer, november 2021.

Foto: Fiba.com

2021-22-sæsonen er godt en måned gammel, hvorfor det er blevet tid til det første MVP-barometer.

1. Stephen Curry

Førstepladsen på denne top 5 er den nemmeste. Golden State Warriors har overrasket de fleste og fører NBA. Og det bedste holds suverænt bedste spiller er Stephen Curry. Endnu en gang skyder Curry ualmindeligt gode procenter, da han igen er en del af 50-40-90-klubben, hvilket vil sige, at han skyder minimum 40 procent på 3’ere, 50 procent på skud fra gulvet og 90 procent på straffekast.

Han fører ligaen i point per kamp med knap 30, og Warriors har blot tabt to af deres første 16 kampe. Den mest værdifulde spiller i sæsonens første måned kan der næppe være meget tvivl om.

2. Kevin Durant

Fra andenpladsen er ned ad begynder det at blive sværere, men valget er i denne omgang faldet på Currys tidligere holdkammerat Kevin Durant. Med en undervældende start fra James Harden og en Kyrie Irving på sidelinjen kunne man frygte fra det ellers frygtindgydende Brooklyn Nets-hold. Alligevel fører Nets Eastern Conference, hvilket skyldes Kevin Durant, som igen i år spiller helt fantastisk.

Han scorer 28,6 point per kamp på flotte procenter. Durant har en effektiv field goal procent på 62, hvilket er dybt imponerende. Effektive Curry har til sammenligning 60 procent i samme statistik.

Men valget er i sidste ende faldet på Durant, fordi han på egen hånd har holdt Nets ovenvande, mens problemerne hober sig op for holdets andre stjerner.

3. Nikola Jokic

Jokic fører suverænt ligaens PER-liste med over 35, hvilket illustrerer en spillers effektivitet på tværs af alle statistikker, hvorfor man kunne fristes til at have den store serber endnu højere på listen. Problemet er ikke desto mindre, at Denver Nuggets blot er 9-7, hvilket er sjettebedst i Western Conference.

Selvom 26,5 point og 13,4 rebounds i gennemsnit fortjener mere, kan en lidt skuffende record ikke retfærdiggøre en plads øverst på denne liste.

4. Jimmy Butler

Miami Heat har imponeret stort i sæsonens begyndelse, og deres største stjerne er Jimmy Butler, som i gennemsnit scorer karrierebedste 25 point. Men det er mindst ligeså meget på den defensive side af bolden, Butler gør en forskel for sit hold. Med over to steals per kamp ligger han også lunt i svinget for at blande sig i kampen om at blive årets forsvarsspiller.

Samtidig fører Jimmy Butler ligaen på en lidt obskur, men meget sigende, liste – nemlig Win Shares. Det er et estimat, NBA laver, som skal vise, hvor mange sejre en spiller har sikret sit hold.

5. Giannis Antetokounmpo

Den sidste plads på denne liste var også den sværeste. Skulle Chicago Bulls enten have Zach LaVine eller DeMar DeRozan med? Det samme med Phoenix Suns, som har vundet ti kampe i træk. Luka Doncic og Paul George har også leveret store præstationer i begyndelsen af denne sæson.

Men mit valg er i sidste ende faldet på Giannis Antetokounmpo. Den lange grækers hold, Milwaukee Bucks, har skuffet stort i sæsonens indledning, men det har ikke været Giannis’ skyld. Han snitter 28 point, 12 rebounds og 6 assists, hvilket taler for sig selv.

Sæsons første power ranking udgav vi på Fullcourt.dk for to uger siden, og den kan du finde lige her. 

Jeg er NBA-redaktør her på siden og læser til dagligt til journalist på dmjx. Jeg følger NBA tæt, hvor min kærlighed bliver kastet ekstra meget efter New York Knicks.

Andre artikler med dette emne

NBA

Philadelphia 76ers har valgt at fyre cheftræner Doc Rivers efter slutspillet. River nåede tre sæsoner i spidsen for Sixers.

NBA

Los Angeles Lakers vinder serien mod Golden State Warriors 4-2 og går dermed videre til Western Conference finalerne.

Golden State Warriors

To af historiens bedste NBA spillere, Lebron James og Stephen Curry, møder endnu engang hinanden i slutspillet i semifinalerne i Western Conference.

Denver Nuggets

DeMarcus Cousins har nu fremtiden på plads, og den amerikanske centers nye klub er måske lidt af en overraskelse.

NBA

Det er tid til sæsonens sidste MVP-Barometer i NBA, og det har sjældent været mere tæt.

NBA

Der vil fremover være en ny turnering, der bliver spillet midt i sæsonen, efter en ny overenskomst mellem NBA og NBPA.

NBA

En ny aftale mellem spillerorganisationen og ligaen i NBA kommer til at ændre regler og format til All-NBA.

Miami Heat

ESPN´s Adrian Wojnarowski har løftet sløret for, hvem der indlemmes i Naismith Memorial Basketball Hall of Fame i 2023.