fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Golden State Warriors

The Splash Brothers afliver den sårede bjørn

Golden State Warriors tog revanche for det ydmygende nederlag i kamp 5, og sejrede med cifrene 110-96. Klay Thompson og Stephen Curry stod tilsammen for 59 point, og dermed kan Warriors nok engang se frem til en tur Conference Finals, hvilket bliver deres sjette på otte år og første i det nye årti.

Klay Thompson
Arkivfoto: Keith Allison, Flickr

Memphis Grizzlies kan med rank ryg gå på sommerferie efter nederlaget til Warriors i nat. For tredje kamp i streg måtte de undvære superstjernen Ja Morant, som tidligere i serien havde pådraget sig en knæskade.

Optimismen og modet var dog høj hos det unge mandskab i store dele af kampen. Det var nemlig ikke en uvant situation de befandt sig i. Holdet havde så sent som i sidste kamp slagtet et uoplagt Warriors mandskab uden Ja Morant, og de var 21-6 for sæsonen i hans fravær.

Kampen var præget af runs, hvor holdene skiftede til at være pointløse i adskillige minutter. I alt skiftede føringen 13 gange. Det endelig dødsstød kom først i midten af fjerde periode med ti ubesvarede point fra Warriors. Dermed var Grizzlies bagud 97-89 med fem minutter igen. Memphis kom aldrig for alvor tæt på at true forspringet, og kampen endte med et fjorten points nederlag.

Hovedroller til rollespillerne

Det var dog langt fra Klay og Steph, som løb med alt opmærksomheden i nattens kamp.

Hos udebaneholdet var Desmond Bane og Dillon Brooks afsenderne bag de fleste skud. Dillon brooks havde 30 point på relativ dårlige procenter fra gulvet, selvom han skød 46 procent fra trepointslinjen på i alt 15 forsøg. Desmond Bane bidrog med 25 point på gode procenter, og fandt en god balance mellem drives til kurven og trepointsskuddet.

Hjemmeholdets fans kunne se Kevon Looney starte på banen for Warriors. Ændringen i startopstillingen var en direkte effekt af holdets manglende evne til at rebounde i kamp 5 –  Warriors tabte reboundspilluet med 37-55. Beslutningen viste sig at være den rigtige. Looney tog i alt 22 rebounds heraf 11 i den offensive ende. Flere af hans rebounds var afgørende i fjerde periode.

Andrew Wiggins fik ligeledes en afgørende rolle. Han scorede 10 af hans 18 point i sidste periode af kampen, og var hovedarkitekten bag de ti ubesvarede point i midten af fjerde periode, med steals, point og forsvarsstop.

I Western Conference Finals venter vinderen af Dallas Mavericks og Phoenix Suns.

 

Skrevet af

NBA skribent og til dagligt at finde i Århus. Har et årligt Space Jam ritual, og tilhænger af pass-first spillestillen med Spurs og Warriors som forbilleder.

Andre artikler med dette emne

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Internationalt

Iffe Lundberg siger farvel til Virtus Bologna efter to sæsoner.

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

NBA

Mandag aften amerikansk tid udløber NBAs eksklusivitetsforhandlinger med de nuværende rettighedshavere, og dermed åbnes der op for forhandlinger med øvrige bejlere til NBA-rettighederne.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

Internationalt

Team USA nærmer sig et drabeligt mandskab til OL 2024, hvor blandt andet Lebron James, Stephen Curry, Kevin Durant og Joel Embiid vil være...

NBA

Grundspillet er ovre, og vi indleder derfor nu den bedste del af NBA-sæsonen. Før slutspillet går i gang, skal otte hold blive til fire...

NBA

Victor Wembanyma var tæt på at skrive NBA-historie, da San Antonio Spurs natten til onsdag dansk tid tabte snævert til Denver Nuggets, og den...