Top 10 All-Star-momenter 2000-2020

Læs, se eller gense de største momenter i All-Star-regi fra 2000 frem til i dag.
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Forrige1 af 2Næste
Brug ← → piletaster for at skifte

*denne artikel er udelukkende udtryk for skribentens egne holdninger.

Om man burde holde All-Star Weekend under en Coronapandemi, er tvivlsomt, og diskussionen derom lang. Men det skal denne artikel heldigvis ikke handle om.

All-Star 2021 bliver afholdt i nat i byen Atlanta. Det er altså lige rundt om hjørnet, at vi skal se de bedste spillere i NBA tørne ud mod hinanden, og hvilken bedre anledning findes der til at gense nogle af de største All-Star-øjeblikke? Ganske rigtigt, ingen.

Denne top 10 skal ses som en hyldest til de ti bedste momenter i All-Star-regi i dette millenium. Om det er fra dunkekonkurrencen, trepointskonkurrencen eller selve All-Star-kampen er ligegyldigt, så længe det er noget, vi sent glemmer. Her er mine ti vigtigste momenter fra 2000-2020.

10. Jason Richardson back to back (Slamdunk) 2003

Før alt man forbandt med Golden State Warriors, var Steph Curry, uendelige mængder trepointsskud og mesterskaber, var Jason Richardson en stjerne for “Bay-area”-mandskabet.

Han var en spændende og energisk spiller, der havde en springkraft ud over det sædvanlige. Det viste han først i 2002 og igen i 2003, da han, som kun den anden spiller i historien, vandt back to back slamdunk-trofæer. Michael Jordan har gjort det før ham, og i nyere tid har Zach Lavine gjort det som den tredje i historien.

Især dunkekonkurrencen i 2003 står tilbage som noget specielt, og ikke mindst det 360-graders dunk han leverede, printede sig ind på samtlige NBA-fans nethinde. Se eller gense det her:

9. Devin Booker’s rekord (3pt-konkurrence) 2018

Hvis der er noget, jeg elsker, er det, når rekorder bliver slået, og netop det skete i 2018, da Devin Booker vandt trepointskonkurrencen. Han endte med 28 point og ramte 20 af sine 30 forsøg, hvoraf fire af dem var ‘moneyballs’.

Dermed sidder han altså på rekorden i trepointskonkurrencen efter det nye 34-points, som blev indført i 2014. Han besejrede prominente navne som Paul George, Bradley Beal og ikke mindst den tidligere vinder, Klay Thompson.

8. Anthony Davis — 52 points (All-Star-kamp) 2017

I 2017 slog Anthony Davis Wilt Chamberlain’s rekord i flest point scoret i en All-Star-kamp fra 1962. Rekorden lød den gang på 42 point, men Davis tilføjede 10 point og slog rekorden med sine 52 point og blev fortjent udråbt som All-Star MVP. Yderligere scorede han 26 af sine 39 forsøg og slog dermed også rekorden for flest ‘field goals’ scoret og forsøgt.

For at gøre historien yderligere interessant foregik det på Anthony Davis egen hjemmebane, New Orleans. Han var den første til at tage MVP-titlen på egen hjemmebane siden Kobe Bryant i 2011.

7. Kobe og Shaq fælles-MVP. (All-Star-kamp) 2009

Kobe Bryant og Shaquille O’Neal er unægteligt en af de mest dominerende duoer ligaen nogensinde har set, da de spillede sammen i Lakers i sluthalvfemserne til midt nullerne.

Efter O’Neals skifte til Miami Heat i 04/05-sæsonen var det slut med beundre deres samarbejde, men da han igen skiftede og denne gang til Phoenix Suns, betød det, at han var at finde i Western Conference igen.

Shaquille O’Neal var på dette tidspunkt 36 år gammel og ikke nær så effektiv som tidligere. Det på trods var han naturligvis stadig en fan-favorit og blev derfor valgt som All-Star. Her skulle han spille side om side med sin gamle makker, Kobe Bryant, som nu var den bedste spiller i ligaen. Og sikke et throwback det var.

Side om side med Kobe Bryant, som havde 27 i kampen, scorede Shaquille O’neal 17 point, hvoraf otte var dunk og ét straffekast. Vest besejrede derudover Øst og fik revanche for det forgangne år, men det særlige var, at de to gamle holdkammerater blev udråbt som fælles MVP’s.

6. MJ’s sidste All Star (All-Star-kamp) 2003

Året 2003 var et historisk år for mange. En ende på en æra. Jordan-æraen i All Star-regi. Jordan var ikke stemt ind som All Star det år, men blev valgt som reserve af trænerne, som dengang rådede over den beslutning. Efterfølgende gav Vince Carter sin plads i startopstillingen videre til Jordan i respekt for legenden.

På trods af at han endte i startopstillingen på utraditionel vis, endte aftenen som én stor hyldest til den bedste basketballspiller nogensinde, Michael Jordan. Selv Mariah Carey’s ‘Halftimeshow’ var dedikeret til ‘MJ’. Hovedpersonen holdte en legendarisk tale i pausen, og tårerne i hans øjne viste, at han var taknemmelig over den store hyldest.

Udover at Jordan spillede sin sidste All-Star kamp, gik kampen i overtid, hvilket kun er sket seks gange i historien. Selvom Kevin Garnett scorede de første 7 point i overtid og tog titlen som kampens MVP, er det Jordan, man husker fra den aften.

Det var også tydeligt kampen igennem, at alle de unge stjerner skulle prøve Michael Jordan af, deriblandt Kobe Bryant. Mange anser det som kampen, hvor Jordan gav fakkelen videre til Bryant, som ‘ligaens spiller’. Starten på en ny æra, om man vil.

Forrige1 af 2Næste
Brug ← → piletaster for at skifte

Se andre spændende artikler