fbpx
Connect with us

Hi, what are you looking for?

Brooklyn Nets

Halvvejs gennem sæsonen: Status på de forskellige awards

De fleste hold har netop rundet milepælen på 41 kampe, hvilket betyder at vi er halvvejs gennem grundspillet! I denne artikel tager vi et kig på de mange awards der skal uddeles, når vi bliver færdige med den regulære sæson. Hvem fører lige nu?

Foto: Flickr - All-Pro Reels

Most Valuable Player

MVP-ræset er en af de få kategorier, hvor der endnu ikke er en klar favorit. Stephen Curry tog tidligt føringen, men hans tidligere holdkammerat, Kevin Durant, har meldt sig ind i duellen via utroligt stabilt spil, hvilket man også kan se ved, at han fører ligaen i point per kamp. Sidste sæsons Finals MVP, Giannis Antetokounmpo, har for alvor også vist sig fra sin bedste side, og blander sig også i duellen om det flotte trofæ.

Det er i det hele taget tre dygtige herrere, der kæmper om prisen som ligaens mest værdifulde spiller. Et trofæ de alle tidligere har vundet – Stephen Curry x2, Giannis x2 og Kevin Durant x1

Stats per kamp

Stephen Curry: 26,3pts/5,4reb/6ast

Kevin Durant: 29,3pts/7,4reb/5,8ast

Giannis: 28,5pts/11,3reb/6,1ast

 

Defensive Player of the Year

Den franske forsvarskæmpe, Rudy Gobert, løb med trofæet i den seneste sæson, og han var også anset som den store favorit i år, men det er gode gamle Draymond Green, som lige nu fører an i denne kategori. Det giver også god mening, når man kigger på lidt forskellige statistikker. Golden State Warriors ligger nr 1 i defensive rating, nr 2 i modstanders points under kurven og rangerer i top 10 i de fleste andre forsvars-kategorier. 

Draymond Green har måske ikke de personlige statistikker, som gør ham til årets forsvarsspiller, men han er kaptajn på ligaens bedste defensive hold, og hvis man ser deres kampe, er det tydeligt, hvor stor betydning han har for Warriors. Draymond Green har ifølge bookmakerne 60% chance for at blive årets forsvarsspiller på nuværende tidspunkt.

 

Rookie of the Year

Cleveland Cavaliers har taget ligaen med storm i den indeværende sæson, og det betyder også, at Evan Mobley fører rookie-konkurrencen på nuværende tidspunkt. Mobley har vist sig som en utrolig alsidig spiller, hvilket også gør ham til det logiske valg, hvis man skulle vælge lige nu. Mobley’s stats: 15pts/8reb/2,7ast/1,7blk/0,8st

Cade Cunningham (Pistons) og Scottie Barnes (Raptors) skal også nævnes når man snakker ROTY. Dog er de på markant lavere placeret hold, hvilket har en vis betydning når det hele skal afgøres. Det er to spillere der er på vej i forskellige retninger. Cade Cunningham havde en sløv start, men har over den seneste måneds tid, vist hvorfor han var førstevalg i draften, hvorimod Scottie Barnes startede sæsonen godt, men har haft det svært over den seneste periode.

Most Improved Player

Da Memphis Grizzlies sendte Jonas Valanciunas til New Orleans Pelicans, og fik Steven Adams retur, var der ikke mange der så det som et godt trade for Grizzlies. Dog har det åbnet en masse døre for de unge spillere, og i særdeleshed Ja Morant. Morant var allerede en dygtig spiller, men han har taget springet fra stjerne til superstjerne i denne sæson. Han er gået fra et snit på 19,1 til 24,4 points per kamp, og fører ligaen i scoring under kurven.

Memphis ligger også højt placeret i Western Conference, hvor man deler fjerdepladsen med Utah Jazz – en høj placering er altid god, hvis man vil løbe med de individuelle priser! Ja Morant har ifølge bookmakerne en 70% chance for at løbe med titlen som Most Improved Player.

 

Sixth Man of the Year

Miami Heat har haft en turbulent start på sæsonen, med en masse skader og utroligt mange forskellige startopstillinger. Dog har man årets klart største award-favorit, da Tyler Herro har haft en historisk god sæson fra bænken. Med et snit på 20,6pts/4,9reb/4,1ast per kamp, står Tyler Herro lige nu med en 83% chance for at løbe med trofæet. Der kan endda argumenteres for, at Herro har været Miami’s andenbedste spiller i denne sæson – meget imponerende!

Hvis Tyler Herro kan holde sit pointgennemsnit på over 20 point per kamp, så vil han være den blot tredje spiller i NBA’s historie til at vinde awarden med et snit på over 20ppg. Lou Williams har gjort det 2 gange og Ricky Pierce én enkelt gang tilbage i 1990.

 

Coach of the Year

Den sværeste kategori at blive klog på, er hvem der skal løbe med titlen som årets træner. Denne pris ender ofte hos den træner, der enten har en af ligaens bedste records, eller hos den der står i spidsen for en af ligaens største overraskelser. Sidste år så vi New York Knicks’ Tom Thibodeau løbe med prisen, da han førte holdet til en overraskende slutspilsplads. 

I denne sæson er der en del kandidater til denne award. Her er de 5 største favoritter: Monty Williams (Suns), Billy Donovan (Bulls), Steve Kerr (Warriors), JB Bickerstaff (Cavaliers) og Taylor Jenkins (Grizzlies).

Jeg er en mangeårig NBA nørd, og har været tilknyttet NBA redaktionen siden november 2021. Ud over det så skriver jeg også på engelsk via min egen hjemmeside. Stor forkærlighed for gode forsvarsspillere som Bam Adebayo & Mikal Bridges!

Annonce
Annonce

Andre artikler med dette emne

NBA

Jimmy Butler var her, der og alle vegne i nattens kamp 6, hvor Miami Heat sikrede sig sejren i Boston, hvilket betyder, at serien...

Nyhedsoversigt

Los Angeles Lakers har hentet deres nye cheftræner hos Milwaukee Bucks

Dallas Mavericks

Efter to sæsoner uden slutspil er Golden State Warriors tilbage på toppen i Western Conference. Det står klart efter en overbevisende sejr i nat...

Boston Celtics

Boston Celtics er med sejren i nat en kamp fra at spille i finalen. Sidste gang de spillede i en finale var i 2010.

Dallas Mavericks

Det regnede både ind i hallen og ned i kurven for Dallas mavericks, da de i nat tog deres første sejr i serien mod...

Boston Celtics

Miami Heat vandt en vigtig kamp i Boston med cifrene 109-103.

Dallas Mavericks

Hjemmeholdets fans kunne i nat gå fra Chase Center fyldt med glæde og optimisme. I 48 minutter havde de set Golden State Warriors brillere...

NBA

Deandre Ayton og Phoenix Suns røg i søndags ud af slutspillet. Dermed er spekulationerne om, at parterne går hver til sit begyndt.