fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Curry stryger til tops på sæsonens første MVP-barometer

MVP-barometer, november 2021.

Foto: Fiba.com

2021-22-sæsonen er godt en måned gammel, hvorfor det er blevet tid til det første MVP-barometer.

1. Stephen Curry

Førstepladsen på denne top 5 er den nemmeste. Golden State Warriors har overrasket de fleste og fører NBA. Og det bedste holds suverænt bedste spiller er Stephen Curry. Endnu en gang skyder Curry ualmindeligt gode procenter, da han igen er en del af 50-40-90-klubben, hvilket vil sige, at han skyder minimum 40 procent på 3’ere, 50 procent på skud fra gulvet og 90 procent på straffekast.

Han fører ligaen i point per kamp med knap 30, og Warriors har blot tabt to af deres første 16 kampe. Den mest værdifulde spiller i sæsonens første måned kan der næppe være meget tvivl om.

2. Kevin Durant

Fra andenpladsen er ned ad begynder det at blive sværere, men valget er i denne omgang faldet på Currys tidligere holdkammerat Kevin Durant. Med en undervældende start fra James Harden og en Kyrie Irving på sidelinjen kunne man frygte fra det ellers frygtindgydende Brooklyn Nets-hold. Alligevel fører Nets Eastern Conference, hvilket skyldes Kevin Durant, som igen i år spiller helt fantastisk.

Han scorer 28,6 point per kamp på flotte procenter. Durant har en effektiv field goal procent på 62, hvilket er dybt imponerende. Effektive Curry har til sammenligning 60 procent i samme statistik.

Men valget er i sidste ende faldet på Durant, fordi han på egen hånd har holdt Nets ovenvande, mens problemerne hober sig op for holdets andre stjerner.

Annonce. Scroll for at læse videre.

3. Nikola Jokic

Jokic fører suverænt ligaens PER-liste med over 35, hvilket illustrerer en spillers effektivitet på tværs af alle statistikker, hvorfor man kunne fristes til at have den store serber endnu højere på listen. Problemet er ikke desto mindre, at Denver Nuggets blot er 9-7, hvilket er sjettebedst i Western Conference.

Selvom 26,5 point og 13,4 rebounds i gennemsnit fortjener mere, kan en lidt skuffende record ikke retfærdiggøre en plads øverst på denne liste.

4. Jimmy Butler

Miami Heat har imponeret stort i sæsonens begyndelse, og deres største stjerne er Jimmy Butler, som i gennemsnit scorer karrierebedste 25 point. Men det er mindst ligeså meget på den defensive side af bolden, Butler gør en forskel for sit hold. Med over to steals per kamp ligger han også lunt i svinget for at blande sig i kampen om at blive årets forsvarsspiller.

Samtidig fører Jimmy Butler ligaen på en lidt obskur, men meget sigende, liste – nemlig Win Shares. Det er et estimat, NBA laver, som skal vise, hvor mange sejre en spiller har sikret sit hold.

5. Giannis Antetokounmpo

Den sidste plads på denne liste var også den sværeste. Skulle Chicago Bulls enten have Zach LaVine eller DeMar DeRozan med? Det samme med Phoenix Suns, som har vundet ti kampe i træk. Luka Doncic og Paul George har også leveret store præstationer i begyndelsen af denne sæson.

Men mit valg er i sidste ende faldet på Giannis Antetokounmpo. Den lange grækers hold, Milwaukee Bucks, har skuffet stort i sæsonens indledning, men det har ikke været Giannis’ skyld. Han snitter 28 point, 12 rebounds og 6 assists, hvilket taler for sig selv.

Sæsons første power ranking udgav vi på Fullcourt.dk for to uger siden, og den kan du finde lige her. 

Annonce. Scroll for at læse videre.

Jeg er NBA-redaktør her på siden og læser til dagligt til journalist på dmjx. Jeg følger NBA tæt, hvor min kærlighed bliver kastet ekstra meget efter New York Knicks.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

NBA

NBA fejrer 75-års jubilæum. I de 75 år har der været mange spillere igennem ligaen, men aldrig har en dansker spillet en kamp i...

NBA

MVP-barometeret vender tilbage, og den er stadig anført af Golden State Warrirors’ Steph Curry

Denver Nuggets

Lørdag aften kl 19 slår Madison Square Garden dørene op for opgøret mellem øst og vest, når New York Knicks brager sammen med Denver...

NBA

Der er et udbrud af smitte hos Charlotte Hornets, hvilket har sendt flere af holdets spillere ud heriblandt LaMelo Ball

NBA

De seneste uger har budt på mange skader. Nogle af ligaens store navne er udgået med skader. I denne artikel får du et overblik...

NBA

Golden State Warriors fik revanche mod Phoenix Suns, da de natten til lørdag tog sejren i opgøret, hvilket betød, at Suns stime på 18...

Bakken Bears

Bakken Bears skal i det kommende gruppespil i FIBA Europe Cup møde Bahcesehir College, og det tyrkiske mandskab har ifølge basketballmediet Sportando oprustet truppen...

NBA

LeBron James var ikke med i Los Angeles Lakers kamp mod Sacramento Kings, da han er blevet placeret på NBA's "Health and Saftey" protocol....