fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Magtbalancen er vendt: Øst dominerer NBA i sæsonens første Power Ranking

November 2021, Power Ranking.

Foto: Photocat001, Flickr.com

NBA-sæsonen er nu, for de fleste hold, ni eller ti kampe gammel, hvorfor det er blevet tid til sæsonens første Power Ranking.

1. Miami Heat

På førstepladsen finder vi den nuværende andenplads i Eastern Conference, Miami Heat. I sommer tilførte de veteranen Kyle Lowry, som har været en vigtig opgradering på point guard-positionen i begge ender af banen. Den 35-årige guard har snitter 17,7 point og 7,4 assists med pæne skudprocenter. Men den helt store stjerne for Florida-holdet er selvfølgelig Jimmy Butler, der leder holdet både med sit spil og sin karismatiske personlighed.

Ikke alle er tilhænger Butlers væremåde, men i denne sæson virker det for Miami Heat, som er 7-2 trods svære kampe mod Jazz, Bucks, Nets og Mavericks, som også alle er at finde på denne top 10.

2. Brooklyn Nets

Netop Brooklyn Nets er at finde på andenpladsen. New York-holdet kom skidt fra start, men de er så småt begyndt at finde takterne og har vundet de sidste fire kamp. De er nu 6-3. Kevin Durant ligner en spiller, der kommer til at blande sig i kampen om MVP-titlen, da han i gennemsnit scorer 28,3 point på imponerende 57 procent fra gulvet.

Til gengæld har James Harden stadig ikke fundet sit spil, hvorfor Nets burde blive endnu mere skræmmende, som sæsonen skrider frem. Og så er der hele spørgsmålet om Kyrie Irving, der trods sine problemer udenfor banen er en kæmpe gevinst, hvis han kommer tilbage på banen i en Nets-uniform.

3. Utah Jazz

Utah Jazz har efterhånden været en fast del af toppen af Western Conference i en årrække, men de har aldrig kunnet klare mosten i slutspillet. Om de kan det i år er også tvivlsomt, men de er startet flot ud. Rudy Gobert er et monster i reboundspillet og i forsvaret, hvilket volder alle hold problemer.

Holdet fra Salt Lake City er 7-2, hvilket må siges at være imponerende, når de har haft kampe mod stærke hold som Nuggets, Hawks, Bulls, Heat og Bucks.

Artiklen fortsætter under tweetet. 

4. Golden State Warriors

Vi bliver i vest for en kort stund, inden vi hopper tilbage mod øst. Golden State Warriors har overrasket de fleste i sæsonens indledning, da de blot har tabt en kamp af de første otte, hvilket giver den en record på 7-1. Det er faktisk den bedste sejrsprocent i hele NBA.

Grunden til, at de ikke er højere på listen, er, at de har haft et relativt nemt program. Men vi ved dog også, at der ingen nemme kampe er i NBA, hvorfor deres syv sejre er yderst imponerende.

Holdet fra San Fransisco drømmer om at få Klay Thompson tilbage efter nytår. Hvis det lykkes, og Klay Thompson spiller som den Klay Thompson, vi kender, så kan de blive et farligt bekendtskab i slutspillet også.

De har selvfølgelig Stephen Curry, der igen i år viser, hvor stor en stjerne, han er. Men også Jordan Poole har i denne sæson været en væsentlig årsag til deres succes. Den unge guard har brændt nettet af fra distancen og ligner lige nu en god kandidat til Most Improved Player, hvis han kan holde niveauet.

5. Philadelphia 76’ers

Tilbage i øst og til Philadelphia, som har været omringet af meget konflikt i sæsonens indledning. Det skyldes selvfølgelig hele Ben Simmons-situationen. Alligevel har de formået at koncentrere sig om at spille basket og vundet otte af deres første ti kampe, 8-2.

Sixers havde lidt startsvanskeligheder, da de hurtigt tabte to kampe i New York til Knicks og Nets, men de har nu vundet seks kampe i træk.

Med Joel Embiid i spidsen har holdet blandt ander slået Chicago Bulls to gange i den sidste uge, hvilket er en af hovedårsagerne til, at Sixers er at finde foran netop Bulls på denne liste.

Artiklen fortsætter under tweetet.

6. New York Knicks

I mange år har de været et af NBA’s dårligste hold. Sidste sæson fik Knicks dog vendt den tendens og sluttede som nummer fire i Eastern Conference. I skrivende stund ligger de på en delt trejdeplads med seks sejre og tre nederlag, så succesen fra i fjor virker ikke til at have været en enlig svale.

I sommer hentede de to nye guards, Evan Fournier og Kemba Walker, som skulle hjælpe den haltende offensiv, der var meget afhængig af Julius Randle. Det har givet pote, og Knicks er pludselig blevet et potent angrebshold.

Det skyldes også den imponerende udvikling for RJ Barrett, der har taget sit offensive spil til et hidtil uset niveau i denne sæson. Derudover har den unge canadier vist sig som en decideret skræmmende forsvarspiller på bolden, hvilket Knicks får brug for, da hverken Fournier eller Walker er nogle defensive esser.

7. Phoenix Suns

Det har ikke været nogen imponerende start for sidste års finalister, men efter fire sejre i træk er de så småt ved at finde nogle af sidste års takter igen.

De er 5-3 og nummer fire i Western Conference. Chris Paul og Devin Booker spiller begge godt, mens Deandre Ayton lige mangler det sidste for at finde det spil, han viste i sidste sæsons slutspil.

Når han finder det igen, bliver Phoenix igen et rigtigt farligt hold, som blander sig i toppen af Western Conference.

8. Chicago Bulls

Bulls hentede DeMar DeRozan i sommer, hvilket som udgangspunkt lignede et dårligt match med Zach LaVine, da de begge har brug for bolden i hænderne.

Den tvivl er dog blevet gjort til skamme, da Bulls har spillet fremragende basket fra første fløjt. De havde været endnu højere på denne liste, hvis de ikke havde tabt to i træk til Sixers.

DeRozan scorer 26,8 point i gennemsnit, hvilket er mest siden hans næstsidste sæson i Toronto for den tidligere Spurs- og Raports-spiller.

9. Milwaukee Bucks

Kan man have et hold på listen, som har tabt flere kampe, end de har vundet? Måske ikke, men jeg gør det alligevel. Milwaukee Bucks har fået en meget undervældende sæsonstart, hvor de blot har vundet fire af de første ni kampe, 4-5.

Det skal dog siges, at blandt andre Khris Middleton har været ude med Covid19, hvilket er en del af forklaringen på Bucks’ problemer.

Selvom starten har været vanskelig, skal Bucks nok være der, når sæsonen går på hæld, og slutspillet er om hjørnet. Jeg er ikke bekymret for Bucks, som jeg for eksempel er for Lakers. Mere om Los Angeles Lakeres senere..

10. Dallas Mavericks

Jeg var meget i tvivl om, hvem der skulle have den sidste plads. Valget er faldet på Dallas Mavericks, fordi de er 6-3 og indtil videre har været et hold, som kan lukke de tætte kampe.

Luka Doncic har ikke for alvor lignet den Luka, vi kender fra de forrige sæsonen, hvorfor texanerne ikke ‘burde’ have en så flot record. Derfor trender Mavs sammen med Luka kun op ad, hvorfor de fortjener den sidste plads på listen foran forhåndsfavoritterne fra Los Angeles Lakers.

I nattens kamp mod Celtics leverede Luka et af sæsonens største skud. Se det her.

Hvor er Lakers, spørger du nok?

Lakers er gamle, og de har set gamle ud. Udover Russell Westbrook spiller de langsomt, tenderende til uengageret og ideløst. Man kan sige meget om Westbrook, men han giver i det mindste Lakers noget energi, som de har brug for.

De har tabt kampe til svage modstandere og har kun mødt to hold, Suns og Warriors, som er på denne liste. De er 5-5, men hvis ikke det var for et par snævre sejre i crunch time, kunne det have stået endnu værre til.

I sommer prøvede LeBron James og Anthony Davis at få Damian Lillard til Lakers. Læs den historie her. 

Power Rankingen er et udtryk for skribentens egen holdning, og du er velkommen til at debattere valgene i kommentarsporene.

Jeg er NBA-redaktør her på siden og læser til dagligt til journalist på dmjx. Jeg følger NBA tæt, hvor min kærlighed bliver kastet ekstra meget efter New York Knicks.

Andre artikler med dette emne

NBA

Ben Simmons’ karriere har været noget turbulent, hvor skader har fyldt en del. Ben Simmons, der i dag er fyldt 27 år, blev oprindelig...

NBA

NBA's Board of Governors har godkendt nye regler, som skal modvirke load management. Reglerne er målrettet ligaens stjernespillere, og træder i kraft med starten...

NBA

Cleveland Cavaliers har skrevet kontrakt med veteranen, der i 2016 hjalp Cavaliers til klubbens første mesterskab.

NBA

Philadelphia 76'ers-stjernen James Harden har modtaget en stor bøde fra NBA grundet sine kommentarer om 76'ers' GM, Daryl Morey.

LA Clippers

James Harden kalder Philadelphias 76'ers' GM Daryl Morey for en løgner til en begivenhed i Kina.

LA Lakers

Los Angeles Lakers og Anthony Davis er blevet enige om en kontraktforlængelse på tre år.

Chicago Bulls

Chicago Bulls er blevet enige med Ayo Dosunmu om en kontraktforlængelse på tre år.

NBA

For første gang i karrieren tager tredjevalget i NBA draften i 2015, Jahlil Okafor, til Europa. Okafor har skrevet under på en etårig aftale...