fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Atlanta Hawks

Superstjerner fravælger landsholdet – De vil hellere prioritere sommerpausen

Der har i de seneste par uger været en række afbud fra store amerikanske profiler til det kommende verdensmesterskab i Kina, hvor Team USA er store favoritter.

Team USA har i det seneste årti været altdominerende i verden. Ingen andre lande har for alvor kunnet true, eller udfordre dem om titlen som verdens bedste basketball nation. Den æra er måske ved at være ovre, da flere af de helt store atleter, har meldt afbud til det kommende VM.

Os, som er store basketball fans, går desværre glip af oplevelsen af at se James Harden, Anthony Davis, Damian Lillard, DeMar DeRozan, Eric Gordon, som har valgt af melde afbud på stribe de seneste par uger. For nyligt har Bradley Beal, CJ McCollum og Kevin Love meldt fra.

Andre som har fået kolde fødder og ikke vil trække i Team USA klæderne, er blandet andet LeBron James, Stephen Curry, Kawhi Leonard, Russell Westbrook, Kyrie Irving og en lang række andre store navne, som på forhånd havde meldt fra af forskellige årsager.

Historien gentager sig

Det er ikke første gang Team USA oplever denne ‘trend’, om man vil, for tilbage i 2002 skete det samme, hvor flere spillere mistede interessen for at repræsentere sin nation. Det medførte, at USA blev nummer seks på egen hjemmebane til VM 2002, og fire år senere til VM i Japan endte de på tredjepladsen.

I kølvandet på en lang NBA sæson med et langt slutspil(for nogle), kommer argumenter for ikke at deltage på landsholdet, som at prioriteringen til at udvikle sit spil, knytte bånd til nye holdkammerater og bruge tid sammen med familien, simpelthen vægter højere.

Den kommende sæson

De fleste stjerner fokuserer på den kommende NBA sæson i stedet for landsholdet, det kan være en reaktion på, at Golden State Warriors ikke længere er det superhold, som de ellers har været og dermed ikke er overvældende storfavoritter til at vinde NBA-mesterskabet i 2019-20.

Der er sket meget i dette års offseason  med store trades og store atleter på freeagent markedet. Det har medfødt julelys i øjnene for flere organisationer med drømmen om at vinde et mesterskab, som nu er realistisk. De to hold i Los Angeles er efter flere målinger spået til at være favoritter, hvor hold som Milwaukee Bucks, Denver Nuggets, Houston Rockets og Brooklyn Nets bestemt også har store ambitioner.

Det er blevet bemærket af USA Basketball, som er hovedorganisationen for det amerikanske landshold, at flere af NBA spillerne prioritere anderledes, det skriver senior NBA insider for Yahoo Sports, Chris Haynes, i et tweet:

McCollum: “Tons of reasons”

Ikke CJ McCollum, men hans bror Errick McCollum, der er en stor profil i europæisk basket, har oplistet en række bevæggrunde bag fravælgelsen af Team USA.

  1. Risikoen for skader, specielt, hvis du (NBA-spiller, red.) har forlænget eller skrevet under på en max-kontrakt
  2. Det er en kort sommer, hvor spillerne vil være sammen med familie og forberede sig til den kommende sæson
  3. Ejer og GM (Generel manager) helst ser, at de ikke risikere skader eller lignende
  4. Spillere får ikke den fokuserede træning i sommerpausen – reference til, at NBA-spillere udvikler svage sider af deres spil over sommeren, ofte i samarbejde med gamle NBA legender.

Det er nogle af overvejelserne, der ifølge Errick McCollum, er grunden til de mange afbud, det skriver han i et svar til CSKA stjernen og Final Four MVP Will Cyburns undrende tweet, hvor han spørger (som mange af os andre):”Hvorfor vil ingen spille for USA?”.

Europæiske kræfter

Med en svækkelse af det amerikanske superhold, åbner det muligheden for at true USAs magtmonopol for de store europæiske basketball nationer. Det er selvfølgelig ikke kun en gevinst for dem, at alle afbudene er kommet ligeså hurtigt, som luft siver ud af en ballon, men i høj grad den udvikling af store talenter i Europa de senere år.

Her er tanken på spillere, der har manifesteret sig i NBA som Bogdan Bogdanovic, Nemanja Bjelica og Nikola Jokic fra Serbien, Rudy Gobert fra Frankring og Luka Doncic fra Slovenien(Ikke kvalificeret til VM). Men det er ikke KUN de store navne, men generelt i Europa er niveauet steget markant, og lande som Spanien, Frankrig, Serbien og Litauen kan lugte blod og ser klare medalje chancer.

Svækket, men stærke

I år har Team USA nok den stærkeste trænerstab set over længere tid. Som cheftræner er Greg Popovich tiltrådt, hvor han har fået Steve Kerr og Lloyd Pierce – cheftræner for Atlanta Hawks – som assistenttrænere.

“Jeg er beæret og glad for at have så talentfulde trænere til at dele dette store ansvar for USA Basketball med mig”, udtaler Greg Popovic til EuroHoops.net.

Derudover skal man ej forglemme de store navne, der skal repræsentere USA. Kemba Walker, Donovan Mitchell, Kyle Lowry, Jason Tatum, P.J. Tucker, Andre Drummond, Kyle Kuzma, Myles Turner, Brook Lopez, er nogle af de navne på holdkortet, og som ikke har meldt fra(endnu).

Det er stadig et stærkt mandskab med kvaliteter på alle parametre. Det er et svækket mandskab sammenlignet med de navne, der ikke deltager, men det bliver bestemt ikke en let opgave i automatgear for nogle af nationerne, der skulle støde på USA under VM.

Verdensmesterskaberne i Kina løber af stablen den 31 august, som selvfølgelig bliver fulgt tæt af Fullcourt.

Skrevet af

Andre artikler med dette emne

Internationalt

Team USA nærmer sig et drabeligt mandskab til OL 2024, hvor blandt andet Lebron James, Stephen Curry, Kevin Durant og Joel Embiid vil være...

Landshold

De olympiske lege 2024 nærmer sig, og der er lagt op til et brag af en basketballfest i Paris. Her kan du se de...

Internationalt

Den forsvarende MVP i NBA, Joel Embiid, har valgt at spille for det amerikanske landshold frem for Cameroun og Frankrig, og han skal derfor...

FIBA World Cup

Det var en amerikansk magtpræstation, vi var vidne til i tirsdagens anden kvartfinale, da USA overlegent slog Italien, 100-63, og spillede sig i VM-semifinalerne.

FIBA

Storfavoritterne fra USA tabte til Litauen i sidste kamp af anden runde ved VM. Litauen vandt kampen 110-104.

FIBA World Cup

USA blev presset af Montenegro og Nikola Vucevic, men endte alligevel med at vinde kampen komfortabelt 85-73.

Internationalt

Fullcourt har rangeret de 10 bedste hold ved dette års VM, hvor der i den kamp bliver kamp om guldet.

FIBA World Cup

USA kører sikkert videre til næste runde af VM 2023, da de vandt med 48 point i det indledende gruppespils sidste kamp mod Jordan.