fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Overblik: Potentielle trade og buyout kandidater

Trade deadline nærmer sig med hastige skridt, og vi ser derfor nærmere på nogle af de spillere, der kan forventes at skifte klub de kommende dage.

Foto: Keith Allison, Flickr

Vi nærmer os dette års trade deadline, der markerer skæringsdatoen for, hvornår de 30 NBA klubber ikke længere kan handle spillere imellem sig. Vi har allerede set veteraner som PJ Tucker og Trevor Ariza blive tradet til henholdsvis Milwaukee Bucks og Miami Heat, mens Blake Griffin er blevet købt ud af sin kontrakt i Detroit, i løbet af den seneste måned.

Der vil uden tvivl komme flere spillerskift af den ene eller anden slags før dette års trade vindue smækker i torsdag 25. marts kl. 21.00 dansk tid. Vi ser derfor nærmere på nogle af de største trade- og buyout kandidater herunder.

Potentielle buyouts

Andre Drummond, Center, Cleveland Cavaliers

Det blev meldt ud 15. februar, at Cleveland Cavaliers ikke længere ville benytte sig af Andre Drummond, men i stedet forhandle en trade på plads. Det er – blandt andet på baggrund af Drummonds kontrakt på $29 millioner dollars og NBA’s regler om salary matching – endnu ikke lykkedes for Cavaliers at skille sig af med Drummond, der i stedet kan ende med at blive købt ud af sin kontrakt. Her melder Shams Charania fra The Athletic, at Brooklyn Nets og Los Angeles Lakers skulle være favoritterne til at hente den store center, hvis det skulle ske.

LaMarcus Aldridge, Center, San Antonio Spurs

Spurs head coach Greg Popovich offentliggjorde 10. marts, at Aldridge og Spurs organisationen var blevet enige om at lade vejene skilles. I første omgang forsøger Spurs at få et trade i hus, men skulle Aldridge i stedet ende med at blive købt ud af sin kontrakt, forlyder det ifølge Shams Charania, at Miami Heat, Portland Trail Blazers og Boston Celtics skulle være de mest sandsynlige destinationer.

På trods af sin fremskredende alder, skal vi ikke længere tilbage end til sidste sæson, for at finde en 40-points kamp fra LaMarcus Aldridge.

Otto Porter Jr., Forward, Chicago Bulls

Ifølge The Ringer’s Kevin O’Conner, tror flere league executives, at Otto Porter kan blive købt ud af sin kontrakt. Porter er på en $28,5 millioner dollars kontrakt, der udløber ved sæsonafslutningen. Golden State Warriors er blevet nævnt som mulig destination, hvis Bulls ikke kan få forhandlet et trade på plads, eller ombestemmer sig og i stedet ønsker at forlænge Porters kontrakt.

Mulige mesterskabs forstærkninger

J.J. Reddick, Guard, New Orleans Pelicans

Den velkendte skarpskytte startede sæsonen i lidt af et præstationsmæssigt hul, og faldt ud af Pelicans’ rotation i slutningen af januar. Siden da er hans skud vendt tilbage, mens han har tilpasset sig den mindste rolle, han har haft for et hold siden hans tidlige dage i Orlando.

New Orleans har på papiret en fin backcourt, så det at trade en 36-årig guard på en $13 milloner dollars kontrakt, der udløber når sæsonen slutter, virker fornuftigt. Forlydninger går på, at både Denver Nuggets, Dallas Mavericks og New York Knicks skulle være villige til at trade for Reddick. Det er dog kun en lille uge siden, at ESPN skrev, at Reddick potentielt også kunne ende med at blive købt ud af sin kontrakt. Sker det, vil der uden tvivl være en endnu større interesse for den aldrende scorer.

George Hill, Guard, Oklahoma City Thunder

Foto: Erik Drost, Flickr.com

Hill har ikke spillet en kamp siden slutningen af januar på grund af en tommelfingerskade, men hvis han vender tilbage og spiller på samme måde som i starten af sæsonen, er han et de mest åbenlyse trade targets i NBA. Han er en fremragende spot-up shooter, en alsidig forsvarsspiller, og i 14 kampe for Thunder har han scoret på 61,9 procent af sine 2-pointsskud.

Han fylder 35 i maj, men har en overkommelig kontrakt på 9,6 millioner dollars i denne sæson, med kun 1,3 ud af 10 millioner dollars garanteret i 2021-22 sæsonen. Både LA Clippers og Philadelphia 76ers bliver nævnt som købere til Hill.

Harrison Barnes, Forward, Sacramento Kings

Barnes’ tradeværdi har de seneste sæsoner været svingende, men midt i en af karrierens bedste sæsoner, har han muligvis aldrig været mere værd. Sammenlignet med 2019-20 sæsonen, er hans usage rate næsten den samme, men i forhold til sidste sæson, er der sket en stigning i Barnes’ assist og free throw rate, mens han har skåret ned på mid-range skud.

Barnes spiller noget af det mest effektive basketball han nogensinde har gjort, og lige nu ligner en spiller, der kunne være den manglende brik på et eventuelt mesterskabshold. Barnes står til at tjene 22,2 millioner dollars i år, men hans lønudgifter er faldende fra år til år indtil hans kontrakt udløber i 2023. Særligt Boston Celtics skulle være interesseret i at hente Barnes.

Victor Oladipo, Guard, Houston Rockets

Ideelt set ville Rockets gerne have haft mere end to hele måneder til at evaluere Oladipo, for at se hvordan han kunne passe ind på lang sigt. Faktum er dog, at beslutning skal træffes inden trade deadline.

Som et resultat af en fodskade har Oladipo kun spillet 19 kampe siden sit skifte til Houston, og har kontraktudløb efter sæsonen. På trods af Oladipos skadeshistorik de seneste år, og uvisheden om, hvorvidt en given klub får gavn af ham i mere end resten af denne sæson, meldes flere klubber interesserede i den tidligere All-NBA spiller. Både Golden State Warriors, New York Knicks og Miami Heat bliver nævnt som mulige tradepartners for Oladipo.

Skulle man have glemt, hvor god Oladipo var engang, er det bare at se med i videoen herunder.

Al Horford, Center, Oklahoma City Thunder

Den simple grund til, at Horford er en mulig trade kandidat, er at han er en produktiv 34-årig center, der spiller for et hold, som befinder sig i en genopbygningsfase. Han er en af årsagerne til, at Thunder har en positiv pointforskel, når de har deres startere på banen. Potentielle købere skal ikke være bekymret for Horfords mislykkede sæson hos 76ers sidste år, hvor han skulle dele frontcourt med Joel Embiid.

Når han er skadesfri, er Horford en utrolig alsidig big man, der kan hjælpe de fleste hold. Horfords store kontrakt kan gøre det til et problem at trade ham, men ikke desto mindre har Thunders general manager, Sam Presti, tidligere på sæsonen snakket med Horford om et potentielt trade.


Dette er blot et lille udpluk af spillere, der muligvis kan skrive en ny klub på deres CV efter sæsonens trade deadline 25. marts. Uanset hvor stille, der måtte være op til selve skæringsdatoen, er det næsten sikkert, at der både i dagene før, og på selve deadline dagen vil ske handler. Af interessante historier vi ikke har vendt i artiklen her, kan der nævnes; Kyle Lowrys uvisse fremtid i Toronto Raptors, samt New Orleans Pelicans’ velvilje til efter sigende at lytte til tilbud på både Lonzo Ball og Eric Bledsoe foruden J.J. Redick.

Skrevet af

Andre artikler med dette emne

NBA

Kevin Durant passerede i nat Elvin Hayes som den 11. mest scorende spiller i NBA´s historie.

Golden State Warriors

Draymond Green fik tidligere på ugen sin karrieres største bødestraf, efter han blev udvist for at tage kvælertag på Rudy Gobert i en kamp....

EuroLeague

Den tidligere Virtus Segafredo Bologna-cheftræner Sergio Scariolo er angiveligt i Milwaukee Bucks´ søgelys.

Analyser

Hvad skal vi afkode af Deni Avdijas ansigt her? Enten er han begejstret over, at NBA-sæsonen starter i nat, eller også er han rasende...

Atlanta Hawks

Reginald ´Reggie´ Kissoonlal har landet en kontrakt hos College Park Skyhawks i NBA G League, skriver hans agent på det sociale medie X.

Analyser

Utah Jazz overgik alles forventninger i sidste sæson. Lauri Markkanen var lige pludselig verdens bedste basketballspiller, mens Walker Kessler leverede sin bedste 'prime Rudy...

Analyser

Der er sket meget, siden Toronto Raptors vandt mesterskabet i 2019. Sidste sæsons skuffelse resulterede i et farvel til manden, som ledte holdet til...

Analyser

Victor Wembanyama er snyd. Franskmanden er 19 år, 224(!) cm høj og kan både drible, skyde, aflevere og forsvare som en NBA-veteran. Han ligner...