fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

NBA Power Ranking: Overraskende hold på vej til tops

Efter en stille Trade Deadline er trupperne ved at være på plads og holdene har spillet tilpas mange kampe til, at vi kan lave en fair rangering af ligaens ti bedste hold.

Foto: Stephen Lew/CrescentCitySports.com

Nu er vi snart to tredjedele igennem grundspillet og trade deadline er passeret. Trupperne er altså på plads og vi har nu et godt fundament at vurdere holdene ud fra og det er netop det vi vil prøve på her. Sæsonens første Power Ranking.

Holdene er vurderet ud fra deres spil indtil videre grundspillet og er ikke en rangering af deres mesterskabschancer.

(Philadelphia 76’ers er ikke inkluderet på listen grundet Embiids skade)

1. Boston Celtics

Record: 40-12 (Nr. 1 i East)

Offensive rating: 120.3 (Nr. 2)

Defensive rating: 110.7 (Nr. 3)

Net Rating: +9.6 (Nr. 1)

Foto: Michael R. Smith/The Sports Pulse

Endnu engang ligger Celtics helt i toppen og har også ligaens bedste rekord. Efter at have tilføjet Kristaps Porzingis og Jrue Holiday i offseason, havde holdet nærmest fem all-stars i startopstillingen.

Siden da har de næsten set ustoppelige ud. Med ligaens bedste Net Rating og top 3 i både angreb og forsvar ligner Celtics igen igen en bejler til mesterskabet.

Derudover tilføjede de Xavier Tillman dagen før trade deadline og fik styrket en af holdets svage positioner.

Kernen af Tatum og Brown ledte holdet til finalen i 2022. Dengang var rollespillerne dog nogle helt andre, og træneren var Ime Udoka.

De store spørgsmål der skal svares på har vi stadig ikke fået svar på. Kan stjernen steppe op i de store øjeblikke? Kan de finde rytme i angrebet når farten bliver taget ud af kampene i slutspillet? Kan unge Joe Mazulla følge med i X and O’s mod ligaens bedste trænere.

Med mere stjernekraft end tidigere års Celticshold er forventningerne også højere. Det er simpelthen mesterskab eller flop for Jayson Tatum og resten af holdet. De har talentet men har de også x-factoren det kræver at vinde et mesterskab?

2. L.A. Clippers

Record: 35-16 (Nr. 2 i West)

Offensive rating: 119.8 (Nr. 3)

Defensive rating: 113.9 (Nr. 12)

Net Rating: +5.9 (Nr. 5)

Foto: Michael R. Smith/The Sports Pulse

Sikke en sæson Clippers har gang i. Efter en middelmådig start tradede de for James Harden og har nærmest ikke tabt siden. De tabte de første fem kampe med ham på holdet, og folk var allerede begyndt at kalde ham et flop. Siden da har Clippers vundet 34 kampe og kun tabt 9.

James Harden passer perfekt ind i sin nye rolle og komplementerer Kawhi Leonard og Paul George fremragende. Westbrook trives igen med at komme ind fra bænken og give den fuld gas.

Kawhi Leonard er endelig rask og spiller som en MVP i år. Han spiller fantastisk, scorer med høj effektivitet og levere stadig høj klasse i forsvaret. 24.2 point, 6.2 rebounds og 3.8 assists på noget nær 50-40-90. Vi ved hvilket monster han er i slutspillet og har set ham lede et hold til et mesterskab når han er rask.

Clippers har en god bred trup, med mange spillere der kan levere og en solid kerne. Holdet ligner igen ægte bejlere til mesterskabet i år, hvis alle bliver raske.

Kawhi’s tredje mesterskab og Finals MVP ville bringe ham ind i en hel anden klasse af NBA-spillere all-time. Samtidig ville PG, Harden og Westbrook alle få deres første mesterskab. Sikke en solskinshistorie.

Lyder det bekendt? Det har vi sagt hvert år siden Kawhi og PG kom til, og hvert år bliver de ramt af skader og vi bliver skuffede. Hvor ville det være fedt hvis vi bare en gang kunne se hvad Clippers er i stand til når de er raske.

3. Denver Nuggets

Record: 36-17 (Nr. 3 i West)

Offensive rating: 117.9 (Nr. 10)

Defensive rating: 114.0 (Nr. 13)

Net Rating: +3.9 (Nr. 9)

Foto: Michael R. Smith/The Sports Pulse

Selvfølgelig ligger de forsvarende mestre blandt de bedste og med god grund. Vi så hvad deres kerne af Jokic, Jamal Murray, MPJ, og Aaron Gordon kan gøre sammen. Nuggets hat et af ligaens bedste start 5’ere igen i år og ligner stadig holdet man skal slå i West.

Jokic er verdens bedste spiller og Jamal Murray tager altid et skridt op når det virkelig gælder. De har bare hvad der skal til, hvilket de har vist gang på gang.

Holdets største spørgsmål er dog ikke start 5’eren, men bænken. Holdet mistede flere af deres bedste bænkspillere i offseason og har ikke rigtig forstærket bænken siden. I stedet har de valgt at satse på nogle af deres unge spillere. Peyton Watson, Christian Braun, Zeke Nnaja og Julian Strawther fra årets Draft.

Udover Braun har spillerne næsten ingen slutspils erfaring. Kan de fylde de roller som Nuggets har brug for i slutspillet? Hvis de kan er det svært at se hvem der kan stoppe Nuggets fra at nå finalerne igen.

4. Oklahoma City Thunder

Record: 35-17 (Nr. 4 i West)

Offensive rating: 119.0 (Nr. 5)

Defensive rating: 112.0 (Nr. 5)

Net Rating: +7.0 (Nr. 2)

Foto: Michael R. Smith/The Sports Pulse

Ligaens andet yngste hold og alligevel ligger de og roder rundt helt heroppe i toppen og har gjort det hele sæsonen. Skræmmende.

Der er stort set ikke en finger og sætte på OKC’s sæson indtil nu. Holdet har overgået alles forventning til dem med længder.  De storspiller i begge ender og er utroligt veltrænet. Den også unge cheftræner Mark Daigneault er en topkandidat til årets træner igen i år og med god grund.

Chet Holmgren er alt hvad man turde drømme om, og leverer en af ligaens bedste rookie-sæsoner i historien. Årets andetårsspiller Jalen Williams udvikler sig for hver kamp og ligner mere og mere en ægte stjerne ved siden af de to andre.

Ved årets deadline tilføjede de desuden en dygtig veteran i Gordon Hayward, der udover , at han passer perfekt ind på holdet, bringer holdet noget nødvendig erfaring.

Men vi ved allesammen godt hvad den største grund til holdets succes i år er. Nemlig Shai Gilgeous-Alexander, der også er med helt i toppen af MVP-ræset. Med flotte 31.1 point, 5,6 rebounds, 6.6 assists og ligaens bedste 2.2 steals pr. kamp er det tydeligt at se hvorfor.

Den stadig unge stjerne har dog endnu ikke bevist sig i slutspillet og det bliver spændende at følge ham i år. Kan han lede det unge Thunder langt ind i slutspillet, eller er de stadig for uerfarne?

5. Cleveland Cavaliers

Record: 35-16 (Nr. 2 i East)

Offensive rating: 116.0 (Nr. 15)

Defensive rating: 110.0 (Nr. 2)

Net Rating: +6.0 (Nr. 4)

Foto: Erik Drost – Flickr

Ligaens varmeste hold lige nu. Nogle vil måske have dem endnu højere og det er forståeligt efter 17 sejre i deres seneste 18 kamp. Selvom holdet har haft en forholdsvis let kampprogram er det stadig yderst imponerende.

Mange var klar til at give op på deres sæson da Garland og Evan Mobley begge gik ned med længere varende skader, men det var Donovan Mitchell og Jarret Allen ikke. Sammen med en utroligt velspillende bænk har de to båret holdet og leveret den ene vanvidskamp og sejr efter den anden.

Donovan Mitchell spiller som en MVP i år og ligner en af ligaens aller bedste guards.

I løbet af de sidste par uger er både er både Garland og Mobley vendt tilbage og holdet bliver ved med at vinde. Kan de fortsætte deres flotte spil hele vejen ind i slutspilet og skabe noget ravage? Eller ender det i et skuffende exit ligesom sidste sæson imod Knicks?

Det er umuligt ikke til at vide, men lige nu spiller de bedre end de har gjort siden LeBron James var på holdet, og det bliver spændende at se hvad de unge Cavalieres kan præstere.

6. Minnesota Timberwolves

Record: 36-16 (Nr. 1 i West)

Offensive rating: 114.7 (Nr. 18)

Defensive rating: 108.6 (Nr. 1)

Net Rating: +6.1 (Nr. 3)

Foto: Michael R. Smith/The Sports Pulse

Hvem havde set den komme? Timberwolves som første seed i West i størstedelen af sæsonen? Ikke mig. Det er kommet bag på mange hvor godt Timberwolves har spillet i år.

Ligaens bedste forsvar har ledt dem i år. Vi ser der igen igen hvilken effekt Rudy Gobert har i den ende af banen og ligner favoritten til for fjerde gang at vinde årets forsvarsspiller.

Han er dog ikke alene om det. Jaden McDaniels har også spillet fremragende forsvar i år og ligner en bejler til All-Defensive første holdet. Nickeil Alexander-Walker har været fremragende i den ene af banen og holdets helt store stjerne Anthony Edwards hjælper også til.

I den anden ende af banen er det dog slet ikke ligeså prangende. Ligaens 18 bedste angreb skriger ikke ligefrem af mesterskabsbejler i en, mere end nogensinde før, offensiv liga.

Desuden har de fortsat deres dårlige vane med at smide store føringer til sidste i kampe i år. Så selvom de spiller bedre i år end de har gjort meget længe er det svært at tage dem seriøst som mesterskabsbejlere i år. Det er i hvert fald svært at se dem slå både Clippers, Nuggets og Thunder i en slutspilsserie.

Men alligevel har deres flotte præstationer i grundspillet fortjent dem sjettepladsen.

7. Milwaukee Bucks

Record: 34-19 (Nr. 3 i East)

Offensive rating: 119.6 (Nr. 4)

Defensive rating: 116.1 (Nr. 17)

Net Rating: +3.4 (Nr. 10)

Foto: David Beasley, Mistabeas – Flickr

Et af de hold som er svære at vurdere, grundet holdets trænerskifte midt i sæsonen. Holdet har i mange år været et af ligaens bedste forsvarshold men det har ikke været tilfældet i år. Bucks mangler en sand identitet og spillestil, hvilket er håbet den erfarne Doc Rivers kan bringe til holdet.

Det har dog været en skuffende start for Rivers der har tabt fem af de første seks kampe. Trods nederlagende har Bucks spillet noget af deres bedste basket i år særligt i forsvaret. Derudover tilføjede holdet en meget manglet point of attack defender ved årets deadline i den rutinerede Patrick Beverley, som netop er den type spiller der bringer lederskab, intensitet, forsvar og identitet.

Potentialet har altid været der siden de i sommer tradede for Damian Lillard, men kan det lykkedes for Rivers at få det hele til at gå op i en højere enhed?

Vi har set Bucks vinde et mesterskab før når Giannis spiller som han gør lige nu. Han leverer endnu en sæson værdig til en MVP. Han er stabil, men det er resten af holdet der mangler at finde rytme.

Hvis holdet er raskt er der ingen tvivl om at Bucks er blandt de absolutte favoritter til at vinde mesterskabet, men deres usikre sæson hidtil resulterer i syvendepladsen.

8. New York Knicks

Record: 33-20 (Nr. 4 i East)

Offensive rating: 118.1 (Nr. 9)

Defensive rating: 112.7 (Nr. 7)

Net Rating: +5.3 (Nr. 6)

Foto: Michael R. Smith/The Sports Pulse

Ligaen måske andet varmeste hold lige nu med 15 sejre i 17 kampe inden de blev ramt af skader. Derudover var Knicks et af de mest aktive hold ved årets trade deadline hvor de styrkede sig endnu mere.

Det er derfor lidt svært at vurdere Knicks eftersom vi ikke har set holdet ved fuld styrke endnu. Mitchell Robinson har været skadet længe, og vi endnu ikke set Alec Burks og Bojan Bogdanovic.

Alligevel har Knicks været et af ligaens bedste hold siden de tradede for OG Anunoby og har vundet 16 ud af deres sidste 20 kampe. Knicks havde ligaens værste forsvar i December inden de fik OG og har været et af ligaens bedste forsvar siden.

Det har været en af de store debatter i løbet af sæsonen, om Knicks er ægte bejlere til mesterskabet. Ligeledes har det været en stor debat om Jalen Brunson kan være den bedste spiller på et mesterskabshold eller om holdet mangler en 1a superstjerne for at kunne gå hele vejen.

9. Phoenix Suns

Record: 31-22 (Nr. 6 i West)

Offensive rating: 118.0 (Nr. 8)

Defensive rating: 114.8 (Nr. 15)

Net Rating: +3.1 (Nr. 11)

foto: Michael R. Smith/The Sports Pulse

Phoenix Suns er definitionen af all-in lige nu. Efter at holdet tilegnede sig superstjernen Kevin Durant ved sidste års deadline, tradede de for Bradley Beal i off-season.

Efter mange skader i starten af sæsonen har Suns for nyligt fået alle spillere tilbage. Det har resulteret i 12 sejre i holdets seneste 16 kampe og holdet begynder at ligne et mesterskabsværdigt hold mere og mere.

I de 16 kampe har vi set en naturlig rangering af holdets stjerner. Devin Booker styrer offensiven og har været et klart første valg, Durant som andet valg og Bradley Beal som tredjevalg.

Derudover har Grayson Allen skudt lights out fra trepointslinjen. På sæsonen er han lige under 50% og rammer 2.6 trepointsskud pr. kamp.

Ved trade deadline tradede de for Royce O’Neal og David Roddy, to solide rollespillere især den førstnævnte. O’Neal har vist sig at kunne bidrage i slutspillet før for Mitchell-Gobert æraen af Jazz.

Netop sådanne præstationer fra rollespillerne er det der kan tage Suns fra et meget godt hold i den regulære sæson til en ægte mesterskabsbejler.

Vi har endnu ikke set holdets fulde potentiale. Men med to superstjerner i Durant og Booker som begge har ledt hold til finalen før og sammen kan gøre det igen.

1o. New Orleans Pelicans

Record: 31-22 (Nr. 7 i West)

Offensive rating: 117.3 (Nr. 13)

Defensive rating: 112.9 (Nr. 8)

Net Rating: +4.3 (Nr. 8)

Foto: Stephen Lew/CrescentCitySports.com

Pelicans er muligvis det sværeste hold at vurdere. Konstante skader hos både kernen og store rollerspillere ikke blot i år men siden kernen blev samlet har gjort, at vi sjældent har set hvad holdets fulde potentiale er.

Zion har formået at holde sig rask i år og spiller på et all-star niveau. Ligeledes spiller holdkammeraten Brandon Ingram på et all-star niveau og udvikler sit spil år efter år.

Holdet formår lige år efter år at holde sig over vande grundet deres bredde trup. Trods skader har holdet en rekord på 31-22 og ligaens ottende bedste net rating.

Pelicans er et af ligaens mest balancerede hold og det er den bedste måde at beskrive holdet på. 13 bedste angreb, 8 bedste forsvar og en ligelig fordeling mellem holdets tre bedste spillere og rollespillerne.

Det er også nok til at levere en flot regulær sæson og placere dem i top 10 på denne liste, men er de bejlere til mesterskabet? Kan de lave lidt ravage i slutspillet i vest? Måske. Men kan de slå, Clippers, Nuggets, Thunder og alle de andre hold på denne liste i en slutspilsserie? Højst sandsynligt ikke.

 

 

 

Skrevet af

Jeg er 22 år gammel og er bosat i Holstebro. Jeg elsker NBA og har fulgt med siden 2016.

Andre artikler med dette emne

NBA

Victor Wembanyama og Chet Holmgren duellerede natten til fredag, i hvad der endte i en nærmest direkte duel om årets Rookie of the year-trofæ.

NBA

Efter at sæsonens favorit blev skadet, er MVP-ræset nu igen åbent. Med en tredjedel af sæsonen tilbage er der også rigeligt tid til at...

NBA

Giannis kom med nogle yderst interessante udtalelser om Bucks' og deres retning i denne sæson efter nederlaget til Memphis Grizzlies.

Milwaukee Bucks

Mon ikke Doc Rivers har haft noget med det at gøre? Om ikke andet er Patrick Beverley blevet sendt fra Rivers' gamle arbejdsgiver, Philadelphia...

Brooklyn Nets

Med Kevin Durant, Devin Booker og Bradley Beal på holdet er der ingen grund til at hvile på laurbærrene. Det gør Phoenix Suns heller...

Detroit Pistons

New York Knicks har været hyperaktive med trades på det seneste. Tidligere på sæsonen hentede de bl.a. OG Anunoby i Toronto Raptors. Nu får...

NBA

Topholdet i Western Confrence Oklahoma City Thunder forstærker sig trade deadlinen, hvor de henter Gordon Hayward fra Charlotte Hornets.

Milwaukee Bucks

Milwaukee Bucks har på under 24 timer valgt en ny cheftræner. Valget endte på mesterskabsstræneren Doc Rivers.