fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Boston Celtics

Legenden om Stephen Curry fuldendt: Modtager Finals MVP efter fortjent sejr på udebane

Efter en 13 point sejr over Boston Celtics kan Golden State Warriors tilføje endnu en Larry O’Brien pokal til trofæskabet. Stephen Curry var nok engang en afgørende faktor for kampens udfald, og blev fortjent hædret som finalens bedste spiller.

Foto: Keith Allison - Flickr

Det stod ikke skrevet i sol, måne og stjerner, at Golden State Warriors ville sejre i nattens afgørende kamp 6 mod Boston Celtics.

I de tre kampe hvor Celtics har stået overfor mulig eliminering i dette års slutspil, har de vundet. Modsat har Warriors tabt tre ud tre udekampe, hvor de har haft muligheden for at lukke serien.

En forrygende start på kampen af Celtics mandskabet gjorde ikke sejren på 103-90 mindre bemærkelsesværdig. Hjemmeholdet førte med 12 point efter blot fire minutter af kampen, og NBA fans var allerede begyndt at glæde sig til en kamp 7. Men med 21 ubesvarede point, største run i 50 år i en NBA finale, tog Warriors en solid føring på 15 point kort inde i anden periode.

Celtics cheftræner måtte indenfor to minutter af anden periode tage to timeouts for at stoppe blødningen. Selv Draymond Green fik hul på trepointsbylden med to scoringer bag trepointslinjen. Hans første i finalerne. Green var generelt en afgørende faktor i kampen. Han sluttede med 12 point, 12 rebounds, 8 assists, 2 steals og 2 blocks.

Celtics var aldrig for alvor tæt på at true forspringet. Det skyldes hovedsagligt dårligt angrebsspil gennem store dele af kampen, og alt for mange turnovers. På trods af en forskel på syv turnovers til Warriors’ favør, var det dog Celtics der kreerede flest point fra turnovers.

Turnovers har været en nøglefaktor for Celtics i dette års slutspil, hvilket ESPN’s analytiker, Kirk Goldsberry allerede noterede efter første halvleg.

Både Gary Payton II og Jordan Poole leverede solide minutter fra bænken, mens bænken hos hjemmeholdet ikke var mødt op til kamp. Jaylen Brown blev hjemmeholdets topscorer med 34 point, efterfulgt af 19 point fra den 36 årige Al Horford.

Kampens – og finalens –  helt store oplevelse blev igen Stephen Curry. Allerede midt i trejde periode gjorde han det klart hvor ringen skulle side. Reaktionen kom efter en større udveksling af treere mellem holdene. Efter kampen fik Stephen Curry fortjent overrakt Bill Russell NBA Finals MVP Award – hans første i karrieren.

Curry kunne heller ikke holde følelserne tilbage, da han med et minut af kampen kunne konstatere, at sejren var hus.

Dermed står Golden State Warriors med fire titler indenfor de seneste otte sæsoner. Uanset om det bliver til flere med den nuværende kerne på holdet, har de skrevet historier, og vil uden tvivl gå ned i historiebøgerne som et af få dynastier.

Skrevet af

NBA skribent og til dagligt at finde i Århus. Har et årligt Space Jam ritual, og tilhænger af pass-first spillestillen med Spurs og Warriors som forbilleder.

Andre artikler med dette emne

NBA

Phoenix Suns må undvære deres nyligt erhvervede superstjerne Kevin Durant i mindst to uger, efter han onsdag vrikkede om på sin ene anklen under...

NBA

Radioprogrammet Buzzer Beater med Morten Stig Jensen har fået forlænget sin aftale med Radio4 med yderligere et år.

NBA

Slutspillet begynder at nærme sig, og man skulle gerne begynde at kunne se en hierarkisk orden blandt holdene. Der er dog stadig mange hold,...

Boston Celtics

Årets NBA All-Star Weekend finder sted i den kommende weekend, 17-19 februar, og tirsdag kom det frem, hvilke navne der kæmper om titlen som...

Boston Celtics

Ugens spillere er blevet kåret i NBA. Valget er faldet på to guards i Shai Gilgeous-Alexander og Derrick White

NBA

Tidligere Warriors-spiller Gary Payton II vender tilbage til Golden State efter en halv sæson for Trail Blazers.

Golden State Warriors

Det tyder på, at der er en stor handel på vej

Brooklyn Nets

Jae Crowder skifter klub for anden gang på 24 timer, da han endnu engang er tradet