Retningslinjer for genoptagelse af NBA-sæsonen er på plads

Den 11. marts afbrød Adam Silver den nuværende NBA-sæson. Mange frygtede, at det ville ende med en aflyst sæson, men om under en måned er 22 hold klar til at genoptage de sidste grundspilskampe samt slutspillet i Orlando, Florida. Dog i et lidt andet format.
Eric Bledsoe
Eric Bledsoe - Milwaukee Bucks
Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter

Efter måneders usikkerhed omkring resten af sæsonen, har NBA i midten af juni offentliggjort et sundheds- og sikkerhedsdokument på 100 sider. Dokumentet indeholder regler og retningslinjer for resten af sæsonen, der genoptages i Disney World i Orlando, Florida i slutningen af juli. Læs mere her.

Dokumenter, der er blevet sendt til spillerne, og som ESPN har fået fat i, indeholder blandt andet retningslinjer for ankomsten forud for de resterende 14 grundspilskampe, som hvert hold skal spille. Og med et efterfølgende slutspil bliver det nogle hårde måneder i ’boblen’.

Løbende check-ups
Ved ankomst den 19. juli skal spillere og personale isoleres alene i mindst 48 timer, og indtil de har leveret to negative COVID-19-tests. I de 48 timer må de, der er isoleret, naturligvis ikke opholde sig i samme rum. De 22 hold fordeles på tre hoteller, og efter de første to døgns isolation må de udelukkende opholde sig på deres eget hotel.

Hvert hold tæller 37 personer. Dette indebærer spillere, trænere, personale, sikkerhed og administrationspersonale. Holdene rådes også til at invitere en psykolog med, og ellers er det et krav, at spillere og personale har adgang til videosessioner med sundhedspersonale, der er uddannet i psykisk sundhed.

Spillere og personale skal bære masker i fællesrum på hotellerne. Masker er ikke et krav på spillernes egne værelser, og heller ikke under udendørs aktivitet. Det samme gælder for spillere, trænere og dommere under kampene.

Fritiden i ’The Bubble’
Der vil være svømmebassiner, træningscentre og golf- og basketballbaner til rådighed. Dokumentet indeholder også retningslinjer for spillernes færden i fritiden. Der vil være videospil, bordtennis, kortspil og andre aktiviteter. Nye sæt spillekort for hvert spil er også et af kravene.

Hvert hold har egen kok og køkken, der er åbent op til 24 timer i døgnet. Efter en kort periode vil spillerne også kunne bestille mad fra andre restauranter i den magiske forlystelsespark, og måske fra lokale restauranter i og omkring Orlando.

En kampdag vil bestå af fælles morgenmad efterfulgt af en let træning. Herefter har spillerne tid til en lur eller et spil NBA 2K inden tip-off. En spiller må forlade Disney World-boblen når de vil, men sker det uden aftale, skal spilleren i karantæne i ti dage og herefter testes negativ igen. I særlige situationer eller nødsituationer må spillerne forlade området. Herefter kræves fire dages karantæne for hver dag, spilleren var ude af boblen.

Når den første runde af slutspillet er overstået, må hvert hold reserve ét værelse per spiller. Spilleren skal selv betale for besøget, og besøgende skal i selv-isolation i en uge inden og teste negativ to gange. Besøgende skal testes hver dag i de første fire dage efter godkendelse.

Der er fortsat en smule usikkerhed omkring enkelte elementer. Nogle spillere har meldt ud, at de ikke deltager i genoptagelsen af sæsonen, mens andre er testet positiv for COVID-19. Adam Silver har for nyligt luftet idéen om at aflyse sæsonen, hvis smittetrykket i USA fortsat forværres. Læs de opdaterede historier om resten af NBA-sæsonen her.

Se andre spændende artikler