fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Boston Celtics

I omklædningsrummet af Boston Celtics før kampen mod Kings

Boston Celtics har haft en turbulent sæson og ikke mindst fyldt med drama. De seneste to kampe kan måske have bragt holdet tættere på en hjemmefordel i slutspillet, men stemningen i omklædningsrummet viste ikke tegn på den store entusiasme.

De sidste måneder har været fyldt af en masse udsagn i medierne, som må gøre enhver Celtics-fan nervøs.

Ifølge Marcus Morris har sæsonen ikke været sjov i mange måneder. Kyrie Irving synes, de unge talenter vil for meget.

Sæsonen har da også indtil videre været en skuffelse. Boston Celtics gik ind til sæsonen med mesterskabsdrømme, og mange så da også Celtics, som favoritterne i East. I øjeblikket ligger Celtics imidlertid på en femteplads i Eastern Conference. Holdet har kun vundet to kampe ud af de sidste syv. Det kan man ikke ligefrem kalde ‘at finde playoffs-formen frem.’

Holdets forrige sejr må fremhæves. En god gammeldags røvfuld blev uddelt til Golden State Warriros tirsdag aften, da man slog de forsvarende mestre med 33 point. Celtics så for første gang i lang tid ud, som om de fandt lidt glæde frem i deres spil. Særligt blev der klappet lidt hårdere, når Gordon Hayward scorede sine 30 point.

Omklædningskontrasterne

Inden kampen i Sacramento var omklædningsrummet dog helt stille. Folk strak ud og varmede op med deres fysiske trænere, eller tog et bad, hvis man ikke forventede spilletid. Der var ikke meget interaktion mellem spillerne, og slet ikke blandt starterne.

I kontrast stod Sacramento Kings omklædningsrum, som var fuld af snak mellem spillere og ansatte. Det behøver ikke at være sjovt at spille basket, for at man kan vinde mesterskaber (men det hjælper). Alle, som har spillet en holdsport, ved, hvor vigtigt kemien er.

Boston Celtics har kun 17 kampe tilbage til at finde en gnist af lidt kemi inden en potentiel historisk svær vej til finalerne, venter dem i playoffs. Sejre som mod Warriors hjælper, men det er i tætte kampe, at kemien for alvor får betydning.

Hvis Gordon Hayward kan holde formen fra de sidste 13 kampe (45 procent fra 3’eren og over fire assists per kamp), vil holdet være et stort skridt tættere på topformen. Hayward er nok Bostons bedste playmaker og er fundamental for at Boston finder glæden igen.

Efter Warriors-kampen var alle som forventet positive, og Irving snakkede allerede om, at tingene var vendt. Han tilskrev deres lange flyvetur fra Washington til Houston til San Francisco meget af æren.

Svært at se glæden mod Kings

Det stille omklædningsrum gav ikke ligefrem et indtryk af, at alt nu var bedre. Og det indtryk fortsatte første del af kampen. Efter fejl i forsvaret blev der gestikuleret negativt af hinanden og selvom bænken klappede efter ramte skud, hvad der ikke meget glæde at se hos spillerne på banen.

Selv Terry Roziers buzzerbeater i første periode medførte ikke nogen særlig reaktion fra Gordon Hayward, som hang med hovedet på vej ud af banen.

Spiller fra Boston Celtics havde ikke travlt med at snakke sammen i timeouts.

Første halvleg endte 49-49, men kiggede man blot på holdenes kropsprog, ville man tro, at Sacramento Kings var langt foran.

Særligt efter scoringer var kontrasten stor. Celtics-spillerne kiggede på hinanden for at tildele skyld, mens Sacramento skyndte sig at spille bolden ind og få sat deres angreb op.

I anden halvleg kom der endelig lidt liv i Boston. Efter nogle dommerkendelser gik imod Celtics, stjal Marcus Smart en aflevering fra Buddy Hield. En hurtig aflevering til Rozier og en ramt 3’er fik Dave Joerger til at kalde timeout ved stillingen 65-60 og Bostons bænk viste endelig liv.

Energien fortsatte på bænken og og banen. Boston-spillerne løb lidt hurtigere i anden halvleg og intensiteten i tredje periode blev højere og højere. Den toppede, da Al Horford færdiggjorde et alley-oop og en and-one i de sidste minutter af perioden.

Afslutningen af kampen udviklede sig til den tætte kamp, som Boston manglede og holdet levede op til udfordringen.

Håb, hvis man er Boston-mand

Måske den lange flyvetur faktisk havde gjort en forskel for et hold, som i den grad har brug for momentum. Med to sejre i de sidste to kampe har det i hvert fald givet holdet et godt udgangspunkt.

Storsejren over Warriors var selvfølgelig den vigtigste, men at følge det op med en tæt 109-111 sejr dagen efter var præcis, hvad lægen ordinerede.

Sejren bragte Celtics tættere på hjemmebanefordelen i første runde af playoffs. Boston er stadig en sejr efter Philadelphia 76’ers og to sejre efter Indiana Pacers. Men med de seneste to sejre må Boston føle sig langt mere optimistisk, end de har gjort i måneder.

Skrevet af

Andre artikler med dette emne

NBA

Efter at sæsonens favorit blev skadet, er MVP-ræset nu igen åbent. Med en tredjedel af sæsonen tilbage er der også rigeligt tid til at...

Golden State Warriors

Trods kontraktudløb med Golden State Warriors til sommer, regner Steve Kerr med at blive enig med klubben om en ny aftale og fortsætte i...

Internationalt

Det tidligere Miami Heat-forsvarses Hassan Whiteside har besluttet at indstille karrieren i en alder af 34 år.

NBA

Det franske fænomen Victor Wembanyama havde mandag aften en historisk kamp i sejren over Toronto Raptors. Han sluttede kampen af med en triple-double, der...

NBA

Efter en stille Trade Deadline er trupperne ved at være på plads og holdene har spillet tilpas mange kampe til, at vi kan lave...

Indiana Pacers

Tidligere på NBA's trade deadline-aften måtte Indiana Pacers' cheftræner Rick Carlisle vinke farvel til Buddy Hield, som strøg til Philadelphia 76ers. Nu henter Indiana...

NBA

Topholdet i Western Confrence Oklahoma City Thunder forstærker sig trade deadlinen, hvor de henter Gordon Hayward fra Charlotte Hornets.

Indiana Pacers

NBA Trade Deadline nærmer sig, og kaosset er officielt i gang.