fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

NBA

Ingen ville have ham – Nu starter han for et af ligaens mest ikoniske hold

I sommers var der kun ét hold, der tilbød Malik Monk en kontrakt. Los Angeles Lakers og LeBron James har i det seneste kamp nydt godt af Monks præstationer

Foto: Flickr - Erik Drost

Malik Monk blev i 2017 draftet af Charlotte Hornets efter en imponerende sæson ved Kentucky universitetet. Han blev valgt som nummer 11, og han skulle være fremtiden for Hornets organisationen. Efter fire turbulente år hos organisationen gik de hver til sit, hvilket placerede Monk uden en kontrakt.

I sommers skrev han under på en kontrakt med Los Angeles Lakers, som var det eneste hold, der havde interesse i ham.

Ingen ville have ham – kun LeBron

Det stod klart i løbet af sidste sæson, at Monk var færdig i Charlotte. Han var helt ude af rotationen i starten af sæsonen, og selvom han senere på året fik mere spilletid, ødelagde skader, hvad der kunne have været et stærkt comeback. Da sommeren kom var det slut, selvom Charlotte havde muligheden for at beholde ham. Dermed stod et lottery pick fra 2017 i en alder af 23 år uden kontrakt.

Der var ikke gang i telefonen i sommers, da ingen hold kontaktede Monk. Kun ét hold henvendte sig til Monk, nemlig Los Angeles Lakers. Monk skrev derefter under på en etårig kontrakt til omkring 1,7 millioner dollars. Han er dermed den 14. bedst betalte spiller på Lakers holdet i denne sæson.

Monk forklarede til The Athletic, hvordan han havde det med sommerens Free Agency:

”Det var ret hårdt, at der ikke var nogen, der ville have mig udover Lakers. Det var hårdt for mig. Nogle dage vidste jeg ikke, hvad jeg skulle tænke”.

Der var dog en person i ligaen, der havde et godt øje til Monk. LeBron James var allerede sidste år interesseret i at få Monk til Lakers, og han havde flere samtaler med tidligere Lakers assistent-træner Jason Kidd om Monk:

”Vi ville virkelig gerne have ham sidste år. Jeg snakkede hele tiden med J Kidd, om der var en måde vi kunne nuppe ham” fortalte James efter en kamp.

Julegaven, der stadig giver

Det ligner, at Lebron James med det velkente alias ’LeGM’ og Los Angeles Lakers har lavet et røverkøb. Siden Monk vendte tilbage til Lakers d. 25 december efter en tur i Health and Safety protokollen, har han nemlig været ustoppelig. Efter nogle stærke præstationer har Frank Vogel rykket ham ind i startopstillingen. I fire år startede han kun én kamp for Hornets, en statistik han forståeligt nok har slået hos sit nye hold.

I løbet af de seneste seks kampe har han været særdeles fantastisk. Han har nemlig haft 20,7 points per kamp, mens han har skudt 57 procent fra gulvet. Samtidig skyder han næsten 46 procent bag trepointslinjen på 7,3 forsøg per kamp. Han fører Lakers holdet i +/-, hvor han har +125, mens den næste er 30 points efter. De statistikker er blevet præsenteret af StatMuse, som man kan se af tweetet nedenunder.

Cheftræner Frank Vogel har rost den nye Lakers guard efter de seneste præstationer:

”Han kan gøre alt i offensiven. Det er det, vi elsker ved Malik. Vi kan give ham bolden, og han kan gå ud og levere nogle plays”.

Den kontroversielle Lakers guard Russell Westbrook har også været ude med rosende ord til Monk:

”Han er en aggressiv spiller, der tager, hvad forsvaret giver ham. Han er en scorer, der kan gøre netop det i en hvilket som helst kamp. Vores job er at finde ham, når han er fri, så simpelt er det”.

Monk har fundet en god kemi sammen med sine nye holdkammerater, hvor han specielt har været god sammen med LeBron James. Lakers har været meget svingende, så det må være rart for Lakers fans, at de har fået noget at juble over i Monks præstationer.

Skrevet af

Jeg overtog posten som NBA-Redaktør på siden i september 2021 med min dygtige medredaktør Mikkel Tofte Langerhuus. Jeg har været ved Fullcourt siden august 2019. Jeg har i mange år haft stor interesse for NBA, men jeg dækker også college-basketball.

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

NBA

Jimmy Butler var her, der og alle vegne i nattens kamp 6, hvor Miami Heat sikrede sig sejren i Boston, hvilket betyder, at serien...

Nyhedsoversigt

Los Angeles Lakers har hentet deres nye cheftræner hos Milwaukee Bucks

Dallas Mavericks

Efter to sæsoner uden slutspil er Golden State Warriors tilbage på toppen i Western Conference. Det står klart efter en overbevisende sejr i nat...

Dallas Mavericks

Det regnede både ind i hallen og ned i kurven for Dallas mavericks, da de i nat tog deres første sejr i serien mod...

Dallas Mavericks

Hjemmeholdets fans kunne i nat gå fra Chase Center fyldt med glæde og optimisme. I 48 minutter havde de set Golden State Warriors brillere...

NBA

Så er der ny podcast fra Fulltalk, hvor vi drøfter Conference Finals i både øst og vest i NBA.

NBA

Deandre Ayton og Phoenix Suns røg i søndags ud af slutspillet. Dermed er spekulationerne om, at parterne går hver til sit begyndt.

NBA

Orlando Magic vandt i nat draft-lotteriet, hvilket betyder, at de vælger først i draften til sommer.