fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Analyser

Optakt til NBA-sæsonen – Washington Wizards

Hvad skal vi afkode af Deni Avdijas ansigt her? Enten er han begejstret over, at NBA-sæsonen starter i nat, eller også er han rasende på sin nye holdkammerat. Jordan Poole er nemlig kommet til Washington Wizards og ser kun ud til at have ét personligt mål: Skyd så meget som muligt.

Foto: Michael R. Smith/The Sports Pulse

Ventetiden er endelig ovre! NBA-sæsonen 2023-24 er nu iblandt os og begynder i nat kl. 01.30, når de forsvarende mestre fra Denver Nuggets tager imod Los Angeles Lakers. 

Som optakt til NBA-sæsonen har vi i de sidste 30 dage inden sæsonstart fokuseret på et nyt hold hver dag, skabt dig et overblik over, hvad hvert hold har foretaget sig over sommeren, og diskuteret, hvad vi kan forvente af dem i den kommende sæson. 

Som I måske har bemærket, har vi kørt med alfabetisk rækkefølge. Vi startede altså med Atlanta Hawks og slutter derfor nu af med det mest sindsoprivende, underholdende, spændende, fascinerende hold i hele ligaen – eller noget.

Vi skal i hvert fald snakke om Washington Wizards.

Resultat i sidste sæson

#12 i Eastern Conference (35-47).

Washington Wizards havnede fem sejre fra Chicago Bulls, som snuppede den sidste play-in-plads. En placering på 12.-pladsen med en record på 35-47 var en identisk gentagelse af Wizards resultat fra 2021-22-sæsonen.

Offseason-moves

Spillere ud:

 • Bradley Beal (tradet til Phoenix Suns)
 • Kristaps Porzingis (tradet til Boston Celtics)
 • Monte Morris (tradet til Detroit Pistons)
 • Jordan Goodwin (tradet til Phoenix Suns)
 • Kendrick Nunn (kontraktudløb)
 • Isaiah Todd (tradet til Phoenix Suns, derefter tradet til Memphis Grizzlies, derefter waived, nu free agent)
 • James Huff (two-way-kontraktudløb, samlet op af Denver Nuggets)
 • Quenton Jackson (two-way-kontraktudløb)

Spillere ind:

 • Jordan Poole (tradet fra Golden State Warriors)
 • Tyus Jones (tradet fra Memphis Grizzlies)
 • Danilo Gallinari (tradet fra Boston Celtics)
 • Mike Muscala (tradet fra Boston Celtics)
 • Landry Shamet (tradet fra Phoenix Suns)
 • Patrick Baldwin Jr. (tradet fra Golden State Warriors)
 • Ryan Rollins (free agent)
 • Jared Butler (free agent, two-way-kontrakt)
 • Eugene Omoruyi (free agent, two-way-kontrakt)
 • Bilal Coulibaly (rookie, draftet #7)

Kontraktforlængelser/re-signings:

 • Kyle Kuzma (fire år, $102 millioner)
 • Taj Gibson (ét år, minimum, $3,2 millioner)

Største profiler (stats fra sidste sæsons grundspil)

Kyle Kuzma (64 kampe spillet, 21,2 PTS, 7,2 REB, 3,7 AST, 0,6 STL, 0,5 BLK)

Jordan Poole (82 kampe spillet for Golden State Warriors, 20,4 PTS, 2,7 REB, 4,5 AST, 0,8 STL, 0,3 BLK)

Hvor står holdet i forhold til sidste år?

Åh ja, hvor dælen skal vi starte med Washington Wizards?

Seneste sæson var den femte i træk, hvor de tabte flere kampe, end de vandt. De sneg sig ganske vist ind i slutspillet i 2021, men Bradley Beal, Russell Westbrook og co. blev hurtigt ekspederet ud igen af Philadelphia 76ers i første runde.

Washington Wizards har generelt været et fortabt franchise i mange år. Seneste og eneste mesterskab kom i 1978, da holdets nuværende cheftræners far, Wes Unseld, spillede, og klubben hed Washington Bullets. Året efter tabte de finalerne i syv kampe til San Antonio Spurs. Siden da har hovedstadsklubben været i slutspillet 17 gange, og de er aldrig kommet længere end anden runde.

Derfor har Wizards langt om længe valgt at sprænge det hele i luften.

Klubben valgte i april – efter endnu en skuffende sæson – at fyre general manager Tommy Sheppard og i maj at hyre Michael Winger, som før var GM i LA Clippers.

Det første, som Michael Winger er gået i krig med, er det, som Tommy Sheppard ikke kunne få sig selv til at gøre: At starte forfra.

Resultatet af det blev et farvel til en af de største legender i Wizards’ historie, Bradley Beal.

Som vi efterhånden er bekendt med, har Washington tradet Bradley Beal til Phoenix Suns denne sommer. Bradley Beal blev ellers draftet af Washington Wizards med tredjevalget overall i 2012. Det er sidenhen blevet til 11 sæsoner for Beal i hovedstaden, men nu er det slut.

Således rangerer Beals statistikker i Wizards historie:

 • #3 i kampe spillet (695)
 • #2 i point (15391)
 • #3 i assists (2972)
 • #2 i steals (772)
 • #1 i ramte 3’ere (1514)

30-årige Bradley Beal efterlader således Washington med et CV, som med sikkerhed vil gøre, at hans rygnummer (3) aldrig vil blive båret af nogen anden Wizards-spiller igen.

Det samme kan ikke siges om Kristaps Porzingis, men ikke desto mindre havde han et glimrende 1,5 år i Washington.

Den 28-årige lette har døjet med skader i størstedelen af sin karriere, men i sidste sæson i Washington spillede han 65 kampe – det højeste antal siden hans andet år i ligaen (2016-17).

The Unicorn havde career-highs i point pr. kamp (23,2) og field goal percentage (49,8 %) i sidste sæson og ledte holdet i antal Win Shares (7,7).

Det har Porzingis valgt at fejre ved at tage til Boston Celtics denne offseason. Som del af Washingtons nye rebuild tradede Wizards nemlig den europæiske seven footer til de grønne firkløvere som del af det treholdstrade, der også involverede Marcus Smart til Memphis Grizzlies.

Hvor efterlader det så Washington Wizards til denne sæson?

Først og fremmest har de valgt at beholde Kyle Kuzma med en ny kontrakt på $102 millioner over fire år, efter han lige har spillet sin bedste sæson i karrieren.

28-årige Kyle Kuzma snittede career-highs minutter (35), point (21,2) og assists (3,7) pr. kamp i sidste sæson. Nu, hvor Beal og Porzingis er væk, gælder det for Kuz om at gå forrest for det her hold og træde endnu i mere i karakter både på og uden for banen.

Det skal han gøre, samtidig med at han sammen med cheftræner Wes Unseld Jr. skal forsøge at holde Jordan Poole i snor.

Som del af Bradley Beal-tradet modtog Washington Wizards nemlig veteranen Chris Paul fra Phoenix Suns. Der skulle dog ikke gå længe, før Wizards tradede Chris Paul til Golden State Warriors til fordel for blandt andet Jordan Poole og et førsterundevalg.

Det er vist ingen hemmelighed, at Jordan Poole var kommet lidt i unåde i Golden State, hvilket vi også snakkede om i Warriors-optakten. Golden State havde derfor intet imod at sende den 24-årige shooting guard til Washington, som nu skal forsøge at få det bedste ud af ham.

Der hersker ingen tvivl om, at Jordan Poole er en fabelagtig scorer. Han formåede at snitte lige over 20 point på 30 minutter pr. kamp i sidste sæson, selvom han var tredjebanan på guard-positionerne, bag Steph Curry og Klay Thompson.

Hvis han kunne snitte 20 point pr. kamp i den konstellation, så prøv bare at forestille jer, hvor mange point han kan score i Wizards, hvor han sikkert får 35+ minutter pr. kamp sammen med nøglerne til angrebet.

Poole kan ikke forsvare – eller også vil han bare ikke – om det så gjaldt hans liv. Men han kan sætte point på tavlen, og det bliver trods alt sjovt at se, når der er tale om et hold, som vi absolut ikke bør forvente noget af i kommende sæson.

Bare se her i preseason, hvordan Poole Party tangerede Michael Jordans Wizards-rekord for flest point i en preseason-kamp med 41.

Jeg håber, at Jordan Poole får vist mig og hele verden, at han ikke bare kan score point, men at han kan være en vindende spiller, som arbejder stenhårdt i begge ender af banen i forsøget på at lede sit hold.

Hvis ikke, kommer vi nok bare til at se ham kun tænke på sig selv og egne statistikker, indtil han til sidst driver Deni Avdija og resten af sine holdkammerater til vanvid, ligesom vi så i Golden State.

I øvrigt gik ovenstående 3’er fra Jordan Poole i. Og så længe hans mange skud gør det, er det vel svært at være helt utilfreds med hans solokørsel.

Hvem skal vi holde ekstra øje med?

Lige meget, hvordan vi vender og drejer det, bliver Washington Wizards ikke det mest seværdige hold i 2023-24.

Det sjoveste bliver nok at se, om Jordan Poole kan snitte over 30 point pr. kamp på under 40 % fra gulvet.

Men hvis vi skal vende blikket mod et mere ubeskrevet blad, kunne det være Wizards’ franske rookie, Bilal Coulibaly.

19-årige Bilal Coulibaly spillede i sidste sæson for Metropolitans 92 i den franske liga – på samme hold som Victor Wembanyama.

Fordi tonsvis af NBA-talentspejdere tog til Frankrig sidste år for at følge Wembanyama, fik Coulibaly også mulighed for at vise sig frem. Det resulterede i, at han blev valgt med 7.-valget i årets draft.

Med sine 198 cm, 88 kg og lange arme blandet sammen med sin eksplosivitet og atletiske evner har Bilal Coulibaly potentialet til at blive et stort navn i NBA.

Den unge small forward havde en minimal rolle i begyndelsen af det franske grundspil, men fik langsomt flere minutter i løbet af sidste sæson. I det franske slutspil snittede Coulibaly 8,8 point, 3,2 rebounds, 1,4 assists, 0,2 blocks og 1,3 steals pr. kamp.

I angrebsenden har Coulibaly vist, at han kan skabe sit eget skud samt komme til ringen og afslutte i tæt trafik. Han lader bestemt også til at have den defensive spilforståelse, som kræves for at være en effektiv two-way-wing i NBA.

Det skal dog nævnes, at Bilal Coulibaly er en meget upoleret diamant, og det er på nuværende tidspunkt svært at vurdere, hvor mange karat han er god for.

Baseret på hans fysiske kvaliteter og fornemmelse for spillet bliver han i mange kredse sammenlignet med Toronto Raptors’ OG Anunoby.

Hvor langt når de?

Med afskeden af Bradley Beal og Kristaps Porzingis har Washington Wizards langt om længe valgt at vælte korthuset og iværksætte en forhåbentlig bundsolid genopbygning af franchiset.

Dermed bliver Wes Unseld Jr.s tropper også det hold i NBA, som er længst fra at have skabt sig en kompetitiv stamme af spillere, som klubben kan bygge op omkring. Af den grund ville jeg også blive chokeret, hvis vi så Washington nærme sig noget, der ligner play-in-turneringen i år.

Fokusset for Washington bør udelukkende være på at få så højt et draft pick som muligt næste år, og derfor bliver mit bud, at Washington Wizards ender på 15.-pladsen i Eastern Conference.

Jeg kan ikke afvise, at Poole, Kuzma og co. bliver motiverede af, at ingen regner med dem i år, og  at de derfor formår at hive en pragtsæson op af lommen, ligesom Utah Jazz (37-45) gjorde sidste år.

Umiddelbart har jeg dog rigtig svært ved at se, at denne gruppe af spillere overhovedet skal kunne hente 30 sejre – hvilket endda er højt sat med henblik på den brede konkurrence, vi har i ligaen i år.

 

Washington Wizards åbner sæsonen natten til torsdag d. 26. oktober kl. 01.00, ude mod Indiana Pacers.

 

Det var det! 30 optaktsartikler på 30 dage. Tak til jer, der har læst med, og god fornøjelse med den nye sæson :-).

Skrevet af

Har været forelsket i basketball siden 2018 og arbejdet med sport på blandt andet TV 2 og Warner Bros. Discovery. Har desuden været journalistpraktikant i Bakken Bears, hvor jeg agerede studievært og kommentator på Bears TV. Har en bachelorgrad i medievidenskab og en kandidatgrad i journalistik fra Syddansk Universitet. Elsker Ringenes Herre og øl, men de skal nydes hver for sig.

Andre artikler med dette emne

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Internationalt

Iffe Lundberg siger farvel til Virtus Bologna efter to sæsoner.

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

NBA

Mandag aften amerikansk tid udløber NBAs eksklusivitetsforhandlinger med de nuværende rettighedshavere, og dermed åbnes der op for forhandlinger med øvrige bejlere til NBA-rettighederne.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

Boston Celtics

NBA sæsonen er snart ved at være ovre for i år. Dermed er det blevet tid til sæsonens sidste power ranking. Der bliver fokuseret...

NBA

Victor Wembanyma var tæt på at skrive NBA-historie, da San Antonio Spurs natten til onsdag dansk tid tabte snævert til Denver Nuggets, og den...

NBA

NBA har denne sæson sat nye krav for at vinde ligaens sæsonpriser, og flere spillere kan derfor se frem til tab af både prestige...