fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Boston Celtics

Sommerens ti største Free Agents

En stjerneparade af spillere står på spring for at skifte adresse denne sommer. Her kommer et overblik over de ti mest profilerede Free Agents.

Foto: Fiba.com

For at gøre det hele mere overskueligt, er der lige en hurtig ordforklaring på nogle termer, der anvendes i artiklen:

UFA – Unrestricted Free Agent betyder, at en spiller kan skrive kontrakt med lige den klub, han har lyst til.

RFA – Restricted Free Agent betyder, at spillerens nuværende hold kan matche ethvert løntilbud spilleren får fra andre klubber, og derved skrive kontrakt med spilleren.  Klubben kan altså vælge, om de vil lade spilleren gå, matche et eventuelt tilbud eller skrive en ny kontrakt med spilleren.

Player Option betyder, at spilleren kan vælge, hvorvidt han vil tage det sidste år af hans kontrakt hos hans nuværende klub eller blive Unrestricted Free Agent.

Team Option betyder, at holdet kan vælge, om de vil have en spiller tilbage på det sidste år af hans kontrakt, eller lade ham blive Unrestricted Free Agent.

 

1. Kawhi Leonard , Toronto Raptors,

Free Agency status: Unrestricted Free Agent

Når man kommer som nykåret NBA mester og Finals MVP, skal man automatisk have førstepladsen på en liste som denne. Ingen spiller er i så høj kurs som Kawhi Leonard i øjeblikket. Han er enhver træners drøm med sin dedikerede arbejdsindsats og sin ydmyghed. Vigtigst af alt har han vist, at han kan føre et hold hele vejen til guldet.

Kawhi er i den luksuriøse situation, at ingen kan kritisere ham for at forlade Raptors, hvis det skulle ske. Han har givet dem deres første mesterskab nogensinde, hvilket på trods af han enlige sæson har gjort ham til legende i det canadiske basketballlandskab.

Vanen tro har Leonard ikke talt med de største bogstaver omkring sin fremtid, hvilket gør at ingen rigtig ved, hvor han ender. Som det ser ud nu, bliver det enten Los Angeles Clippers, Los Angeles Lakers eller fortsat Toronto Raptors som han tørner ud for næste sæson. Holdkammeraterne samt hele Toronto by har i hvert fald gjort alt for at få The claw til at forlænge sit ophold.

2. Kevin Durant, Golden State Warriors

Free Agency status: Unrestricted Free Agent

Efter et par ugers skadepause gjorde Durant comeback i kamp fem i dette års Finals. Det gik godt, indtil superstjernen satte sig ned i smerte. Smerten var kun forståelig, da det senere blev konstateret at der var tale om en overrevet akillessene. Skaden vil holde Durant ude det meste af næste sæson, måske hele sæsonen. Hvilken version af Durant kommer tilbage efter skaden? Det er spørgsmålet, som alle stiller sig selv. En skade i akillessenen er vanskelig at komme 100 procent tilbage fra. Kobe Bryant fik samme skade, godt nok i en højere alder. Ikke desto mindre, blev han aldrig den samme spiller igen.

At skrive under med KD uanset status efter skaden, må siges at være risikoen værd, da man får NBA’s bedste scorer de sidste ti år.

Warriors’ ledelse har udtalt, at man vil gøre alt i sin magt for at få Durant til at skrive under på en ny kontrakt. Skulle det ske at forwarden søger andetsteds hen, er de varmeste bud Brooklyn Nets, New York Knicks eller Los Angeles Clippers.

 

3. Kyrie Irving, Boston Celtics

Free Agency status: Player Option

Den teknisk enestående point guard har haft en mildt sagt turbulent sæson. Kollektive konflikter i Celtics lejren med Irving som hovedperson har fyldt alt for meget. Ingen er trods problemerne i tvivl om Irvings seværdige evner, som kan pynte på ethvert hold.

Irving tog til Boston Celtics med drømmen om at blive ansigtet på et franchise, da han angiveligt var frustreret over at stå i skyggen af LeBron James i Cleveland. Det virker til, at Irving har indset, at det i virkeligheden var en god rolle han havde i Cleveland. En genforening med LeBron James i Lakers virker derfor ikke så surrealistisk som for bare et par måneder siden. James’ beslutning om at like et instagram billede med Irving i en Lakers trøje har ikke just sat en dæmper på rygterne.

De fleste kilder melder stadig om Brooklyn Nets som den mest sandsynlige destination for Uncle Drew. Én ting er tæt på sikkert. Irving forlader Boston Celtics.

4. Klay Thompson, Golden State Warriors

Free Agency status: Unrestricted free agent

Ligesom Kevin Durant sluttede sæsonen også meget trist for Klay Thompson. I finaleseriens sidste kamp faldt Thompson akavet ned på sit venstre ben efter et dunkforsøg. Resultatet var et overrevet korsbånd til eliteskytten.

Det er svært at forestille sig et Golden State Warriors hold uden Thompson. Warriors ledelsen har ikke lagt skjul på deres ønske om at beholde deres elskede skytte. Som tidligere skrevet, ønsker klubben mere end noget andet at beholde både Durant og Thompson. Skal de to forblive i ‘The Bay’, bliver det en ualmindelig dyr affære. Helt præcist er der tale om to makskontrakter på en femårig varighed til en kombineret værdi af $411 millioner. Durant kan maks tilbydes $221 millioner, hvorimod Thompson må “nøjes” med $190 millioner. Dette scenarie er, hvad Warriors ledelsen arbejder på at få realiseret.

Tager man den generelle temperatur på Klays Free Agency, tror langt størstedelen at han bliver hos Warriors. Derfor er der ikke alt for mange bud på en ny destination. Skal man hoppe med på rygtevognen, er Clippers det klart varmeste bud.

5. Jimmy Butler, Philadelphia 76ers

Free Agent status: Player Option

Jimmy Butler blev som 13 årig smidt ud af hjemmet af sin mor, da hun ikke magtede ansvaret for ham. Derfra boede Butler hos den ene ven efter den anden i jagten på et nyt og trygt hjem. Heldigvis fandt han dette hjem hos en kvinde ved navn Michelle Lambert, der på trods af syv børn i forvejen havde plads til et til. Smuk og uhyre barsk historie. I NBA forstand er Butlers situation lidt den samme som føromtalte. Her leder han også efter et trygt hjem. Siden sin tid i Chicago Bulls har der ikke været stabilitet omkring den stærke guards person. Spillet har været solidt, men forskellige adfærdsproblemer har stadig fyldt mere end nødvendigt.

Spørgsmålet er derfor, hvem der tør at give Butler en stor kontrakt. Alle kender hans store talent, men alle kender også hans til tider vanskelige adfærd. Den rette holdsammensætning uden for mange egoer krydret med en hård gammeldags type træner, synes at være opskriften på succes for Jimmy Buckets. Derfor virker rygterne om et skifte til Houston Rockets som en potentiel springfarlig cocktail, med Chris Paul og James Hardens, mildt sagt, store egoer.

Af potentielle destinationer nævnes Los Angeles Lakers, Indiana Pacers, Brooklyn Nets og New York Knicks og altså Houston Rockets.

6. Kemba Walker, Charlotte Hornets

Free Agent status: Unrestricted Free Agent

Nogle vil kalde det ondt, andre vil kalde det fakta. Sagen er den, at Walker kan skrive under med Hornets og dermed blive i sin hidtil eneste klub i karrieren uden at vinde noget. Den anden mulighed er selvfølgelig at skrive under med et potentielt mesterskabshold, og på den måde være med i det sjove selskab. Walkers evner høre til sidste valgmulighed.

Den mest scorende spiller i Hornets historie, har i denne sæson gjort fantastisk reklame for sig selv efter den bedste sæson i karrieren.

Uanset hvad, bliver Kemba Walker denne sommer en yderst velhavende mand. Hornets er nødt til at kaste en makskontrakt på fire år efter ham til en astronomisk værdi af $221,3 millioner, hvilket vil gøre ham til den bedst betalte spiller i ligaen. Havde Walker ikke opnået en plads på et af de tre All-NBA hold, havde han maksimum kunne tjene $189,7 millioner hos Hornets. Walker kan kun få kæmpe kontrakten, hvis han bliver i Hornets, ellers må han “nøjes” med $140,6 millioner hos et andet hold.

Boston Celtics menes at være tæt på en aftale med Walker, da man mangler en stjerne point guard efter det næsten officielle brud med Kyrie Irving. Dallas Mavericks og Knicks nævnes også som interesseret.

7. Kris Middleton, Milwaukee Bucks

Free Agent status: Unrestricted Free Agent

Milwaukee Bucks svar på Klay Thompson er altid bundsolid. De solide præstationer kender klubbens ledelse selvfølgelig til, og derfor er deres absolutte topprioritet at forlænge med Middleton.

Kontrakten bliver stor, hvilket også er fuldt fortjent, når man kigger på Middletons præstationer de sidste par sæsoner. Den skarpe skytte kommer fra sin bedste sæson i karrieren med 18,3 point – 6,0 rebounds – 4,3 assists i snit per kamp.

Pilen peger kraftigt mod en ny forbedret kontrakt i Milwaukee Bucks. Man må, og kan dog ikke udelukke at andre hold vil vække shooting guardens interesse. Interessen fra hold vil ihvertfald være til stede. Hold som Indiana Pacers, Dallas Mavericks, Atlanta Hawks har alle udtrykt interesse.

8. Al Horford, Boston Celtics

Free Agent status: Unrestricted Free Agent

Det så indtil for nylig ud til, at Al Horford ville blive i Celtics. Nu ligner det mere end noget andet et exit.

Hvad der for bare ét år siden så lyst ud for det mest vindende NBA franchise, ser nu noget mørkere ud. Ingen vil blive overrasket over Irvings afgang, nogle vil måske ligefrem blive lettet. Horford derimod er ikke en spiller man forventede at miste. Modsat Irving vil ingen være glade for at miste den rutinerede center. Man kan sagtens argumentere for, at Horford har været vigtigste mand for Celtics de sidste par sæsoner. Specielt i sidste års slutspil viste han sig som en sand leder for det unge kuld. Lederevner som disse kan alle hold bruge. Mon ikke der er en del hold, der ville blive lykkelige for Horford trods sine 33 år?

På rygtebørsen nævnes Dallas Mavericks, Los Angeles Clippers og Philadelphia 76ers som bejlere.

9. D’Angelo Russell, Brooklyn Nets

Free Agent status: Restricted Free Agent

Ud af det blå etablerede D’Angelo Russell sig lige pludselig som en markant profil i NBA. På et ungdommeligt frisk spillende Brooklyn Nets mandskab var han den mest dominerende skikkelse med 21 point og syv assists per kamp.

Russell udtrykte i løbet af sæsonen sin glæde og lettelse over at være kommet væk fra et forvirret ophold hos Lakers. Derfor virker det en anelse mærkeligt, at netop det hold er meldt som det mest oplagte bud, hvis nu Brooklyn Nets signer med Kyrie Irving. Fakta er, at Lakers holdet mangler en startende point guard efter Anthony Davis tradet, da Lonzo Ball var en del af pakkeløsningen.

Minnesota Timberwolves er efter sigende yderst interesseret i Russells underskrift. Det kræver dog, at de kommer af med en løntung spiller (host host Andrew Wiggins).

10. Kristaps Porzingis, Dallas Mavericks

Free Agent status: Restricted Free Agent

Den store lette har endnu ikke spillet for Mavericks, da han stadig kommer sig over et ødelagt korsbånd. Mark Cuban som ejer holdet, var ikke længe om at meddele, at man ville tilknytte Porzingis holdet i mange år frem. Det er også, hvad der kommer til at ske, hvis man skal følge logikken. Porzingis udtrykte kort efter sin ankomst glæden, over at skulle spille sammen med Luka Doncic, og mon ikke Mavs fans stadig glæder sig til dette?

Det er efterhånden 16 måneder siden, den lettiske verdenstjerne sidst var på banen i en NBA kamp. Det betyder selvsagt, at kamptræningen ikke er helt i top. Samtidig er der grund til at være skeptisk over for den 2,21 meter lange krops holdbarhed. I en alder af blot 23 år har der været en del skader, hvor især knæskader har været temaet. Med den bekymrende skadehistorik vil en del hold muligvis føle, at det er for stort et sats at gå efter Porzingis. Flere Mavericks fans vil givetvis også have bange anelser omkring den rygtede femårskontrakt på $158 millioner, som letten efter planen vil skrive under på med Mavs.

Dallas har brug for en stjerne ved siden af Doncic, hvis de skal nå i slutspillet. Det har de fået i Porzingis. Nu må Cuban og Co. blot krydse fingre for, at det er den skadesfrie version de kaster penge efter.

Skrevet af

Denne profil bruges som forfatter til artikler med indhold fra flere af vores skribenter i samme artikel. F.eks. forudsigelser og gennemgange af hold og spillere, fra diverse turneringer.

Andre artikler med dette emne

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...

Internationalt

Det tidligere Miami Heat-forsvarses Hassan Whiteside har besluttet at indstille karrieren i en alder af 34 år.

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama havde mandag aften en historisk kamp i sejren over Toronto Raptors. Han sluttede kampen af med en triple-double, der...

NBA

I de afgørende minutter af nattens kamp mellem Golden State Warriors og Brooklyn Nets, blev veteranen Klay Thompson bænket. Efter kampen blev han udspurgt...

Chicago Bulls

Chicago Bulls må undvære Zach Lavine resten af sæsonen, da han i den kommende uge skal opereres for en skade i sin højre fod.

NBA

NBA har offentliggjort de 15 mest solgte trøjer i ligaen. Det er naturligvis velkendte ansigter, der er på den liste, men en rookie har...

NBA

Lebron James skal være All-Star for en rekordhøj 20. gang i karrieren, da han er anfører for All-Star holdet i West, som tørner sammen...

Basketligaen

Den tidligere Randers Cimbria-stjerne Reggie Kissoonlal forlader College Park Skyhawks til fordel for Grand Rapids Gold i NBA G League.