fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Mens vi venter: Dallas Mavericks

Dallas Mavericks havde et gennembrud i sidste sæson, da Luka Doncic i fælleskab med Kristaps Porzingis førte holdet til det forjættede land, hvor de i første runde tabte i en intens slutspilsserie til Clippers. Med noget af det bedste angrebsspil i historien, viste holdet fra Texas, at man skal regne med dem i fremtiden. Nu venter en spændende off-season, hvor holdet må forventes at være aktivt. 

De sikre brikker

Luka Doncic er stadig på sin rookiekontrakt og er sikker mand i Mavericks den kommende sæson. Ligeså er den anden stjerne på holdet, Kristaps Porzingis, hvor rotationsspillere som Dwight Powell, Delon Wright, Max Kleber, Seth Curry, Dorian Finney-Smith og Boban Marjanovic også alle er på kontrakt næste sæson.

Dermed holder Mavericks som udgangspunkt fast i mere eller mindre hele stammen.

Usikkerhed hos flere spillere

Hvor kernen af holdet er på kontrakt til næste sæson, vil flere spillere træde ind i free agency.

Trey Burke – unrestricted free agent

Michael Kidd-Gilchrist – unrestricted free agent

Jose Juan Barea – unrestricted free agent (bird rights)

Courtney Lee – unrestricted free agent (bird rights)

Hvor det ligner et exit for både Burke, Kidd-Gilchrist og Lee, er der større chance for at Barea vender tilbage. Mavericks har bird rights på Barea, og han passer fint ind på holdet.

Tim Hardaway Jr. og Willie Cauley-Stein har begge en player option denne off-season, som de er tilbøjelige til at benytte. Dette vil betyde, at Hardaway Jr. får ca. 19 mio. dollars i den kommende sæson, hvor Cauley-Stein får ca. 2,3 mio. dollars. Hvis Hardaway Jr. samt Cauley-Stein benytter deres player option, vil Mavericks have omkring 112 mio. dollars i løn den kommende sæson. De vil dermed ikke have noget at rykke rundt med i forhold til salary cap, da den vil være omkring 109 mio. dollars. Samtidig er de et stykke fra luxury tax. Et resultat af dette er en fuld MLE-kontrakt på omkring 9,26 mio. dollars, som de vil have til rådighed denne off-season.

Holdet den kommende sæson

Frem mod 2020-21 sæsonen ser Dallas Mavericks på nuværende tidspunkt ud som følgende:

Luka Doncic - Slovenien

Luka Doncic – Slovenien

PG: Doncic, Brunson

SG: Curry, Wright

SF: Finney-Smith

PF: Porzingis, Jackson

C: Powell, Kleber, Marjanovic

Hertil kan der med al sandsynlighed tilføjes både Hardaway Jr. (SG) og Cauley-Stein (C).                            Ligesom sidste sæson mangler Mavericks styrke i forsvaret. Hvor de er dækket fint ind på center-positionen, så mangler de folk på både PG-, SG- og SF-positionen.                                                                                                                                          Deres MLE-kontrakt kan sikre dem en god spiller, måske to. Sidste år brugte de størstedelen af MLE-kontrakten på Seth Curry, hvor den sidste del blev brugt på Isaiah Roby.

Dallas Mavericks er et af de hold som rammer flest trepointsafslutninger pr. kamp, hvor de også skyder ganske fine procenter. Derfor er forsvaret i højsædet denne off-season, og de søger gerne efter two-way spillere, som kan bidrage i begge ender.

Draften

Mavericks har med nr. 18 deres eget valg i draftens førsterunde. De har desuden valg nr. 31, som de har fået fra Warriors i en tidligere handel, hvilket giver dem en stor fordel i anden runde af draften, da de vælger som nr. to.                                                                                      Mavericks vil i draften have fokus på forsvarsspillere, som også kan skyde fra trepointslinjen – også kaldet 3-and-D-spillere. Man kan nævne mange spillere i draften, som vil være interessante for Mavericks at få fingere i. Generelt i ligaen er det populært med 3-and-D-spillere, og derfor ser det også mindre sandsynligt ud, at spillere som Devin Vassell og Tyrese Haliburton vil være ledige ved det 18. valg, selvom de vil passe godt ind hos Mavericks.

Isaac Okoro, Saddiq Bey og Aaron Nesmith er alle attraktive spillere, men chancen for at de bliver taget før det 18. valg er stor, så her skal Mavericks være heldige. Er det ikke muligt at få en af disse, vil spillere som Jahmi’us Ramsey, Desmond Bane og Posh Green være oplagte bud, og hvis Mavericks er heldige, kan de få fingrene i flere af deres ønsker.

Det er muligt at Mavericks vil prøve at bytte deres to valg til et højere valg, eksempelvis i top 15. Draften i år er ikke den stærkeste, og der er langt fra top til bund. Hvis Mavericks har stærkt øje på en af de nævnte spillere, som umiddelbart vil være over valg nr. 18, kan de godt finde på at trade deres valg.

Hvorledes Mavericks selv bruger deres valg er meget usikkert, da seneste rygter antyder, at de gerne ser dem blive byttet for en rollespiller, som kan gå direkte ind på holdet næste sæson.

Free agency og trades

Mavericks har ikke de store muligheder i free agency, hvor deres fulde MLE-kontrakt dog kan sikre en nøglespiller til holdet. Skal de have mere plads, vil det betyde, at Hardaway må opgive sin player option på næste sæson. Det sker ikke. Eventuelle trades vil også kunne give plads. Dallas var lige ved at snyde et absolut tophold i første runde, og det kan derfor virke realistisk, hvis de gerne vil styrke sig med et par stærke spillere i off-season. Holdet har ikke en masse kortsigtet flexibilitet, grundet den høje løn i den kommende sæson. Et par etårs-kontrakter til lav løn vil dog absolut være muligt.

Det virker sandsynligt at Mavericks gerne vil trade med nogle af de højere lønninger på holdet, så de enten kan få en rollespiller ind via et trade eller have mere plads i free agency. Her er nogle forskellige muligheder for holdet i free agency:

Montrezl Harrell. Den intense PF vil passe perfekt ind hos Mavericks, men med Clippers’ rettigheder til at matche udefrakommende bud, har Mavericks som udgangspunkt ikke råd.

Montrezl Harrell – Los Angeles Clippers

Joe Harris. Fremragende skytte med mangler i forsvaret. Vil være en stabil brik rundt om Doncic.

Jae Crowder. Selvom han ikke er den mest stabile skytte, så kan han levere i begge ender, og han vil passe godt ind på holdet. Bliver svær at vriste fri fra Miamis kløer.

Kris Dunn. Fremragende forsvarsspiller som kan stabilisere forsvaret til ingen penge. Ringe i angrebet, hvor Mavericks er stærke. Restricted free agent, men Bulls vil næppe matche.

Avery Bradley. Dygtig i begge ender af banen. Hvis han, ligesom Dunn, kan holde sig skadesfri, vil det absolut være et værdifuldt mål for Mavericks.

Hvor Mavericks som udgangspunkt har begrænset råderum i free agency, så er der flere muligheder via trades. Mavericks kan have flere grunde til at trade. Hvor de på den ene side gerne vil styrke holdet ved at trade for spillere som passer ind, kan de også komme af med eventuelt tunge kontrakter, som giver mulighed for at skrive med andre spillere i free agency denne off-season.

Victor Oladipo – Indiana Pacers

Her kommer mulige trade-scenarier for Mavericks:

Kelly Oubre Jr. (Phoenix Suns) for Wright og et valg.

Tony Snell (Detroit Pistons) for Jackson og to valg.

Victor Oladipo (Indiana Pacers) for Wright, Jackson, Marjanovic og deres to valg i draften.

Hvad kommer der til at ske?

At forudsige Mavericks’ off-season er svært. Mark Cuban er ikke bange for at handle, og holdet er interesseret i at beholde deres momentum. Man kommer langt med Doncic, Porzingis og nogle gode rotationsspillere, men med de rigtige brikker denne off-season kan Mavericks blive en endnu mere seriøs bejler til mesterskabet næste år. Og mulighederne er mange.

De kan beholde deres valg i draften og gå efter to spillere, som de kan bruge på holdet. Eventuelt kan de trade deres valg for et højere valg i draften.

Mest sandsynligt er dog, at deres valg vil indgå i en handel, hvor de kan lande en stærk spiller til holdet. De tre ovennævnte trade-muligheder er af forskellig kaliber og indebærer hver deres fordele og ulemper. En skadesfri Oladipo i topform vil ændre ligaen, da han kan levere i begge ender. Han må finde sig i at være tredje violin, og vil han så kunne levere på samme niveau? De to andre bringer også noget i begge ender; Snell er mere stabil bag trepointslinjen, hvor Oubre er skarpere i forsvaret.

Mavericks’ muligheder i free agency afhænger af, om de får frigivet noget plads ved at trade kontrakter væk. Eventuelle trades kan samtidig også tage den smule plads, som Mavericks har. Deres MLE-kontrakt kan bruges på en stærk rollespiller, og både Dunn, Harris, Crowder og Bradley kunne være gode muligheder. Harrell ser svær ud at få.                                                  Feltet i free agency i år er ikke det stærkeste, og mange hold har ikke nogen capspace, hvor de samtidig er tættere på luxury taxen end Mavericks. Derfor vil Mavericks’ chancer for at skrive med en stabil spiller være større. Mange franchises holder muligvis også på pengepungen og gør klar til næste års off-season, så Mavericks gør klogt i at jagte et scoop i free agency.

Næste off-season vil Hardaway Jr.’s kontrakt på lige godt 19 mio. dollars være væk, hvor små kontrakter fra Cauley-Stein og Marjanovic også vil være væk. Dette giver mulighed for lande et eller flere store navne, som vil kunne have en stor impact på holdet. Udbuddet af store og indflydelsesrige spillere næste år vil også være langt større. Det er dog tvivlsomt, om man bare vil have et år, uden at der sker de store forbedringer. Mange af de store stjerner næste off-season har en player option, så de ikke nødvendigvis er mulige at få fat i.

Antetokounmpo har en stor beslutning foran sig i denne off-season, og hvorvidt han forlænger med Bucks eller ej kan få indflydelse hos Mavericks. Skriver han under på en forlængelse med Bucks, tænker Mavericks mindre på næste års off-season.

Det ligner, at Mavericks gerne vil blive bedre nu og samtidig ikke lægger alle æggene i kurven hos næste års off-season. Hardaway bliver svær at få tradet væk, og han gør det også godt på holdet. Næste år forsvinder nogle tungere kontrakter fra Mavericks, og de vil derfor både have mulighed for at skrive med en dygtig spiller denne off-season og på samme tid være klar til at jagte mere spillerkvalitet næste år.

Der er ingen tegn på, at holdet fra Big D slipper på gaspedalen denne off-season, og hvorfor skulle man dog også det, når holdet ser så lovende ud?

Skrevet af

23 år, journaliststuderende i Odense og passioneret NBA-fan gennem mange år.

Andre artikler med dette emne

NBA

Grundspillet er ovre, og vi indleder derfor nu den bedste del af NBA-sæsonen. Før slutspillet går i gang, skal otte hold blive til fire...

Boston Celtics

NBA sæsonen er snart ved at være ovre for i år. Dermed er det blevet tid til sæsonens sidste power ranking. Der bliver fokuseret...

NBA

Bænkspilleren Malachi Flynn blev varm og scorede 50 point for Detroit Pistons i deres nederlag til Atlanta Hawks, 121-113.

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama satte ny personlig scoringsrekord, da han leverede 40 point i San Antonio Spurs overtidssejr mod New York Knicks, hvor...

Analyser

Efter de første par måneder af NBA-sæsonen var Tyrese Haliburton godt på vej til at melde sig ind som en af ligaens bedste spillere...

NBA

Efter at sæsonens favorit blev skadet, er MVP-ræset nu igen åbent. Med en tredjedel af sæsonen tilbage er der også rigeligt tid til at...

NBA

Giannis kom med nogle yderst interessante udtalelser om Bucks' og deres retning i denne sæson efter nederlaget til Memphis Grizzlies.

Internationalt

Det tidligere Miami Heat-forsvarses Hassan Whiteside har besluttet at indstille karrieren i en alder af 34 år.