fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Brooklyn Nets

Retningslinjer for genoptagelse af NBA-sæsonen er på plads

Den 11. marts afbrød Adam Silver den nuværende NBA-sæson. Mange frygtede, at det ville ende med en aflyst sæson, men om under en måned er 22 hold klar til at genoptage de sidste grundspilskampe samt slutspillet i Orlando, Florida. Dog i et lidt andet format.

Den 11. marts afbrød Adam Silver den nuværende NBA-sæson. Mange frygtede, at det ville ende med en aflyst sæson, men om under en måned er 22 hold klar til at genoptage de sidste grundspilskampe samt slutspillet i Orlando, Florida. Dog i et lidt andet format.

Efter måneders usikkerhed omkring resten af sæsonen, har NBA i midten af juni offentliggjort et sundheds- og sikkerhedsdokument på 100 sider. Dokumentet indeholder regler og retningslinjer for resten af sæsonen, der genoptages i Disney World i Orlando, Florida i slutningen af juli. Læs mere her.

Dokumenter, der er blevet sendt til spillerne, og som ESPN har fået fat i, indeholder blandt andet retningslinjer for ankomsten forud for de resterende 14 grundspilskampe, som hvert hold skal spille. Og med et efterfølgende slutspil bliver det nogle hårde måneder i ’boblen’.

Løbende check-ups
Ved ankomst den 19. juli skal spillere og personale isoleres alene i mindst 48 timer, og indtil de har leveret to negative COVID-19-tests. I de 48 timer må de, der er isoleret, naturligvis ikke opholde sig i samme rum. De 22 hold fordeles på tre hoteller, og efter de første to døgns isolation må de udelukkende opholde sig på deres eget hotel.

Hvert hold tæller 37 personer. Dette indebærer spillere, trænere, personale, sikkerhed og administrationspersonale. Holdene rådes også til at invitere en psykolog med, og ellers er det et krav, at spillere og personale har adgang til videosessioner med sundhedspersonale, der er uddannet i psykisk sundhed.

Spillere og personale skal bære masker i fællesrum på hotellerne. Masker er ikke et krav på spillernes egne værelser, og heller ikke under udendørs aktivitet. Det samme gælder for spillere, trænere og dommere under kampene.

Fritiden i ’The Bubble’
Der vil være svømmebassiner, træningscentre og golf- og basketballbaner til rådighed. Dokumentet indeholder også retningslinjer for spillernes færden i fritiden. Der vil være videospil, bordtennis, kortspil og andre aktiviteter. Nye sæt spillekort for hvert spil er også et af kravene.

Hvert hold har egen kok og køkken, der er åbent op til 24 timer i døgnet. Efter en kort periode vil spillerne også kunne bestille mad fra andre restauranter i den magiske forlystelsespark, og måske fra lokale restauranter i og omkring Orlando.

En kampdag vil bestå af fælles morgenmad efterfulgt af en let træning. Herefter har spillerne tid til en lur eller et spil NBA 2K inden tip-off. En spiller må forlade Disney World-boblen når de vil, men sker det uden aftale, skal spilleren i karantæne i ti dage og herefter testes negativ igen. I særlige situationer eller nødsituationer må spillerne forlade området. Herefter kræves fire dages karantæne for hver dag, spilleren var ude af boblen.

Når den første runde af slutspillet er overstået, må hvert hold reserve ét værelse per spiller. Spilleren skal selv betale for besøget, og besøgende skal i selv-isolation i en uge inden og teste negativ to gange. Besøgende skal testes hver dag i de første fire dage efter godkendelse.

Der er fortsat en smule usikkerhed omkring enkelte elementer. Nogle spillere har meldt ud, at de ikke deltager i genoptagelsen af sæsonen, mens andre er testet positiv for COVID-19. Adam Silver har for nyligt luftet idéen om at aflyse sæsonen, hvis smittetrykket i USA fortsat forværres. Læs de opdaterede historier om resten af NBA-sæsonen her.

Skrevet af

Har set - og selv spillet - basketball igennem 12 år. Holder med Los Angeles Lakers

Andre artikler med dette emne

NBA

Victor Wembanyma var tæt på at skrive NBA-historie, da San Antonio Spurs natten til onsdag dansk tid tabte snævert til Denver Nuggets, og den...

Chicago Bulls

30-årige Otto Porter Jr. har meddelt, at han har valgt at indstille sin karriere efter 11 sæsoner i NBA.

NBA

Morten Stig Jensen er klar med sin første klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert mener, vi skal blive bedre til at snakke om...

Brooklyn Nets

Ben Simmons kommer ikke i kamp igen for Brooklyn Nets i denne sæson på grund af rygproblemer, skriver den amerikanske journalist Ian Begley.

Analyser

En af Danmarks mest kompetente NBA-eksperter, Morten Stig Jensen, bliver ny klummeskribent på Fullcourt.dk.

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...

Internationalt

Det tidligere Miami Heat-forsvarses Hassan Whiteside har besluttet at indstille karrieren i en alder af 34 år.

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama havde mandag aften en historisk kamp i sejren over Toronto Raptors. Han sluttede kampen af med en triple-double, der...