fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Analyser

Optakt til NBA-sæsonen – Sacramento Kings

De’Aaron Fox var køligere end yderpelsen på en polarræv, da han i sidste sæson lukkede den ene kamp efter den anden og blev kåret til Clutch Player of the Year. Anført af Årets Træner, Mike Brown, kom Fox og det sprudlende Sacramento Kings-mandskab langt om længe i slutspillet – og intet taler for, at succesen ikke gentager sig i år.

De'Aaron Fox
CREDIT: Flickr.com - Ennoti

NBA-sæsonen 2023-24 nærmer sig med hastige skridt – kun 4 dage tilbage! 

Som optakt vil vi i de sidste 30 dage inden sæsonstart fokusere på et nyt hold hver dag, skabe dig et overblik over, hvad hvert hold har foretaget sig over sommeren, og diskutere, hvad vi kan forvente af dem i den kommende sæson. 

Vi tager selvfølgelig forbehold for eventuelle ændringer, der skulle ske på holdene, fra nu af og til den første bold bliver tippet i vejret natten til onsdag d. 25. oktober.

I dag skal det handle om Sacramento Kings.

Resultat i sidste sæson

#3 i Western Conference (48-34).

17 år skulle der gå, før Sacramento Kings endelig kom tilbage til det forjættede land – slutspillet.

Det blev dog en kort fornøjelse. Første runde blev endestationen, men de gav ikke op uden kamp.

Efter en drønhamrende underholdende serie imod Golden State Warriors måtte Sacramento overgive sig i kamp 7, hvor Steph Curry scorede historiske 50 point og sendte Kings på sommerferie med et 100-120-nederlag.

Offseason-moves

Spillere ud:

 • Richaun Holmes (tradet til Dallas Mavericks)
 • Chimezie Metu (kontraktudløb, samlet op af Phoenix Suns)
 • Terence Davis (kontraktudløb)
 • Matthew Dellavedova (kontraktudløb)
 • PJ Dozier (waived)
 • Neemias Queta (waived, free agent, samlet op af Boston Celtics)

Spillere ind:

 • Chris Duarte (tradet fra Indiana Pacers)
 • JaVale McGee (free agent)
 • Jaylen Nowell (free agent)
 • Colby Jones (rookie, draftet #34)
 • Jalen Slawson (rookie, draftet #54)
 • Sasha Vezenkov (rookie, hentet i Olympiacos i EuroLeague)
 • Jordan Ford (rookie, undrafted i 2020, two-way-kontrakt)

Kontraktforlængelser/re-signings:

 • Domantas Sabonis (genforhandling af kontrakten giver ham fem år, $217 millioner)
 • Harrison Barnes (tre år, $54 millioner)
 • Trey Lyles (to år, $16 millioner)
 • Alex Len (ét år, $2 millioner)
 • Keon Ellis (two-way-kontrakt)

Største profiler (stats fra sidste sæsons grundspil)

De’Aaron Fox (73 kampe spillet, 25,0 PTS, 4,2 REB, 6,1 AST, 1,1 STL, 0,3 BLK)

Domantas Sabonis (79 kampe spillet, 19,1 PTS, 12,3 REB, 7,3 AST, 0,8 STL, 0,5 BLK)

Hvor står holdet i forhold til sidste år?

Efter at have vundet 30 kampe i 2021-22 var Sacramentos 48 sejre i sidste sæson den største win-improvement (18) i ligaen.

Med et elektrisk angreb, som førte NBA i point pr. kamp (120,7), tog de ligaen med storm, og cheftræner Mike Brown løb fuldstændig fortjent afsted med titlen som enstemmig Coach of the Year.

De 48 sejre var desuden Kings’ største høst siden 2004-05, og 3.-pladsen i Western Conference var deres bedste placering i vest siden 2002-2003.

Det maler et ganske tydeligt billede af, at kongerne fra Sacramento ikke ligefrem har haft kronede dage i rigtig, rigtig lang tid. Men bare rolig, Kings-fans: I kommer til at kunne lyse skyerne op en hel del i de næste mange sæsoner.

Sacramento Kings’ general manager Monte McNair har nemlig beholdt hele kernen af spillere, som i sidste sæson var skyldig i at skabe positive sportslige oplevelser for deres ualmindeligt loyale tilhængere.

De to største stjerner, De’Aaron Fox og Domantas Sabonis, leverede fabelagtige sæsoner, som resulterede i All-Star-udtagelser og en plads på All-NBA 3rd Team til dem begge.

De’Aaron Fox var den ene af blot seks spillere til at snitte 25+ point, 4+ rebounds og 6+ assists i sidste sæson (de andre var Luka Doncic, Damian Lillard, Steph Curry, LeBron James og Ja Morant).

Årets All-Star-kamp blev Fox’ første, men bestemt ikke sidste. Sidste sæsons Clutch Player of the Year er stadig kun 25 år og bør blot blive endnu bedre i sin syvende NBA-sæson – og forhåbentlig mindst lige så iskold:

Domantas Sabonis leverede 12,3 rebounds pr. kamp, hvilket var flest af alle i ligaen (hvis vi ikke medregner Anthony Davis, som kun spillede 56 kampe). Sabonis blev den fjerde spiller nogensinde til at snitte 19+ point, 12+ rebounds og 7+ assists pr. kamp over en sæson. De tre andre er Oscar Robertson, Wilt Chamberlain (to gange) og Nikola Jokic.

Desværre for Kings-fans blev Sabonis dog udstillet i slutspilsserien imod Golden State Warriors. I forsvarsenden fik han Kevon Looney til at ligne Moses Malone, og i angrebet så han ofte fortabt ud både med og uden bolden.

27-årige Sabonis har aldrig været den store 3-pointsskytte, men snitter trods alt 32,6 % for karrieren. Imod Golden State skød han dog 20 % fra distancen, hvilket blot begrænsede hans spil yderligere. Sabonis’ store fald i niveau kan let kvantificeres, eftersom han gik fra en Player Effeciency Rating på 23,5 i grundspillet til 15,9 i slutspillet.

Når det så er sagt, er Sabonis stadig en af ligaens bedste centere og vil forhåbentlig – med en ny kontrakt – i den kommende sæson bevise, at skuffelsen imod Golden State var en enlig svale.

Udover, at Domantas Sabonis har skrevet under på en ny kontrakt, er der ikke sket det store for Sacramento Kings i offseason.

De har valgt at sige farvel til Richaun Holmes ved at trade ham til Dallas Mavericks. Vi skal ikke mere end tre sæsoner tilbage, før vi så Holmes starte 61 kampe inde for Kings og snitte 14,2 point, 8,3 rebounds og 1,6 blocks pr. kamp i 2020-21-sæsonen.

Der er dog løbet meget vand i åen siden da – specielt på den personlige front – og i sidste sæson snittede nu 30-årige Holmes blot 8 minutter pr. kamp for Kings. Det gav derfor mening for begge parter at afslutte forholdet efter fire år.

Som erstatning på center-positionen har Sacramento hentet gode, gamle JaVale McGee på en etårig minimumskontrakt. Den tredobbelte NBA-mester er blevet 35 år og er bestemt ikke den uimodståelige atlet, som han var engang.

Men McGee har stadig noget størrelse, som måske kan hjælpe Kings i visse situationer, hvor Sabonis ikke er på banen, og/eller hvis modstanderen hedder Kevon Looney.

Den mest nævneværdige tilflytter i Sacramento er dog Chris Duarte, som er blevet tradet fra Indiana Pacers for to andenrundevalg.

Den 26-årige dominikaner havde et glimrende rookie-år i 2021-22, hvor han snittede 13 point, 4 rebounds, 2 assists og 1 steal på 28 minutter pr. kamp, mens han skød 37 % på 3’erne og kom på All-Rookie 2nd Team.

Hans produktion faldt dog gevaldigt i sidste sæson, så det bliver interessant at se, hvilken Duarte vi får at se nu i en Kings-uniform.

Som udgangspunkt kommer han til at skulle overlade startpladserne til den succesfulde kerne fra sidste år bestående af De’Aaron Fox, Kevin Huerter, Keegan Murray, Domantas Sabonis og Harrison Barnes – som i øvrigt har forlænget med tre år, $54 millioner, denne sommer.

Hvem skal vi holde ekstra øje med?

I førnævnte succesfulde Kings-kerne gemmer sig en skarpskytte, som Sacramento valgte med fjerdevalget overall i 2022-draften.

Small forward Keegan Murray blev kåret til Rookie of the Month i både december og januar og kom på All-Rookie 1st Team i sidste sæson. Det skete på baggrund af, at han spillede hele 80 kampe og snittede 12,2 point, 4,6 rebounds og 1,2 assists pr. kamp, mens han ramte hele 41,1 % af sine 3’ere.

Desuden smadrede Murray rekorden for flest ramte 3’ere af en rookie (med 206). Nummer 2 og 3 på den liste er henholdsvis 4 x All-Star Donovan Mitchell (187) og 7 x All-Star Damian Lillard (185).

De eneste spillere, som i sidste sæson ramte mindst lige så mange 3’ere med en mindst lige så god 3-pointsprocent som Keegan Murray, var Steph Curry, Klay Thompson og Buddy Hield. Det fortæller lidt om, hvor dygtig en skytte vi har med at gøre i Sacramento.

Vi kan dog godt tillade os at forlange, at Keegan Murray bliver mindre bange for at drible og kommer mere aggressivt til ringen i næste sæson. Han har en solid ramme på 203 cm (6’8”) og 97 kg. Ikke desto mindre snittede han kun et enkelt straffekast pr. kamp i sidste sæson, hvilket er for lidt for så stor en forward, som spillede 30 minutter pr. kamp.

23-årige Murray snittede blot 2,3 drives mod kurven pr. kamp, hvilket var klart færrest blandt alle etablerede rookies, som ikke var centere. Med sine skudkvaliteter har han selvfølgelig ikke lige så meget brug for at skulle drive bolden til kurven som mange andre, men hvis han kan lægge det oven på sit spil, bliver han en modbydelig angrebsspiller at stå over for.

Han viste lidt smagsprøver på det i sidste sæson, men jeg vil gerne bede om meget mere:

Der er kommet nogle interessante europæere til NBA denne sommer. Vi har allerede snakket om tidligere EuroLeague-MVP, Vasilije Micic, som er kommet til Oklahoma City Thunder – læs nærmere om ham her.

Nu har Sacramento Kings så valgt at skrive under med seneste sæsons EuroLeague-MVP Sasha Vezenkov.

I 2017 blev Sasha Vezenkov draftet med 57.-valget af Brooklyn Nets, men han fik aldrig sin NBA-debut. I stedet drog han tilbage til Europa, som han havde spillet professionelt i, siden han var 16 år.

Siden 2018 har bulgarske Sasha Vezenkov spillet i græske Olympiacos. Hans ophold kulminerede i en fremragende 2022-23-sæson, hvor han blev topscorer i EuroLeague og kåret til EuroLeague MVP. Han førte desuden Olympiacos til en dramatisk EuroLeague-finale, som de tabte med et enkelt point til Real Madrid – en kamp, hvor Vezenkov var banens bedste med 29 point, 9 rebounds og 4 assists.

28-årige Sasha Vezenkov har nu skiftet Europa ud med Amerika og skrevet under på $20 millioner over tre år (sidste år er en team option).

Vi kommer til at se en venstrehåndet skytte i særklasse, når først Vezenkov får sin længe ventede NBA-debut. Med sine 206 cm (6’9”) og 102 kg er han en solidt bygget power forward, som kan skyde fra alle områder af halvbanen, på alle tænkelige måder.

Vezenkovs forsvar er tvivlsomt, og han har til tider set lidt fortabt ud her i preseason. Det kan dog være, at der er tale om lidt nerver, som lige skal rystes af. Jeg håber i hvert fald, at den bulgarske skarpskytte får en masse minutter for Sacramento i denne sæson. Han kommer til at have en af ligaens højeste 3-pointsprocenter og har allerede imponeret sin stjerne-point guard til træning:

Hvor langt når de?

Det blev til hele 48 sejre i sidste sæson, og Sacramento Kings bør på ingen måde falde i niveau i år. De har beholdt deres solide stamme af profiler, og Keegan Murray bør kun blive endnu bedre i sit andet år.

Det eneste, der taler imod, at Sacramento opnår samme succes i den kommende sæson, er, at det vilde vesten kun er blevet endnu stærkere i år. Der er ikke noget elendigt hold, som man kan vide sig sikker på at hente sejre imod hver gang.

Sidste sæson var allerede meget kompetitiv, eftersom der kun var 13 sejre mellem nummer 1 og 10 i vest. Så det er utrolig svært at forudsige, hvor Kings havner i seedningen i den kommende sæson, men mit bud er, at Sacramento Kings ryger ud af anden runde af slutspillet.

Mike Browns tropper kommer til at have et glimrende grundspil, hvor de nok havner på 3.-4.-pladsen og sikrer sig hjemmebanefordel i første runde af slutspillet igen.

Jeg har dog svært ved at se dem nå længere end anden runde, da de på det tidspunkt nok kommer op imod Denver Nuggets eller Phoenix Suns, som er storfavoritterne til at mødes i Western Conference Finals.

 

Sacramento Kings åbner sæsonen natten til torsdag d. 26. oktober kl. 03.00, ude mod Utah Jazz.

Skrevet af

Har været forelsket i basketball siden 2018 og arbejdet med sport på blandt andet TV 2 og Warner Bros. Discovery. Har desuden været journalistpraktikant i Bakken Bears, hvor jeg agerede studievært og kommentator på Bears TV. Har en bachelorgrad i medievidenskab og en kandidatgrad i journalistik fra Syddansk Universitet. Elsker Ringenes Herre og øl, men de skal nydes hver for sig.

Andre artikler med dette emne

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...

Internationalt

Det tidligere Miami Heat-forsvarses Hassan Whiteside har besluttet at indstille karrieren i en alder af 34 år.

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama havde mandag aften en historisk kamp i sejren over Toronto Raptors. Han sluttede kampen af med en triple-double, der...

NBA

Dallas har med deres to trades i løbet aftenen hentet to big men, hvor den ene profilerer sig som skytte og den anden som...

Chicago Bulls

Chicago Bulls må undvære Zach Lavine resten af sæsonen, da han i den kommende uge skal opereres for en skade i sin højre fod.

NBA

NBA har annonceret reserverne til årets All-Star kamp, og vi har derfor det fulde billede på, hvem de årlige All-Stars som udgangspunkt kommer til...

NBA

NBA har offentliggjort de 15 mest solgte trøjer i ligaen. Det er naturligvis velkendte ansigter, der er på den liste, men en rookie har...

Basketligaen

Den tidligere Randers Cimbria-stjerne Reggie Kissoonlal forlader College Park Skyhawks til fordel for Grand Rapids Gold i NBA G League.