fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Mediernes mock draft: Sådan ender de første ti valg, hvis draften blev afholdt i dag

Seks medier har udgivet nogle af deres første mock drafts. Vi kigger nærmere på, hvad de tror udfaldet bliver for de første ti valg.

Seks medier har udgivet nogle af deres første mock drafts. Vi kigger nærmere på, hvad de tror udfaldet bliver for de første ti valg.

Første-valget (Minnesota Timberwolves)

NBC Sports: Cade Cunningham, Oklahoma State

SBNation: Cade Cunningham, Oklahoma State

Bleacher Report: Cade Cunningham, Oklahoma State

USA Today Sports: Cade Cunningham, Oklahoma State

CBS Sports: Cade Cunningham, Oklahoma State

The Ringer (Kevin O’Connor): Cade Cunningham, Oklahoma State

Der er bred enighed om, hvem det første navn Adam Silver vil annoncere i 2021 draften. Cade Cunningham er favoritten, og det har han været hele sæsonen. Cunningham bliver sammenlignet med Luka Doncic. Han er en af de bedste isolations-spillere, som vi har set de seneste år, og det ligner, at han er klar til NBA. 

Andet-valget (Houston Rockets)

NBC Sports: Evan Mobley, USC

SBNation: Evan Mobley, USC

Bleacher Report: Evan Mobley, USC

USA Today Sports: Jalen Suggs, Gonzaga

CBS Sports: Evan Mobley, USC

The Ringer (Kevin O’Connor): Evan Mobley

Medierne har med andetvalget valgt Evan Mobley fra USC, og det forstår man godt. Mobley har haft en fantastisk sæson, hvor han har vist sig som et våben i begge ender af banen. 

Med over tre blocks per kamp var det ikke ufortjent, at han blev udnævnt som bedste defensive spiller i PAC-12 konferencen. Han blev også kåret som bedste spiller i samme konference. 

Tredje-valget (Detroit Pistons)

NBC Sports: Jalen Suggs, Gonzaga

SBNation: Jalen Suggs, Gonzaga

Bleacher Report: Jalen Suggs, Gonzaga

USA Today Sports: Evan Mobley, USC

CBS Sports: Jalen Suggs, Gonzaga

The Ringer (Kevin O’Connor): Jalen Green, G-League

Jalen Suggs tog overskrifter efter, at han ramte et fantastisk skud, der sendte Gonzaga i finalen ved årets March Madness. Suggs og Gonzaga tabte dog finalen, men Suggs brugte turneringen som et udstillingsvindue, hvor NBA-holdene i den grad kunne få et indblik i hans kvaliteter. 

Han har hele pakken. En super atletisk ball-handler, som kan finde sine holdkammerater, men også sit eget skud. Han har gode defensive evner, og har vist, at han er clutch. Hvad mere kan man ønske sig i en guard?

Fjerde-valget (Orlando Magic)

NBC Sports: Jalen Green, G-League

SBNation: Jalen Green, G-League

Bleacher Report: Jalen Green, G-League

USA Today Sports: Jalen Green, G-League

CBS Sports: Jalen Green, G-League

The Ringer (Kevin O’Connor): Jalen Suggs, Gonzaga

Igen er medierne stort set enige om, hvem der skal vælges med næste valg. Vi har ikke set Jalen Green i college, da han valgte at tage imod NBA’s tilbud om en professionel kontrakt i deres udviklingsliga, G-League. Her spillede han på et hold med andre spillere, der også havde fravalgt college, samt nogle NBA veteraner. 

Green var rangeret som den bedste spiller ud af High School, og det fik vi at se, i de få kampe han spillede i G-League boblen, der blev afviklet tidligere i år. Han ligner en af de bedste scorere i draften. Han er den mest eksplosive spiller, og de evner han har omkring ringen gør, at han ikke falder ud af top fem.

Han havde 18 points per kamp mod både tidligere og nuværende NBA spillere i G-League boblen. Hvis Orlando får fjerdevalget, vil han være den perfekte spiller at bygge deres nye hold op omkring. 

Femte-valget (Cleveland Cavaliers)

NBC Sports: Johnathan Kuminga, G-League

SBNation: Jonathan Kuminga, G-League

Bleacher Report: Jonathan Kuminga, G-League

USA Today Sports: Jonathan Kuminga, G-League

CBS Sports: Jonathan Kuminga, G-League

The Ringer (Kevin O’Connor): Johnathan Kuminga, G-League

Bred enighed forekommer endnu engang. Denne gang med endnu en spiller, der valgte at spille G-League frem for college. Kuminga var rangeret som den fjerde bedste spiller ud af High School. 

Clevelands hold ville nærmest være komplet, hvis de får Kuminga ind på holdet. De kunne lave en trade-aftale, der ville sende Kevin Love afsted, og så vil de have en stærk ung startopstilling med Darius Garland, Collin Sexton, Issac Okoro, Kuminga og Jay Allen. 

Kuminga viste i G-League boblen, at han er et stort talent.  Han er en stor og fysisk wing-spiller, som har store atletiske evner. Kan han forbedre sit skud bag trepointslinjen og fra straffekastlinjen, kan han blive en stjerne i ligaen. Han er en af de yngste spillere i draften, så der er meget potentiale at hente. 

Sjette-valget (Washington Wizards)

NBC Sports: Scottie Barnes, Florida State

SBNation: Moses Moody, Arkansas

Bleacher Report: Keon Johnson, Tennessee

USA Today Sports: Keon Johnson, Tennessee

CBS Sports: Davion Mitchell, Baylor

The Ringer (Kevin O’Connor): Keon Johnson, Tennessee

Mediernes enighed stopper ved sjette-valget. Det er forståeligt. Vi har en draft med fem stensikre valg, hvorefter der kommer en stor gruppe af spillere med høj kvalitet. Udvælgelsen er svær, og det kommer meget an på, hvilket hold der i sidste ende står med valget efter draft-lotteriet.

Lige nu står Washington Wizards med sjette-valget, og jeg er enig med NBC i deres valg. Scottie Barnes er et råt talent, men en fantastisk forsvarsspiller. Wizards har ikke brug for en af de store scorere som draften tilbyder, da de har Beal og Westbrook. De taber mange kampe, selvom de to stjerner scorer en masse points. Derfor vil en defensiv spiller være det bedste valg for dem. 

Syvende-valget (Oklahoma City Thunder)

NBC Sports: Moses Moody, Arkansas

SBNation: Keon Johnson, Tennessee

Bleacher Report: Jalen Johnson, Duke

USA Today Sports: Scottie Barnes, Florida State

CBS Sports: James Bougknight, UCONN

The Ringer (Kevin O’Connor): Corey Kispert, Gonzaga

Medierne har svært ved at placere næste spiller. Spilleren, der lander hos Thunder vil højst sandsynligt få massere af spilletid, og det vil selvfølgelig være godt for samtlige spillere i draften. Hvis Thunder rammer forkert, har de stadig en stor bunke draft picks over de næste år. 

Bleacher Report har dog fat i Jalen Johnson fra Duke, og han er et godt bud på en spiller, der ville passe godt ind hos Thunder. Johnson passer godt ind i det moderne NBA, som en hurtig og talentfuld power forward. Han skal arbejde på sit skud, men det ville være ideelt at lande hos Thunder, så han kan få en masse minutter.

Ottende-valget (Toronto Raptors)

NBC Sports: James Bougknight, UCONN

SBNation: Scottie Barnes, Florida State

Bleacher Report: Scottie Barnes, Florida State

USA Today Sports: Kai Jones, Texas

CBS Sports: Kai Jones, Texas

The Ringer (Kevin O’Connor): Kai Jones, Texas

USA Today Sports og CBS Sports har fundet den rette mand til Toronto. En solid center i Kai Jones. Jones spillede ikke den store rolle for Texas, men viste os, at han kunne blive en overraskelse i årets draft. 

Jones viste sin atletiske krop og også tegn på, at han havde et skud bag trepointslinjen. Defensiven er dog hans store styrke. Selvom han kan være en smule overgearet i kampene, hvor han jagter highlights, så er han stadig en god shot-blocker og en forsvarsspiller, der kan dække flere positioner.

Niende-valget (Sacramento Kings)

NBC Sports: Keon Johnson, Tennessee

SBNation: Ziaire Williams, Stanford

Bleacher Report: Kai Jones, Texas

USA Today Sports: Jalen Johnson, Duke

CBS Sports: Keon Johnson, Tennessee

The Ringer (Kevin O’Connor): Franz Wagner, Michigan

Hvis Keon Johnson falder til niende-valget, og Sacramento har det valg, så skal de tage ham. NBC og CBS Sports har samme tanke. Han har et kæmpe potentiale, og det bliver det, holdene skal vælge ham på. 

Han er en usikker skytte, men evnerne til at gå til kurven, forsvare og en krop, der er klar til NBA, sender ham ikke ud af lotteriet. Han vil passe fint ind hos Kings, hvor han vil være en god bænkspiller de første år, men forhåbenligt en starter om nogle år. 

Tiende-valget (Orlando Magic)

NBC Sports: Corey Kispert, Gonzaga

SBNation: Jalen Johnson, Duke

Bleacher Report: Davion Mitchell, Baylor

USA Today Sports: Jaden Springer, Tennessee

CBS Sports: Scottie Barnes, Florida State

The Ringer (Kevin O’Connor): Moses Moody, Arkansas

Orlandos anden valg i lotteriet. Denne gang står de overfor en masse muligheder. Skal de tage en af de mange guards – da de ikke ved om Fultz kommer tilbage, til det han var – eller skal de gå med en af de mange stærke forwards i draften.

NBC rammer den igen. Corey Kispert. Manden passer ind i NBA, som persillesovs passer til stegt flæsk. Han har et fantastisk skud, og han var den førende scorer på det dominerende Gonzaga hold, der godt nok tabte i finalen ved March Madness. 

Det eneste negative ved ham er, at han tre år ældre end mange af de andre spillere, da han har spillet fire år i college. Et hold som Orlando, der har sendt hele holdet væk for at bygge et nyt op, vil måske kigge på yngre spillere. 

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Andre artikler med dette emne

NBA

NBA har afsløret årets All-Defensive hold, hvor Victor Wembanyama bliver den første rookie til nogensinde at være på førsteholdet.

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

NBA

Mandag aften amerikansk tid udløber NBAs eksklusivitetsforhandlinger med de nuværende rettighedshavere, og dermed åbnes der op for forhandlinger med øvrige bejlere til NBA-rettighederne.

Internationalt

Morten Stig Jensen er klar med sin anden klumme på Fullcourt.dk, og den danske basketekspert stiller skarpt på det franske basketfænomen Victor Wembanyama, der...

Boston Celtics

NBA sæsonen er snart ved at være ovre for i år. Dermed er det blevet tid til sæsonens sidste power ranking. Der bliver fokuseret...

NBA

Victor Wembanyma var tæt på at skrive NBA-historie, da San Antonio Spurs natten til onsdag dansk tid tabte snævert til Denver Nuggets, og den...

NBA

Efter fire sæsoner med udvikling af højtprofilerede talenter har NBA valgt at lukke talentfabrikken G League Ignite.

NBA

Houston Rockets bliver ved med at vinde, og forlænger sejrsstimen til otte med storsejren over Utah Jazz.