fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Denver Nuggets

Lakers klar til finalerne

Los Angeles Lakers er klar til deres 32. gang i finalerne, da de natten til søndag vandt kamp fem mod Denver Nuggets. LeBron James dominerede og sendte Denver Nuggets ud af NBA slutspillet.

LeBron James, Lakers, Mural

Los Angeles Lakers er klar til deres 32. gang i NBA finalerne – flest af nogle hold i ligaen. Det er de efter nattens kamp, hvor de slog Denver Nuggets 117-107 og dermed eliminerede Michael Malones unge mandskab fra Denver. Lakers sad på kampen indtil den famøse tredje periode, hvor Denver var bagud og havde ryggen mod muren – situationen, hvor de har været aller bedst i dette års slutspil. Og også i nat lukkede Denver forspringet, men Lakers var for stor en mundfuld til sidst. Her tog især LeBron James over og lukkede serien for alvor. LeBron James havde en monster triple doubble i nat – 38 point, 16 rebounds og 10 assists – og tog holdet på skuldrene i fjerde periode med 16 point.

Los Angeles Lakers har nu vundet alle tre slutspilsserier i fem kampe denne sæson og kan nu kigge på konferencefinalerne i øst, hvor Miami og Boston lige nu kæmper om en plads i finalerne.

LeBron James holder løfte

Los Angeles Lakers har ikke været i slutspillet de sidste seks sæsoner og har ikke været i finalerne siden 2010, hvor de vandt over Boston Celtics. Det er et ekstremt paradigmeskift, Lakers har været igennem de sidste to sæsoner. Et skift, der startede, da LeBron James kom til for to sæsoner siden. Lakers er gået fra et dårligt hold, som havde svært ved at finde retningen, til at være et af ligaens absolut bedste. LeBron James og det unge Lakers-hold missede slutspillet sidste år, hvor de unge spillere ikke kunne tage Lakers til det forjættede land, imens LeBron sad ude med en skade fra Christmas Day. 

Men i år kunne LeBron opfylde det løfte, som han gav, da han skrev under med Los Angeles Lakers i 2018 – Han fik Lakers tilbage i finalerne. LeBron James skal nu i finalerne for 10. gang i karrieren – noget som blot 3 andre spillere har opnået i deres karriere.

Denver Nuggets færdig efter fremragende slutspil

Denver Nuggets har været slutspillets helt store overraskelse. De har taget ligaen med storm med deres unge hold, som ikke har været intimideret af nogle. De startede slutspillet ud mod Utah Jazz, hvor de efter at være nede 3-1 kom tilbage og vandt serien i syv kampe. Det skulle vise sig at blive en tendens, da de på mirakuløs vis slog storfavoritterne, Los Angeles Clippers, ud i anden runde af slutspillet efter, ja, du gættede det, at have været bagud 3-1 i serien og vandt kamp syv. Især Jamal Murray og Nikola Jokic har statueret sig som unge spillere, som man ikke kan komme udenom i snakken om de bedste.

Michael Malones unge trup byder på utallige spillere med enormt potentiale, så der er ingen tvivl om, at Denver er et hold, man skal holde øje med de næste mange år.

Du kan se højdepunkter fra nattens opgør her:

Skrevet af

Bosat i Århus og redaktør på NBA. Har en stor kærlighed til Los Angeles Lakers.

Andre artikler med dette emne

Boston Celtics

Iffe Lundberg havde et kontrakttilbud på bordet fra Boston Celtics, men valgte Partizan Belgrade på bekostning af de 18-dobbelte NBA-mestre.

Internationalt

Iffe Lundberg siger farvel til Virtus Bologna efter to sæsoner.

NBA

NBA har afsløret årets All-Defensive hold, hvor Victor Wembanyama bliver den første rookie til nogensinde at være på førsteholdet.

NBA

Efter to serier skulle ud i syv kampe og spillets store stjerner er tørnet sammen, har vi nu fundet de sidste fire hold, der...

NBA

Den sprudlende unge Minnesota Timberwolves-stjerne Anthony Edwards har taget sit spil til nye højder i årets slutspil. For holdkammerat Mike Conley minder han derfor...

Basketligaen

Det 21-årige danske Bakken Bears-talent Gustav Knudsen har officielt tilmeldt sig NBA-draften 2024.

NBA

Los Angeles Lakers var foran med op til 20 point i tredje periode af kamp 2 mod Denver Nuggets. Alligevel formåede de forsvarende mestre...

NBA

Mandag aften amerikansk tid udløber NBAs eksklusivitetsforhandlinger med de nuværende rettighedshavere, og dermed åbnes der op for forhandlinger med øvrige bejlere til NBA-rettighederne.