fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Analyser

Optakt til NBA-sæsonen – New Orleans Pelicans

Siden Zion Williamson kom ind i NBA, har vi hungret efter en hel sæson, hvor han ikke er plaget af skader. Nu er der gået fire år, og vi venter stadig. Det begynder snart at være ‘nu eller aldrig’ for Zion og New Orleans Pelicans, som har en af de mest talentfulde trupper i ligaen.

Foto: Stephen Lew/CrescentCitySports.com

NBA-sæsonen 2023-24 nærmer sig med hastige skridt, og vi kan næsten ikke vente. 

Som optakt vil vi i de sidste 30 dage inden sæsonstart fokusere på et nyt hold hver dag, skabe dig et overblik over, hvad hvert hold har foretaget sig over sommeren, og diskutere, hvad vi kan forvente af dem i den kommende sæson. 

Vi tager selvfølgelig forbehold for eventuelle ændringer, der skulle ske på holdene, fra nu af og til den første bold bliver tippet i vejret natten til onsdag d. 25. oktober.

I dag skal det handle om New Orleans Pelicans.

Resultat i sidste sæson

#9 i Western Conference (42-40).

New Orleans Pelicans endte med 42 sejre, hvilket blot var to færre end Los Angeles Clippers, som endte med 5.-seedet i vest.

Grundet den meget tætte konkurrence i Western Conference blev det dog til et 9.-seed for New Orleans, som så skulle et smut i play-in-turneringen for at komme i slutspillet.

De nåede dog aldrig så langt, eftersom 10.-seedede Oklahoma City Thunder slog Pelicans af play-in-turneringen med en sejr på 123-118.

Offseason-moves

Spillere ud:

 • Jaxson Hayes (kontraktudløb, samlet op af Loa Angeles Lakers)
 • Josh Richardson (kontraktudløb, samlet op af Miami Heat)
 • Garrett Temple (waived, free agent, samlet op af Toronto Raptors)
 • Willy Hernangomez (kontraktudløb)

Spillere ind:

 • Cody Zeller (free agent)
 • Malcolm Hill (free agent)
 • Jordan Hawkins (rookie, drafted #14)
 • Trey Jemison (rookie, undrafted)
 • Tevian Jones (rookie, undrafted)
 • Landers Nolley II (rookie, undrafted)
 • Liam Robbins (rookie, undrafted)
 • Kaiser Gates (rookie, undrafted i 2018, two-way-kontrakt)

Kontraktforlængelser/re-signings:

 • Herb Jones (fire år, $54 millioner)
 • EJ Liddell (to år + ét år (team option), $6,2 millioner)

Største profiler (stats fra sidste sæsons grundspil)

Zion Williamson (29 kampe spillet, 26,0 PTS, 7,0 REB, 4,6 AST, 1,1 STL, 0,6 BLK)

Brandon Ingram (45 kampe spillet, 24,7 PTS, 5,5 REB, 5,8 AST, 0,7 STL, 0,4 BLK)

CJ McCollum (75 kampe spillet, 20,9 PTS, 4,4 REB, 5,7 AST, 0,9 STL, 0,5 BLK)

Hvor står holdet i forhold til sidste år?

Sidste sæson var enormt symptomatisk for Zion Williamson-æraen i New Orleans Pelicans.

Da kalenderen sagde 2. januar 2023 lå pelikanerne på tredjepladsen i Western Conference med en record på 23-14. De stod således kun noteret for ét nederlag færre end de senere mestre fra Denver Nuggets på førstepladsen.

Samme dag pådrager Zion Williamson sig en muskelskade i en kamp mod Philadelphia 76ers. Det blev hans sidste kamp i den sæson og blot endnu et kapitel i skadehistorikken omkring førstevalget fra 2019-draften.

Fra den dag og frem sejlede New Orleans ned igennem tabellen og vandt blot 19 ud af 45 kampe, hvilket resulterede i 9.-seedet og et hurtigt exit af play-in-turneringen.

23-årige Zion Williamson har på fire sæsoner spillet 114 kampe. I samme periode har han inklusiv play-in og slutspillet misset – hold fast – 203(!!!) kampe. Med andre ord har Zion misset 64 % af Pelicans’ kampe, siden han blev draftet. Heriblandt hele 2021-22 sæsonen på grund af en fodskade.

Ikke desto mindre er det blevet til to All-Star-udtagelser. Den ene kom i hans andet år, hvor han formåede at spille 61 kampe. Den anden kom i seneste sæson, hvor han nåede at imponere så meget indtil d. 2. januar, at han blev All-Star trods kun at have spillet 29 kampe.

Den unge forward har nemlig så meget potentiale. For karrieren snitter han 26 point, 7 rebounds og 4 assists pr. kamp med en afsindig field goal percentage på 60,5 %.

Han kan bare ikke holde sig rask.

Der var allerede rygter om, at New Orleans ville trade Zion væk denne sommer, men de har altså valgt at beholde ham til endnu en sæson, som meget vel kan blive sidste chance.

Max-kontrakten, som Williamson skrev under på sidste sommer, træder nu i kraft, så han kommer til at tjene $34 millioner denne sæson med en stigning på cirka $2,7 millioner hvert år indtil 2027-28.

Jeg tror, at det er nu eller aldrig for Zion Williamson, inden Pelicans giver op. Der er tale om et ungt, talentfuldt hold, som har potentialet til at blive blandt de bedste i vest, men det går ikke, hvis spilleren, som holdet er bygget op omkring, ikke kan holde sig på banen.

Efter sigende skulle Zion i denne offseason – udover nogle kontroverser i privaten – have gjort sig mere umage end nogensinde for at forberede kroppen på en ny sæson, hvor det ultimative mål er at holde skaderne på afstand. Jeg vil meget gerne se det ske, men er også meget forsigtig med at tro på noget som helst.

Han så om ikke andet fremragende ud i preseason-kampen imod Orlando Magic natten til onsdag, hvor han leverede 12 point, 5 rebounds og 5 assists på 15 minutter.

Man kan dog ikke lade være med at være bekymret for Zions helbred.

Det samme gælder sådan set for Brandon Ingram, som også er meget skadesplaget.

New Orleans’ anden uforløste stjerne spillede blot 45 kampe i sidste sæson – primært grundet en skade i tåen, som holdt ham ude i to måneder.

Brandon Ingrams skadeshistorik er ikke helt så tragisk som Zion Williamsons, men den er heller ikke god.

26-årige Ingram er berettiget til en supermax-kontraktforlængelse næste sommer, hvis han kommer på et All-NBA-hold. Den vævre forward har dog ikke spillet mere end 65 kampe (som er minimumskravet for at komme på All-NBA-holdene) siden sin rookie-sæson i LA Lakers.

Hvis Brandon Ingram, som i sidste sæson snittede 25 point pr. kamp, kan holde sig rask sammen med Zion Williamson, som snittede 26 point pr. kamp, er der næsten ingen grænser for, hvor gode Pelicans kan blive. Specielt ikke, hvis nu 32-årige CJ McCollum, som snittede 21 point pr. kamp, kan fortsætte de positive holdbarhedstakter fra sidste sæson, hvor han spillede 75 kampe.

Sådan så det ud i sidste års sæsonåbner:

Udover at Pelicans har sagt farvel til blandt andre Jaxson Hayes og Josh Richardson og hentet Cody Zeller, er der ikke sket de store udskiftninger i New Orleans denne sommer. Det giver også god mening, hvis de fortsat tror på deres kerne af unge stjerner, som blot skal strikke mindst én rask sæson sammen for at vise deres fulde potentiale.

Hvem skal vi holde ekstra øje med?

En af de unge stjerner er Herbert Jones.

New Orleans Pelicans har denne sommer forlænget med Jones på en fireårig kontrakt på $54 millioner.

Der kan man tale om at få værdi for pengene.

25-årige Herb Jones blev draftet som nummer 35 i 2021 og er på blot to NBA-sæsoner blevet en af de bedste forsvarsspillere i ligaen. I begge sæsoner har han været en af boblerne til All-Defensive-holdene, og denne sæson kan meget vel blive hans helt store gennembrud.

I angrebsenden er Jones ikke ligefrem et es, men han gør til gengæld mere end op for det i forsvaret – og det er sådan set fint nok, når New Orleans i forvejen har rigeligt med spillere, der kan score point.

Herb Jones førte i sidste sæson sit hold i steals pr. kamp, mens han var nummer to i blocks pr. kamp. Han var desuden den ene af blot fem spillere i NBA til både at snitte over 1,6 steals og 0,6 blocks pr. kamp.

Det kan meget vel blive denne gang, at Herb Jones kommer på et All-Defensive-hold, nu hvor han træder ind i sin tredje sæson i NBA.

Endnu en ung herre fra New Orleans Pelicans, som vi godt kan forvente os mere af nu, er Trey Murphy III.

23-årige Trey Murphy havde et fremragende andet år i NBA. Fra sin rookie-sæson og til sidste sæson gik han fra 14 minutter og 5 point pr. kamp til 31 minutter og 15 point pr. kamp. Desuden hævede han sine skudprocenter fra 39/38/88 til 48/41/91.

Han er allerede en af de skarpeste skytter i NBA, hvilket også kom til udtryk i sidste sæson, hvor han ramte femteflest catch-and-shoot-3’ere i ligaen, endda med en effektivitet på 40,7 %. Han var desuden den ene af blot seks spillere til både at ramme over 200 3’ere og skyde over 40 % fra distancen – Steph Curry og Klay Thompson er blandt de øvrige.

Men typisk New Orleans Pelicans’ uheld omkring de unge spillere blev Trey Murphy skadet i knæet til træning i starten af september. Vi kan derfor forvente ham ude indtil slutningen af november. Derfra må vi håbe, at han kan holde sig skadesfri og samtidig bygge videre på sidste sæsons succes.

Siden sidste sæson er der også kommet endnu en fremragende 3-pointsskytte.

Rookie Jordan Hawkins røg til New Orleans med 14.-valget i årets draft og kan meget vel være den bedste skytte i hele draft-årgangen.

Jordan Hawkins måler 196 cm og 88 kg og spiller primært shooting guard.

21-årige Hawkins var en af de helt store, bærende kræfter for UConn i sidste sæson, da de vandt college-mesterskabet. I slutspillet snittede han 17,3 point, 4,4 rebounds, 1,2 assists, 0,9 steals og 0,6 blocks på 32 minutter pr. kamp.

Han skød blot 39,9 % fra gulvet i slutspillet, men 59 % af hans skud var også fra bag 3-pointslinjen – hér ramte han 35,7 % på næsten otte forsøg pr. kamp. Desuden ramte han hele 90 % af sine straffekast.

Hvis du trækker nitten og får til opgave at forsvare Jordan Hawkins, skal du være forberedt på at skulle løbe solen sort. Hawkins er nemlig ekstremt aktiv uden bolden, spurter rundt om off-ball-screeninger og søger altid muligheden for at blive fri til en 3’er.

Derudover er han en glimrende forsvarsspiller for sin position og vil med stor sandsynlighed blive en glimrende two-way-guard for cheftræner Willie Greens mandskab.

Passende NBA-sammenligninger for Jordan Hawkins kan eksempelvis være Joe Harris, Anfernee Simons og Immanuel Quickley.

Hvor langt når de?

Se, det er svært at svare på.

På grund af skader har de tre scoringseksperter, Williamson, Ingram og McCollum blot spillet 10 kampe sammen ud af 119 mulige. Det er derfor ekstremt vanskeligt at forudsige, hvordan New Orleans vil klare sig i det vilde vesten, hvor stort set samtlige hold har potentialet til som minimum at komme i play-in-turneringen.

Jeg tør godt sige, at topniveauet er en top-6-placering, eftersom de lå i top-3 ved nytår, inden Zion Williamson blev skadet.

Jeg tør også godt at sige, at de havner uden for play-in-kampene, da både Zion og Brandon Ingram er i høj risiko for langvarige skader.

Det endelige bud havner derfor lidt i ingenmandsland og lyder således, at New Orleans Pelicans ender på 8.-10-pladsen i Western Conference.

Det betyder endnu en tur i play-in-turneringen og nok også et tidligt exit ligesom sidste år.

Når det så er sagt, vil jeg meget gerne slutte af på en god note:

Jeg håber, håber, håber(!), at Willie Greens tropper kan holde sig raske, for det ville være så fedt at se de unge Pelicans-gutter, Zion, Ingram, Murphy, Herb osv., drille de store hold i slutspillet. De har nemlig potentialet til at nå hele vejen til Western Conference Finals for første gang i klubbens historie – der skal dog gå rigtig, rigtig mange ting rigtigt, før det sker i denne sæsosn.

 

New Orleans Pelicans åbner sæsonen natten til torsdag d. 26. oktober kl. 02.00, ude mod Memphis Grizzlies.

Skrevet af

Har været forelsket i basketball siden 2018 og arbejdet med sport på blandt andet TV 2 og Warner Bros. Discovery. Har desuden været journalistpraktikant i Bakken Bears, hvor jeg agerede studievært og kommentator på Bears TV. Har en bachelorgrad i medievidenskab og en kandidatgrad i journalistik fra Syddansk Universitet. Elsker Ringenes Herre og øl, men de skal nydes hver for sig.

Andre artikler med dette emne

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...

Internationalt

Det tidligere Miami Heat-forsvarses Hassan Whiteside har besluttet at indstille karrieren i en alder af 34 år.

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama havde mandag aften en historisk kamp i sejren over Toronto Raptors. Han sluttede kampen af med en triple-double, der...

NBA

Efter en stille Trade Deadline er trupperne ved at være på plads og holdene har spillet tilpas mange kampe til, at vi kan lave...

Chicago Bulls

Chicago Bulls må undvære Zach Lavine resten af sæsonen, da han i den kommende uge skal opereres for en skade i sin højre fod.

NBA

NBA har offentliggjort de 15 mest solgte trøjer i ligaen. Det er naturligvis velkendte ansigter, der er på den liste, men en rookie har...

NBA

Indiana Pacers er nået frem til et trade for Toronto Raptors' All-Star Pascal Siakam og sender adskillige draft picks den anden vej.

Basketligaen

Den tidligere Randers Cimbria-stjerne Reggie Kissoonlal forlader College Park Skyhawks til fordel for Grand Rapids Gold i NBA G League.